Hosting - [DARMOWE FORA] Serwis z darmowymi forami phpbb by Przemo
jabolek - 15-07-2006, 16:35
KoDav, ma racje, albo konkrety, ale wtedy pewniaki, a jeżeli niepewne, to wcale
Ivellios - 15-07-2006, 18:00
Tak w ogóle to jak to się stało, że obydwa serwery stracili?
KoDav - 15-07-2006, 19:17
podobno były warezy przetrzymywane jaskies na nich i zablokowali tak cos mickula pisal
mickula - 15-07-2006, 20:07
Już znamy prawdziwy powód zatrzymania serwerów. Nasz polski provider nie płacił za serwery od 4 miesięcy.
Płacił kartą a następnie cofał płatność. Przeciwko niemu założyliśmy już sprawę (a raczej moi rodzice), ponieważ posiadam wszystkie faktury.
Pieniądze nie są aż tak ważne bo i tak będzie je musiał oddać. Najgorsze że nie posiadamy backupów. Firma powiedziała wprost - ze złodziejami nie współpracuje.
Teraz znalazłem firmę tmbnet.pl w której wykupiłem serwer dedykowany. Serwer jest konfigurowany powróci w najbliższym czasie jednak bez Waszych for. Chcąc zabezpieczyć się przed przyszłymi takimi "aferami" od dnia startu będzie możliwe zrobienie kopi bezpieczeństwa forum.
Cytat: |
vegetagt napisał/a: | mickula napisał/a:
Na nowym serwerze będzie już nieograniczone liczba for.
serwer z gumy?:) |
vegetagt napisał/a: | jabolek napisał/a:
ale dopiero jak sie miejsce będzie kończyć...
albo jak serwer nie będzie wyrabiał co chyba nastąpi przed brakiem przestrzeni dyskowej. |
|
Otóż planujemy na każdy serwer wstawić 1500 for. Serwer na początku będzie jeden. Co miesiąc moze dochodzić nowy zależnie od przychodu z google adsense. Serwer to koszt 600zł miesięcznie. Z googli planuje opłacać połowę reszte będzie finansował pasek wysokości 0.7 cm u góry każdego forum w którym znajdą się płatne linki sponsorowane oraz z własnej kieszeni planuje dokładać 200zł.
Pozdrawiam i życze udanych wakacji (sam jadę jutro - niedziela- na 2 tygodnie więc nie macie co liczyć na kontakt ze mną).
marioix - 15-07-2006, 20:40
Cytat: |
Pieniądze nie są aż tak ważne bo i tak będzie je musiał oddać. Najgorsze że nie posiadamy backupów. Firma powiedziała wprost - ze złodziejami nie współpracuje.
|
Że co ???!!!! teraz to wątpie by ktoś poważnie myślał o tym serwisie.. pssss
Nie da siętego odkręcić ??
ja pierdole...
Ivellios - 15-07-2006, 20:42
marioix napisał/a: | ja pierdole... |
Nie klnij
To nie wina mickuli.
marioix - 15-07-2006, 20:42
Cytat: | Kopie Waszych for na pewno odzyskamy. |
a ta informacja na stronie ??? powiedz jak tu nie mozna byc zdenerwowanym !!!
mickula - 15-07-2006, 21:36
Mieliśmy na to szczerą nadzieje dopóki nie poznaliśmy z jakiego powodu zamknięto serwery. Dodatkowo nie ma możliwości zaplaty ponieważ serwery zostały całkowicie zamknięte i wyczyszczone.
jabolek - 16-07-2006, 00:49
mickula napisał/a: | od dnia startu będzie możliwe zrobienie kopi bezpieczeństwa forum. | ale w sensie, że ty będziesz robił, czy każdy administrator będzie miał do tego prawo??
Crash_3d - 16-07-2006, 01:07
jabolek napisał/a: | każdy administrator będzie miał do tego prawo |
KoDav - 16-07-2006, 07:53
i tak jak mowiłem po co obiecujesz jak niewiadomo co z teog wyjdzie pisałem ze beda fora około 10-14 nie ma pisałes ze backupy odzyskasz nie bedzie no i co po co mowisz jak niewiesz co z tego wyjdzie
a mam takie pytanie do mickuli czy kazde forum stoi na osobnej bazie?
strus - 16-07-2006, 22:13
W sumie to wspolczuje mickuli.
Powinniscie poznac zlota zasade biznesu, masz cos za darmo, to nie wymagaj za wiele, nie miej pretensji o wszystko, a juz na marginesie calkiem.. nie oczerniaj osoby/firmy, ktora Ci to "cos" dala.
nadoll1_1 - 23-07-2006, 20:21
forka straciły serwer
kraski - 07-08-2006, 13:53
Już nie da się założyć forum . Żadne forum nie dziala i po zabawie )
BaGRoS - 18-08-2006, 19:49
Czy dostępny jest skrypt do hostingu for phpBB2 z poprawkami Przemo??!!
|
|
|