Ogłoszenia - Rozwazania na temat phpBB3 (tez by Przemo)
MagicalFire - 08-01-2009, 22:24
Bubu91 napisał/a: | zainstalował bym już fabrycznie Spider Friendly |
no wiesz to by było nie za dobre zagranie
bo nie każdemu odpowiada ten mod
Piotrbaz - 09-01-2009, 00:32
dlaczego moze komus nie odpowiadac przepisywanie (tworzenie) linków na bardziej przyjazne dla wyszukiwarki ?
maniocek - 09-01-2009, 07:05
Piotrbaz napisał/a: | dlaczego moze komus nie odpowiadac przepisywanie (tworzenie) linków na bardziej przyjazne dla wyszukiwarki ? |
Dokładnie
A co do Bubu
Tak rozkazywać to sobie możesz,ale nie tu
Nikt na Twoje zawołanie nie poleci
Bubu91 - 09-01-2009, 10:50
Nie ma lecieć, tylko przeczytać, pomyśleć, wyciągnąć " + " i " - " i zrobić tak by było dobrze
MagicalFire - 09-01-2009, 10:54
Piotrbaz napisał/a: | dlaczego moze komus nie odpowiadac przepisywanie (tworzenie) linków na bardziej przyjazne dla wyszukiwarki ? |
pomysl ze nie kazdego stać na hosting który to uciągnie
mbazyl - 09-01-2009, 11:12
To sobie wyłączy w PA.
Woytec - 09-01-2009, 13:22
To może być
Bubu91 napisał/a: | a i zainstalował bym już fabrycznie Spider Friendly czy jak to tam ma |
Przyjazne linki możliwością konfiguracji własnych sposobów, domyślnie najlepiej wyłączone.
Bubu91 napisał/a: | ma być opcja zgłaszania postów do moda |
Jest już w zwykłym phpbb3.
Kcurek - 09-01-2009, 19:26
Woytec napisał/a: | Jest już w zwykłym phpbb3. |
Mało tego, jest i w Przemie 2 Trzeba tylko włączyć w PA Woytec napisał/a: | domyślnie najlepiej wyłączone. |
Dokładnie, ja jestem przeciw Spider Friendly, prędzej już dałbym Dynamiczne META Description
Piotrbaz - 09-01-2009, 20:19
mbazyl napisał/a: | To sobie wyłączy w PA. |
i sprawa załatwiona
najlepiej jakby sie wybierało przy instalacji forum, czy chce sie rewrite i ...problem z głowy
meschiash - 17-01-2009, 15:07
Słabsze serwery faktycznie nie dają sobie rady z większymi forami na skrypcie phpbb2 by Przemo. W wersji 3 trzeba dorobić dobrą funkcjonalność cache-u (z prawdziwego zdarzenia), ponieważ "Critical Error" z brakiem miejsca na zapytanie do SQLa jest u mnie standardem a mam swojego dedyka.
Ostatnio byłem zmuszony usunąć 406 userów (zupełnie nieaktywnych), ponieważ forum stanęło w miejscu. Wiem, wiem. Zaraz napiszecie, że nie ma to z niczym związku. Dla mnie jednak usunięcie tej ilości kont spowodowało powrót do poprzedniej prędkości forum. Dlaczego usunąłem ? ponieważ otrzymałem info, że phpBB2 by Przemo "staje" przy 3500 userów i tak się stało.
Od 3 miesięcy myślę, nad przepisaniem bazy do innego skryptu (vBulletin) ale cały czas powstrzymuję się z tą decyzją ponieważ, support, ludzie i sam Przemo zrobili (i robią nadal) kupę dobrej roboty. Chciałbym pozostać przy tym skrypcie jeśli nowa wersja odciąży serwery od wymagań jakie stawia obecna wersja.
Liczę, że ktoś z kadry lub sam Przemo wypowiedzą się czy największy problem tego skryptu będzie rozwiązany w nowej wersji a jeśli tak to kiedy może się ona pojawić.
Co do hostingów to potwierdzam odpowiedzi cytowane w postach powyżej. U mnie odpowiadali, że jeśli Przemo to nie mogą gwarantować moich wymagań lub zupełnie nie odpowiadali.
Życzę miłej pracy nad 3 by Przemo i wytrwałości w czytaniu naszych postulatów i grymasów.
Tavaro - 17-01-2009, 15:47
meschiash napisał/a: | ponieważ otrzymałem info, że phpBB2 by Przemo "staje" przy 3500 userów i tak się stało. |
Znam kilka forów na Przemie i żadne nie "stanęło" przy 3500 userów - bo niby dlaczego? Z ciekawości: można prosić źródło informacji?
meschiash - 17-01-2009, 16:04
Tavaro napisał/a: | Z ciekawości: można prosić źródło informacji? |
informatyk z WAW, który właśnie takim tekstem zareagował na decyzję o postawieniu mojego forum na skrypcie Przema.
Tavaro napisał/a: | Znam kilka forów na Przemie i żadne nie "stanęło" przy 3500 userów - bo niby dlaczego? |
Nie jestem informatykiem ale przypuszczam, że dotyczy to już serwera. Być może przy tej ilości userów wymagania są na tyle duże, że zwykłe hostingi i zwykłe dedyki (takie jak mój) już nie dają rady. ( )
MaTeK_ - 17-01-2009, 17:40
meschiash, www.gtaonline.pl tam masz 14 tys userów
lui754 - 17-01-2009, 19:12
http://warezisko.net ponad 86 tys userów, wiem tyle że forum stoi na dedyku za chyba kilkaset złoty miesięcznie (500-600zł) i forum się trzyma Moim zdaniem trzeba umieć ustawić wsio w PA i wtedy forum śmiga.
Piotrbaz - 18-01-2009, 10:14
ten temat ma prawie rok, moze czas by ktos z administracji sie ustosunkował ?
mam wrazenie ze "by przemo" troche poszło w odstawke. zaraz sie posypią posty ze "gowno wiem" ale tak to wyglada ;/ ludzie chcący rozwijać swoje fora beda musieli pomyslec o przejsciu na zwykle phpbb
|
|
|