Integracja: Joomla - Integracja Joomla + phpBB by Przemo
stone - 06-11-2006, 20:42
Jeżeli możesz to daj mi na PW dostęp do Twojej bazy to sprawdzę co jest nie tak, bo to co napisałem powyżej powinno, przynajmniej teoretycznie pomóc
garbacz - 14-11-2006, 08:13
To mod ten juest już dostepny ??
Gdzie go mogę znaleźć ??
Jeżeli to możliwe prosze o linka.
stone - 14-11-2006, 08:55
To jest komopnent instalowany ze strony Joomli . Stona projektu i więcej inforamcji na www.stone.webd.pl/przemo
brzanek - 16-11-2006, 19:07
kurcze czy moze ktos napisac konkretnie jak to wszystko polaczyc
bo jak narazie nie znalazlem konkretnej instrukcji do polaczenie Joomla i phpbb by przemo
mam juz zainstalowane forum od jakis 2 lat i teraz chcialbym zintegrowac do tego loomla
czy jest taka mozliwosc?
stone - 20-11-2006, 10:51
W paczce instalacyjnej masz podane poszczególne kroki instalacji. Owszem są one dość ogólne ale powinny wystarczyć. Gdybyś miał jednak jakiś problem konkretny zawsze mozesz napisać.
brzanek - 20-11-2006, 19:08
hm
chodzi o to ze mam problem z logowaniem
nie moge wcale sie zalogowac na forum
na joomla idzie bez problemu ale jak juz sie zaloguje na joomla i klikam na ikone na forum to jestem nie zalogowany i nie moge sie wcale zalogowac
synchronizacja uzytkownikow bez zadnych zaklucen poszla bez problemu ale co dalej z tym fantem
i jeszcze jedno pytanie
tam gdzie jest instalacja skladnikow w joomla odnosnie forum a raczej pomostu to nie moge statusu zalatac w odpowiednich plikach ustawilem CHMODY odpowiednie mozliwe do zapisu ale nie moge tega teraz zalatac moze to jest przyczyna ze nie moge sie zalogowac mam nadzieje ze mi pomozesz
jak cos to luknij
www.euro90.webd.pl/radio
stone - 20-11-2006, 20:08
Jeżeli jakieś pliki nie zostały załatane to to napewno może być powód. Wgraj jeszcze raz te pliki z oryginalnej paczki przemo, ustaw chmod na 777 i ponów próbę załatania. Musisz mieć od górny do dołu zielono:)
brzanek - 20-11-2006, 22:17
kurna za nic nie moge zalatac tych plikow jedynie udalo mi sie zalatac jeden z Joomla modules/mod_login.php
co dalej jaki jest na to sposob
stone - 20-11-2006, 22:24
Możesz mi dać na PW dane dostępowe do admina Joomli to najpierw tam zobaczę co i jak
brzanek - 20-11-2006, 22:39
ok to co dotyczy forum zalatalem ale to co jest odnosnie joomla cos nie moge
[ Dodano: 20-11-2006, 22:42 ]
ok juz ci wyslalem na pw
stone - 20-11-2006, 23:09
Ok, pisalem wcześniej o nadpisaniu plików forum, to teraz musisz nadpisać jeszcze raz orginalnymi plikami joomlę i wtedy spróbować łatania.
Rozumiem też że instalowałeś JoomlaPE. W obecnej wersji jest poprzednia wersja pomostu którą należy zaktualizować do RC4 Instrukcja na stronie www.stone.webd.pl/przemo
Tak więc:
1. Zaktualizuj pomost
2. Nadpisz pliki joomli które nie dają się załatać plika oryginalnymi
3. Załataj
Daj znać jak poszło
brzanek - 23-11-2006, 16:59
czesc czy mozesz mi podac konkretny link do tej aktualizacji
ja mam zainstalowana wersje JoomlaPE1_0_11b
i tam nie mam pojecia jaka jest wersja nakladki
czy jest RC4 czy RC3
jesli chodzi ci o to http://www.joomlapl.com/c...ileinfo/id,143/
to sciaglem to ale kompletnie nie wiem jakie pliki z tego mam podmienic prosze o pomoc
stone - 23-11-2006, 18:07
Link masz dobry.
Pliki musisz napisać w katalogu administrator/components/com_j-p
Przed nadpisaniem odłataj pliki, a po nadpisaniu załataj.
Jezeli jakiś plik nie bedzie chciał się załatać nadpisz go oryginalnym.
brzanek - 23-11-2006, 18:30
zobacz mam cos takiego zrobione
http://83.2.30.203/1.bmp
i nic nie moge wiecej zalatac
podmienialem pliki ale nic nie pomoglo co jeszcze moge zrobic?
[ Dodano: 23-11-2006, 19:17 ]
no dobra udalo mi sie podmienic te pliki i zalatalc ale nadal jest ten problem z logowaniem na forum nie moge sie zalogowac
stone - 23-11-2006, 19:20
Większego screena to już chyba cięzko zrobić
Daj mi na PW dostęp do admina Joomli oraz dostęp do ftp to Ci to zrobie
|
|
|