Modyfikacje gotowe - Koniec problemów z kodowaniem bazy danych !!!
macio120 - 21-06-2007, 20:53
Tak zrobiłem tryb zgodności MYSQL 40!
Dobra postaram się zrobić tak jak piszesz StabiL!
oczykota - 22-06-2007, 07:58
Złe literki w ShoutBox i w opisach: wygląda na to, że w zasadzie brakuje tylko ó i ż. W opisach powstawiałem encje i problem się niby rozwiązał. Dziwną rzecz zaobserwowałem: encje poznikały a są teraz normalne literki ó i ż ale dalej się dobrze wyświetla. Czy ktoś ma pomysł co zrobić z tym ShoutBoksem?
Mike013 - 25-06-2007, 10:45
Ja to dopiero mam bałagan, takie krzaki mi wywaliło, że nie ma pojęcia z której strony się za to zabrać
Mam takie coś:
ó, ł => Ă�Ć
ś => Ă�ć
ć => Ă�ś
ą => Ă�Ś
ż => Ă�ż
ę => Ă�ÂŞ
ź => Ă�ź
Ma ktoś pomysł, żeby to jakoś naprawić, nie musi być to nawet zamienione na polskie snaki, mogą to być nawet litery: a, c, o, l, z..... i tak lepiej by to wyglądało niż teraz
Wiem, że litery ó oraz ł będą pomieszane bo mają taki sam odpowiednik, ale to już nieważne, da sie z ty żyć, byle pozbyć się tych krzaków
Proszę o pomoc
oczykota - 25-06-2007, 15:32
Mike013, a próbowałeś tego konwertera co przem go zamieścił w tym temacie?
Mike013 - 25-06-2007, 19:03
oczykota, tak próbowałem, ale nic...
Tak w ogóle to co to jest za kodowanie
norek131 - 28-06-2007, 10:14
Mam problem bo zaczołem konvertowac ale komp mi się zawiesił i musiałem zresetowac a teraz mi stronka nie działa jak\ to naprawic ??
jarot25 - 30-06-2007, 23:21
a jak mam w bazie polskie znaki ą ś ę itd. to jakie muze kodowanie wybrac aby nie wyswietlalo mi :
Cytat: | Jak poda a oficjalnie stacja CBS na swoim forum zam wiono 7 kolejnych odcink w tego serialu. Przypomnijmy, e po zako czeniu 1 sezonu podano do informacji, e w wyniku niskiej oglÄ?dalno ci wycofuje siÄ? z produkcji tego post nuklearnego serialu.
PrzyczynÄ? zmiany tej decyzji by odzew fan w zakrojony na szerokÄ? skalÄ? tak e widoczny na naszym forum.
M wi siÄ?, e kolejne odcinki bÄ?dÄ? emitowane w inny dzie i porÄ? poniewa obecnie konkuruje Jericho z najwiÄ?kszymi ameryka skimi hitami. Co jak "Prison Break" z "Taniec z Gwiazdami". |
i nie widać w tym tekście ale są też oprócz tych bÄ?dÄ także ??? niekiedy.
nie chodzi o forum, więc konverter odpada ale temat odpowiedni.
Z góry dzięki.
kamilko - 04-07-2007, 11:39
Witam,
Jeżeli na forum mam ? ? ? a w bazie danych polskie znaki to z czego mam konweniować?
nicon - 04-07-2007, 14:10
kamilko, zmień podpis.
JrQ- - 05-07-2007, 21:27
kamilko napisał/a: | konweniować? |
Jak masz znaki zapytania nie da się juz nic zrobic.
bubzon - 05-07-2007, 21:34
JarTSW napisał/a: | kamilko napisał/a: | konweniować? |
Jak masz znaki zapytania nie da się juz nic zrobic. |
Co ty gadasz?? Przecież w bazie danych ma polskie znaki czyli da sie coś z tym jeszcze zrobić. A czym wgrywałeś bazę?? Przez PMA czy dbloader?? Spróbuj dbloaderem powinno zadziałać.
PMA mogłeś źle skonfigurować przy imporcie, spróbuj z innymi ustawieniami.
Poczytaj tutaj jeszcze i poszukaj w innych tematach:
http://www.przemo.org/php...nie+bazy+danych
Sprawdź jakie masz kodowanie bazy.
Rafaeelloo - 10-07-2007, 20:02
Nie wszystko mi przekonwertowało, dlaczego? Kodowanie wybrałem dobre....
bubzon - 11-07-2007, 00:05
Rafaeelloo napisał/a: | Nie wszystko mi przekonwertowało, dlaczego? Kodowanie wybrałem dobre.... |
Jesteś pewny, że wybrałeś format wejściowy i wyjściowy dobrze??
Konwerter dojechał do 100%??
Rafaeelloo - 11-07-2007, 08:46
No dojechał.... No raczej tak, bo to jest tabelce co tam była to aby ten pasował
embry0 - 20-07-2007, 02:41
Dzieki za scrypt wszystko sie udalo bez problemow
|
|
|