F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Roboty na forum
GDZ - 14-03-2011, 14:23
Pomógłby mi ktoś?
Poniższy plik chcę przerobić według instrukcji na samym dole:
Kod: | Pliki umieszczamy w załącznikach.
NineX |
INSTRUKCJA:
Kod: | #-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/subSilver/profile_add_body.tpl
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<!-- END switch_namechange_allowed -->
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
<!-- BEGIN switch_register -->
<tr>
<td class="row1"><span class="gen">{L_EMAIL_ADDRESS}: *</span><br />
<span class="gensmall">{L_EMAIL_EXPLAIN}</td>
<td class="row2">
<input type="text" class="post" style="width:100px" name="email1" size="25" maxlength="200" value="" />
<span class="genmed">@</span>
<input type="text" class="post" style="width:100px" name="email2" size="25" maxlength="200" value="" />
</td>
</tr>
<!-- END switch_register -->
#
#-----[ FIND and DELETE ]------------------------------------------
#
<tr>
<td class="row1"><span class="gen">{L_EMAIL_ADDRESS}: *</span></td>
<td class="row2"><input type="text" class="post" style="width:200px" name="email" size="25" maxlength="255" value="{EMAIL}" /></td>
</tr>
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<!-- BEGIN switch_edit_profile -->
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
<tr>
<td class="row1"><span class="gen">{L_EMAIL_ADDRESS}: *</span></td>
<td class="row2"><input type="text" class="post" style="width:200px" name="email1" size="25" maxlength="255" value="{EMAIL}" /></td>
</tr>
#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------ |
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam, GDZ : ))
japi55 - 14-03-2011, 14:33
Proszę bardzo.
HardROoZi - 14-03-2011, 18:19
u mnie w 100% starczyło
Cytat: | 1) Podział adresu mail na dwie części podczas rejestracji. |
i żaden bot już sie nie zarejestrował
Moriah - 16-03-2011, 00:53
Witam,
Od niedawna dostałam "w schedzie" do zarządzania babskie forum oparte na phpbb by Przemo. I też mam problem z botami. Szczęście w nieszczęściu, że nie blokują kont innych userek a jak już spamują to od razu w archiwum, ale i tak udało im się już raz wyłożyć przez to forum.
Czy mogę prosić o instrukcję jak/gdzie zrobić wspomniany podział adresu mailowego na dwie części skoro jest to takie skuteczne?
I może jeszcze bym poprosiła o info, jak dodać takie pole w formularzu rejestracyjnym, jakie jest przy zapisywaniu się na niniejsze forum? Chodzi mi o wpisania dowolnej liczby.
Thank you from the mountain
Woytec - 16-03-2011, 15:06
Moriah napisał/a: | I może jeszcze bym poprosiła o info, jak dodać takie pole w formularzu rejestracyjnym, jakie jest przy zapisywaniu się na niniejsze forum? Chodzi mi o wpisania dowolnej liczby. |
Zobacz w panelu administratora-Pola w profilu
Moriah - 16-03-2011, 16:52
Bardzo dziękuję za podpowiedź. Dodałam nowe pole, zobaczymy na ile okaże się to skuteczne.
CaLiBRe - 28-04-2011, 10:42
Witam serdecznie
Mam pewien problem z Spam bot stopped ... po zainstalowaniu skryptu ( raczej dobrze to zrobiłem gdyż podział e-maila się pojawił ) mój problem z botami faktycznie znikł ... ale także normalni użytkownicy nie mogą się zarejestrować ;/ Piszę cały czas że nie wszystkie pola są uzupełnione i że wpisany jest błędny e-mail ...
E-mail jest na pewno dobry i pola z gwiazdką są też wypełnione na 100% ... i teraz nie wiem co zepsułem ...
~Canoniak - 12-05-2011, 16:11
Witajcie. Zainstalowałem Spam bot stopped, ale w kodzie się pojawił, natomiast jak klikam rejestrację, to niestety teraz w ogóle @ nie ma. W załączniku podaję 3 pliki które sam edytowałem. Z góry dziękuję za pomoc.
luk19952 - 18-05-2011, 15:09
Proszę o pomoc. Teraz mam jedno pole z mailem podzielone a drugie jest normalne, jak te normalne usunąć?
[ Dodano: 24-05-2011, 13:52 ]
Mogę prosić o udzielenie mi pomocy?
~Canoniak - 28-05-2011, 10:26
Pomoże ktoś może?
marcing - 12-06-2011, 19:15
Mam też problem z "Ten adres email jest nieprawidłowy" a rozwiązania jak ni ma tak ni ma...
Jakaś sugestia?
mrpgxx - 22-07-2011, 20:04
ja mam jeszcze inny problem z ta modyfikacja.
wszystko zrobilem ok, mozna sie zarejestrowac, itd, ale niestety nie mozna juz edytowac profilu, bo przy kazdej probie otrzymuje na gorze komunikat, ze "Ten adres email jest nieprawidłowy".
Co z tym fantem zrobic?
M4g!k - 23-07-2011, 13:44
mrpgxx,
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=66025
Przeczytaj post joli,możliwe że w tym tkwi problem.
mrpgxx - 02-08-2011, 11:42
nie moge nigdzie znalezc Spam Bot Stopped w wersji dla czystego phpbb2. link do downladu podany w pierwszym poscie nie dziala, a nigdzie w sieci takze nie udalo mi sie znalezc o dziwo tego dodatku dostepnego (wszedzie 404 ).
bylbym wdzieczny, gdyby ktos go tutaj zalaczyl raz jeszcze!
kapi11rog - 16-09-2011, 06:57
Witam!
Dzisiaj to zainstalowałem i chyba coś pokręciłem, bo w rejestracji nie ma pola login :]
Dodaje w załączniku te pliki co w nich podmieniałem bo ja jestem kompletnie zielony i nie wiem co zrobiłem źle.
Jakby mi ktoś pomógł to bardzo dziękuję!
Pozdrawiam kapi!
|
|
|