To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Błędy wersji 1.12.5

sorek - 15-09-2006, 14:24

No właśnie. Co ona daje? I jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakieś zabezpieczenie przed zbanowaniem głónego zakładającego forum admina?
arcy - 15-09-2006, 14:29

sorek napisał/a:
No właśnie. Co ona daje?
Poprawka daje tyle, że Twoje forum będzie bardziej bezpieczne niż jeśli jej nie zainstalujesz...
Raknor - 18-09-2006, 13:50

Skoro nikt nie odpowiedział na temat problemu/błędu z cytowaniem to pozwolę sobie zamieścić informację tutaj.

Tutaj zgłosiłem problem/błąd -> http://www.przemo.org/php...pic.php?t=31332 <- nikt nie odpowiedział np. że wiecie o tym albo że rozwiązanie jest (tylko nie wiem gdzie).

Demo -> http://www.przemo.org/php...p=216494#216494

chelloPL - 08-10-2006, 15:44

Jest błąd przy usuwaniu pustego podforum.
Jeśli wybierzemy, aby przy usuwaniu przeniósł posty do innego podforum (wiem, jest to nielogiczne, ale powinno być lepiej obsłużone), pojawia się błąd:
Kod:
Could not get poster id information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') GROUP BY poster_id' at line 3

SELECT poster_id, COUNT(post_id) AS posts FROM forum_posts WHERE post_id IN() GROUP BY poster_id

Line : 326
File : functions_admin.php

PS: u mnie numer linii może być lekko przesunięty ze względu na róźne przeróbki :)

Oczywiście jeśli wybiorę z listy: Usuń wszystkie posty, wówczas jest ok.

mix - 14-10-2006, 13:59

chelloPL napisał/a:
Jest to celowe. Wredne osoby celowo będą dopisywać po 3 litery, aby ich posty ciągle były nieprzeczytane, a użytkowników będzie to tylko wkurzać. Ale jeśli chcesz koniecznie, to poszukaj - na forum jest odpowiednia modyfikacja.

Skoro na każdym forum to działa i nie ma takich przypadków więc na tym też by się przydało.Od tego jest moderator ,żeby przypilnować i nie dopuszczać do takich sytuacji.Zresztą tu nie chodzi o edytowanie postu a oto by przy scaleniu dwóch postów pokazało jako nowy post (żeby mogli przeczytać) a edytowane posty ignorowało i nie pokazywało tak jak teraz.

Bardzo by się przydało w panelu sterowania>Uśmieszki dodatkowe opcje "Na samą góre" i "Na sam dół" bo czasem po przeniesieniu forum na inny serwer lub coś w tym stylu ;) powoduje mieszanie emotikonek ,a klikanie pokolei opcję "W górę" to męczące zadanie i czasochłonne ,gdy ktoś ma więcej emotek niż standardowe.

dzeju - 23-10-2006, 14:29

Kod:
Couldn't obtain topic information

DEBUG MODE

SQL Error : 145 Table './usr_web729_7/phpbb_posts_text' is marked as crashed and should be repaired

SELECT t.*, u.username, u.user_id, u.user_level, u.user_jr, u2.username as user2, u2.user_id as id2, u2.user_level as user_level2, u2.user_jr as user_jr2, p.post_username, p.post_approve, p2.post_approve as post_approve2, p2.post_username AS post_username2, p2.post_time , pt.post_text, pt2.post_text as last_post_text FROM (phpbb_topics t, phpbb_users u, phpbb_posts p , phpbb_posts_text pt, phpbb_posts_text pt2, phpbb_posts p2, phpbb_users u2) LEFT JOIN phpbb_topics_ignore i ON (i.topic_id = t.topic_id AND i.user_id = 2) WHERE (t.topic_type = 3 OR (t.topic_type = 2 AND t.forum_id = 56) ) AND i.topic_id IS NULL AND t.topic_poster = u.user_id AND p.post_id = t.topic_first_post_id AND p2.post_id = t.topic_last_post_id AND u2.user_id = p2.poster_id AND pt.post_id = t.topic_first_post_id AND pt2.post_id = t.topic_last_post_id ORDER BY t.topic_type DESC, t.topic_title

Line : 449
File : viewforum.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

pojawiało mi sie to co jakis czas ale teraz juz całkiem sie zjeb... :/

geman - 23-10-2006, 16:38

napraw tabelę phpbb_posts_text
mix - 28-10-2006, 13:58

Mam stworzoną nową grupe Spammer i mam tam wrzooconego 1-dnego uzytkownika jednak zauwazyłem że jak on się loguje to wylatuje z grupy automatycznie.Nie wiem dokładnie czy to przy logowaniu ,ale co mam zrobić ,aby to się nie powtórzyło kolejny raz ?

Dodam ,że inne grupy działają poprawnie.Czy to związane coś z ip użytkownika czy co ? bo sam już nie wiem.

Dlugi - 28-10-2006, 13:59

zaznaczyc zakaz opuszczania grupy ?
mix - 28-10-2006, 14:03

Dlugi napisał/a:
zaznaczyc zakaz opuszczania grupy ?

Powinno zadziałać (zobaczymy).Na śmierć zapomniałem o tym... :lol: :lol:

Anonymous - 28-10-2006, 19:40

nie wiem ale taki oto od dzis otrzymuje komunikat
Kod:
Warning: setup_style(./cache/multisqlcache_themes_77.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/pro/imax.strefa.pl/root/includes/functions.php on line 988

Warning: setup_style(): Failed opening './cache/multisqlcache_themes_77.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/html/pro/imax.strefa.pl/root/includes/functions.php on line 988
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not open template config file

po odswierzeniu strony wszystko działa

azwel - 29-10-2006, 12:56

Konfiguracja pisania tematu.
Tak to wygląda po polsku:
Cytat:
Łącz zdublowane posty
Łącz też posty admina
Łącz też posty moderatora

a po angielsku:
Cytat:
Split double messages
Split admin's posts
Split moderator's posts

Chyba powinno być merge zamiast split.

Anonymous - 30-10-2006, 01:01

jest bład nie mozna zainstalowac forum zakazdym razem mam taki komunikat
Kod:
 Warning: main(./includes/constants.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/pro/imax.strefa.pl/home/style/install.php on line 374

Warning: main(): Failed opening './includes/constants.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/html/pro/imax.strefa.pl/home/style/install.php on line 374

Warning: main(check_data.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/pro/imax.strefa.pl/home/style/install.php on line 506

Warning: main(): Failed opening 'check_data.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/html/pro/imax.strefa.pl/home/style/install.php on line 506
File db/schemas/mysql_basic.sql not exists. 

pili wgrale dzis pobrane od przema

geman - 30-10-2006, 01:06

paweł-p44, a wgrałeś wszystkie pliki?
Anonymous - 30-10-2006, 02:27

wgralem ale dzieki ze mam drugie konto i z tamtad scignelem pliki i zainstalowalem
a z przema forum mialem cały czas takie komunikaty