To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Hosting - [DARMOWE FORA] Serwis z darmowymi forami phpbb by Przemo

jabolek - 15-07-2006, 16:35

KoDav, ma racje, albo konkrety, ale wtedy pewniaki, a jeżeli niepewne, to wcale
Ivellios - 15-07-2006, 18:00

Tak w ogóle to jak to się stało, że obydwa serwery stracili?
KoDav - 15-07-2006, 19:17

podobno były warezy przetrzymywane jaskies na nich i zablokowali tak cos mickula pisal
mickula - 15-07-2006, 20:07

Już znamy prawdziwy powód zatrzymania serwerów. Nasz polski provider nie płacił za serwery od 4 miesięcy.

Płacił kartą a następnie cofał płatność. Przeciwko niemu założyliśmy już sprawę (a raczej moi rodzice), ponieważ posiadam wszystkie faktury.

Pieniądze nie są aż tak ważne bo i tak będzie je musiał oddać. Najgorsze że nie posiadamy backupów. Firma powiedziała wprost - ze złodziejami nie współpracuje.

Teraz znalazłem firmę tmbnet.pl w której wykupiłem serwer dedykowany. Serwer jest konfigurowany powróci w najbliższym czasie jednak bez Waszych for. Chcąc zabezpieczyć się przed przyszłymi takimi "aferami" od dnia startu będzie możliwe zrobienie kopi bezpieczeństwa forum.
Cytat:

vegetagt napisał/a:
mickula napisał/a:
Na nowym serwerze będzie już nieograniczone liczba for.

serwer z gumy?:)
vegetagt napisał/a:
jabolek napisał/a:
ale dopiero jak sie miejsce będzie kończyć...

albo jak serwer nie będzie wyrabiał co chyba nastąpi przed brakiem przestrzeni dyskowej.

Otóż planujemy na każdy serwer wstawić 1500 for. Serwer na początku będzie jeden. Co miesiąc moze dochodzić nowy zależnie od przychodu z google adsense. Serwer to koszt 600zł miesięcznie. Z googli planuje opłacać połowę reszte będzie finansował pasek wysokości 0.7 cm u góry każdego forum w którym znajdą się płatne linki sponsorowane oraz z własnej kieszeni planuje dokładać 200zł.

Pozdrawiam i życze udanych wakacji (sam jadę jutro - niedziela- na 2 tygodnie więc nie macie co liczyć na kontakt ze mną).

marioix - 15-07-2006, 20:40

Cytat:

Pieniądze nie są aż tak ważne bo i tak będzie je musiał oddać. Najgorsze że nie posiadamy backupów. Firma powiedziała wprost - ze złodziejami nie współpracuje.

Że co ???!!!! teraz to wątpie by ktoś poważnie myślał o tym serwisie.. pssss
Nie da siętego odkręcić ??
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ja pierdole...

Ivellios - 15-07-2006, 20:42

marioix napisał/a:
ja pierdole...

Nie klnij 8)
To nie wina mickuli.

marioix - 15-07-2006, 20:42

Cytat:
Kopie Waszych for na pewno odzyskamy.

a ta informacja na stronie ??? powiedz jak tu nie mozna byc zdenerwowanym !!!

mickula - 15-07-2006, 21:36

Mieliśmy na to szczerą nadzieje dopóki nie poznaliśmy z jakiego powodu zamknięto serwery. Dodatkowo nie ma możliwości zaplaty ponieważ serwery zostały całkowicie zamknięte i wyczyszczone.
jabolek - 16-07-2006, 00:49

mickula napisał/a:
od dnia startu będzie możliwe zrobienie kopi bezpieczeństwa forum.
ale w sensie, że ty będziesz robił, czy każdy administrator będzie miał do tego prawo??
Crash_3d - 16-07-2006, 01:07

jabolek napisał/a:
każdy administrator będzie miał do tego prawo

KoDav - 16-07-2006, 07:53

i tak jak mowiłem po co obiecujesz jak niewiadomo co z teog wyjdzie pisałem ze beda fora około 10-14 nie ma pisałes ze backupy odzyskasz nie bedzie no i co po co mowisz jak niewiesz co z tego wyjdzie

a mam takie pytanie do mickuli czy kazde forum stoi na osobnej bazie?

strus - 16-07-2006, 22:13

W sumie to wspolczuje mickuli.
Powinniscie poznac zlota zasade biznesu, masz cos za darmo, to nie wymagaj za wiele, nie miej pretensji o wszystko, a juz na marginesie calkiem.. nie oczerniaj osoby/firmy, ktora Ci to "cos" dala.

nadoll1_1 - 23-07-2006, 20:21

forka straciły serwer ;(
kraski - 07-08-2006, 13:53

Już nie da się założyć forum . Żadne forum nie dziala i po zabawie :) )
BaGRoS - 18-08-2006, 19:49

Czy dostępny jest skrypt do hostingu for phpBB2 z poprawkami Przemo??!!