To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Portal - Przekierowanie do portalu po wejsciu na strone

Dr.Kafar - 03-01-2007, 01:04

-=agent=- napisał/a:
Witam!

Kulturalnie poczytałem jak zrobić "sposobem Gaśnicy" zastosowałem i jak wejdę przez www.nazwadomeny.pl to mi wylistowało cały główny katalog .. plik .htaccess miał już pewną treść dodałem tylko do niej
Kod:
DirectoryIndex portal.php
i lipton :/ forum nie jest zainstalowane bezpośrednio w głównym katalogu tylko w podkatalogu "forum" Help...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich mających ten problem i modteam które się z nami użera ;)

Mam dokładnie ten sam problem (aktualnie używam sposobu z plikiem html i wszystko jest GIT), próbowałem wkleić też w ten sposób

Cytat:

DirectoryIndex forum/portal.php

Lecz wtedy widzę nie kończące się "trwa ładowanie strony".

Wolał bym zrezygnować z używania pliku html, więc ponawiam zapytanie. Czy jest jakaś możliwość aby to obejść?

dezmont - 14-01-2007, 19:51

mi nic nie wychodzi ... probowalem szystkiego i nic dalej jest jak bylo :/
PSBASG - 23-01-2007, 11:23

poczytalem sporo na forum o roznych sposobach ale zastosowalem chyba najlatwiejszy - no banalny
swoje forum mam w katalogu, na serwerze w katalogu glownym mam plik index.html ktory przekierowywuje po kliknieciu n l ogo/bedzie intro bezposrednio na portal.php - proste i skuteczne a mnie to odpowiada.

sidman - 31-01-2007, 15:35

witam, przeczytałem wszystkie strony i mam 2 może banalne pytania .

Plik .htaccess ma mieć rozszerzenie html czy jakie ?

I tam była mowa o meta tagach trzeba czekać 2 dni na zmianę indexu z forum na portal ?

kemustek - 31-01-2007, 15:38

sidman napisał/a:
Plik .htaccess ma mieć rozszerzenie html czy jakie ?

rozszerzenie to .htaccess i tylko to, nie ma być nic więcej
sidman napisał/a:
I tam była mowa o meta tagach trzeba czekać 2 dni na zmianę indexu z forum na portal ?

a po co ? nie czytałem całego topicu bo mi się nie chce więc do końca nie wiem o co ci chodzi :)

Gracek - 09-02-2007, 00:16

Cytat:

Zależy o czym mówisz - o zmianie indeksu na portal czy indeksację przez Google. W pierwszym przypadku nic nie trzeba czekać, w drugim - trzeba poczekać, lecz nie wiadomo ile.

jaro_fx - 13-02-2007, 18:55
Temat postu: Przekierowanie przestalo dzialac
gasnica napisał/a:
Możemy też po prostu w katalogu głównym utwożyć (o ile go nie mamy) plik .htaccess i w nim napisać coś takiego
Kod:
DirectoryIndex portal.php

Po utworzeniu pliku .htaccess przestało mi działac przekierowanie z innej domeny, a bez pliku .htaccess działało. Czy jest na to jakieś lekarstwo?

wywala cos takiego

Forbidden
You don't have permission to access / on this server.

CloNu - 20-03-2007, 21:24

witam jestem nowy, CloNu sie zwiem w sieci

może zamkniecie ten temat a w jego miejsce dacie najlepiej działające rozwiązanie, po tylu postach zgłupiałem co mam zrobić,
może ktoś mi napisze jak w końcu zrobić odpalanie z portalu

nicon - 20-03-2007, 21:31

Po prostu zrób index.html o treści:
Kod:
<html>
<head>
  <meta http-equiv="Refresh" content="0; url=portal.php">
</head>
</html>

I wrzuć do głównego foldera forum.

CloNu - 20-03-2007, 21:45

ale chodzi o rozwiązanie ostateczne gdy serwer wybiera index.php a nie .html
tommass - 11-04-2007, 23:01

wojtek napisał/a:
Spróbowałem sposobu przema z index.html - działa tak jak chciałem czyli po wpisaniu adresu mam ładowaną stronę główną portalu. Ale jeśli dam całkowitą restrykcję dostępu do forum dla niezarejestrowanych to po zalogowaniu od razu wrzuca mnie na forum co zrobić abym był na portalu. próbowałem również innych sposobów tu opisywanych i nic to mi nie dało. Próby na razie robię na localhost.

Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? U mnie też nie przekierowuje na portal, bo mam ustawiony dostęp do forum tylko dla zarejestrowanych. Po zalogowaniu przerzuca na forum. Jak zrobić by portal był dostępny bez logowania?

Fresz - 30-04-2007, 23:21

Zaden z tych pomyslow niedziala na moim forum ( www.psc.army.pl ) jakies pomysly?
nicon - 30-04-2007, 23:26

Fresz, proponuje zrobić to taką metodą:
Utwórz .htaccess wpisz w nim:
Kod:
DirectoryIndex portal.php index.php index.htm index.html

Nie wiem, czy ktoś już podawał tutaj tą metodę, ja u siebie taki .htaccess napisałem...
Jego działanie:
Przy wejściu na www.xxx.pl najpierw będzie próbował uruchomić portal.php - jeśli nie znajdzie takowego pliku, to spróbuje index.php itd...

[ Dodano: 01-05-2007, 00:27 ]
Ta metoda na pewno Ci zadziała, więc plik index.html możesz już wywalić.

Fresz - 30-04-2007, 23:32

OK.
Plik .htaccess jakie ma miec rozszezenie? php? html? czy co...

nicon - 30-04-2007, 23:34

Żadnego.
Po prostu otwórz notatnik, wrzuć treść mojego kodu i zapisz jako '.htaccess', bez żadnego rozszerzenia (więc w notatniku musisz ustawić 'wszystkie pliki' przy zapisywaniu).