To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer

Citizen Kane - 21-03-2007, 21:14

Strasznie mało informacji podajesz :? Jeśli ten komunikat dostajesz na froum, to poczytaj wątki o problemach z logowaniem się jako admin, a kopię zrób doraźnie w phpMyAdmin.
dworak1991 - 22-03-2007, 08:39

pewnie nie ma ustwionego na 2 id

a moze ktos mi pomoze zmienic znaki w forum bo polskich nie wyswietla

Citizen Kane - 22-03-2007, 09:00

dworak1991 napisał/a:
a moze ktos mi pomoze zmienic znaki w forum bo polskich nie wyswietla

:arrow: Koniec problemów z kodowaniem bazy danych

smajusia - 26-03-2007, 18:30

Witam
Mam forum na forum.net chcę przenieść tu → http://dominusjesuschriste.525.pl/index.php
Raz że nie mogę zrozumiec całego PA ( jest bardzo rozbudowany ) zatem potrzebowałabym aby
ktoś mi ustawił :/
Dwa nie potrafię przenieść swojego forum łącznie ze str portalową na ten styl (link powyżej)
chodzi tematy, posty.. ogólnie abym nie straciła niczego na stylu na stylu by phpBB modified by Przemo BMan1Blue v 0.6 z tego co mam tu → http://www.mojeforum.net/adonai/

Czy ktoś podjąłby się tego? ( jaka ewentualnie odpołatność ) ?
Prosze o pomoc oraz odp ..

ps.. mam nadzieję że post napisałam w odpowiednim dziale i temcie

arcy - 26-03-2007, 18:37

smajusia, lepiej i szybciej będzie jak zamieścisz ogłoszenie w dziale zleceń tutaj --> http://www.przemo.org/php...wforum.php?f=47
Prędzej się ktoś zgłosi :]

smajusia - 26-03-2007, 19:17

arcy napisał/a:
smajusia, lepiej i szybciej będzie jak zamieścisz ogłoszenie w dziale zleceń tutaj --> http://www.przemo.org/php...wforum.php?f=47
Prędzej się ktoś zgłosi :]

Oki.. dzięki .. :D
skopiuję post tam ...

==========================

dopisek..

nic z tego .. jeden temat dotyczący przeniesienia forum jest tam zablokowany
nie mam pojęcia czy mogę założyc nowy temat .. no wiesz nie chcę zaśmiecać forum
no i ambaras :| ....upss bummm

Hejka pomóżcie ↑

arcy - 26-03-2007, 19:37

smajusia, skopiuj treść posta śmiało i utwórz nowy temat w zleceniach :]
Tylko pewnie taka operacja z przenosinami będzie płatna jeśli ktoś się podejmie ;)

potter125 - 26-03-2007, 19:39

smajusia Daj znać na PW to ci wytłumaczę
smajusia - 26-03-2007, 19:41

potter125 napisał/a:
<b>smajusia</b> Daj znać na PW to ci wytłumaczę

upssss .. klania sie gg .. ok dam info na PW

[ Dodano: 26-03-2007, 20:43 ]
arcy napisał/a:
smajusia, skopiuj treść posta śmiało i utwórz nowy temat w zleceniach :]
Tylko pewnie taka operacja z przenosinami będzie płatna jeśli ktoś się podejmie ;)

OK .. dzięki .. teraz wiem ze nie zasmiece forum :)

Sztanca - 28-03-2007, 02:43

Witam

ktoś wcześniej poruszał ten sam problem, ale nie było na niego odpowiedzi...

przenoszę forum z mojeforum.net na przemo, zrobiłem:
1.zainstalowałem przemo
2.wyczyściłem baze stworzoną przez przemo
3.podzieliłem kopie bazy na fragmenty <500kb jak radzili gdzieś tam w jakimś poście (ale nie ma różnicy jeśli wgram całą na raz, baza ma 1,5MB)
4.wgrałem baze, bez problemu, (zmieniłem przed skopiowaniem adres forum i prefixy)
5.odpalam skrypt update.php i pojawia mi się komunikat:

SQL Error : 1054 Unknown column 'ban_host' in 'where clause'
SELECT * FROM phpbb_banlist WHERE ban_host != ''
Line : 75
File : sessions.php

a jak sprawdzam poprawność bazy Dumploaderem to mam na czerwono:

Obecność i poprawność wszystkich tabel:
tabela phpbb_album_cat zawiera za mało pól (18 zamiast 20)
tabela phpbb_posts zawiera za mało pól (16 zamiast 24)
tabela phpbb_users zawiera za mało pól (63 zamiast 77)
tabela phpbb_vote_desc zawiera za mało pól (5 zamiast 9)

- z tego wynika, że czegoś brakuje, ale za każdym razem jak robie kopie bazy z mojeforum.net jest tak samo.

nie wiem co dalej...

pozdrawiam, Darek

bubzon - 28-03-2007, 16:41

Ja też tak miałem bo dbloader nie wgrywał mi wszystkich tabel. Wrzuciłem następnym razem baze przez phpmyadmin i nie było problemów wszystkie tabele się załadowały i forum śmiga.
Sztanca - 28-03-2007, 16:45

z tym błędem:

SQL Error : 1054 Unknown column 'ban_host' in 'where clause'
SELECT * FROM phpbb_banlist WHERE ban_host != ''

już sobie poradziłem, ale z brakującymi tabelami nie

ładuję przez phpmyadmin, dopisuję brakujące tabele wzorując się na pliku update.sql z katalogu scripts ... ale finał był taki, że po kilku dopisanych pojawiała się już np grupa użytkowników, a za każdą dopisaną tabelą pojawiało się info o braku kolejnej a jak je dopisywałem to i tak się w końcu wszystko kaszaniło...

Flaco - 29-03-2007, 00:10

Po przeniesieniu bazy danych z serwera (bytehost) na nowy (webd) taki oto błąd w DumpLoaderze sie pojawia?
Co z tym zrobić?

Kod:
baza danych
nie nawiązano połączenia Błąd
  Error code: 1045
  Error message: Access denied for user 'forumoko_Marlowe'@'w20_2' (using password: YES)

joli - 29-03-2007, 08:49

Sztanca, ta baza, która przenoisz, jest (prawdopodobnie) od starszej wersji przema. Jaka była wersja na starym forum, taka musisz zainstalowac, wgrac baze i dopiero potem zrobic update do najnowszej wersji.
Sztanca - 29-03-2007, 09:01

joli napisał/a:
Sztanca, ta baza, która przenoisz, jest (prawdopodobnie) od starszej wersji przema. Jaka była wersja na starym forum, taka musisz zainstalowac, wgrac baze i dopiero potem zrobic update do najnowszej wersji.

stara baza nie jest od przema, to jakies zwykłe phpbb ale nieco zmodyfikowane, zainstalowałem zwykłe phpbb by później zrobić upgrade do przema, wczytałem bazę, niby wszystko było ale - nie mogłem się do niej w żaden sposób zalogować i wszędzie zamianst polskich znaków byly znaki zapytania, mogłem pisac posty jako gość ale przechodziły jak nie używałem polskich znaków.