To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.7

emiloski94 - 15-08-2012, 19:19

Woytec napisał/a:
A to nie lepiej przerzucić na komputer(nie, nie localhost)?

nie ogarniam localhosta ;)

Woytec - 15-08-2012, 20:16

Mówię że nie!
emiloski94 - 15-08-2012, 20:21

Woytec napisał/a:
Mówię że nie!

a sry..
Tak wrzuciłem na kompa i edytuje.

PeLe14 - 16-08-2012, 09:52
Temat postu: gdzie to?
gdzie to?
- dodanie zabezpieczenia przeciw ewentualnym SQL/XSS injection (on/off z PA).

xlesiu - 16-08-2012, 10:21

PA - Ogólne - Konfiguracja - Dodatkowe - Globalne zabezpieczenie przeciw włamaniom ($_GET)
lkj - 17-08-2012, 21:24

Hej,

Może wyślijcie mailing z forum o dostępnej nowej wersji forum + komunikat w PA o aktualizacji ponieważ przez przypadek dowiedziałem się o nowej wersji skryptu :roll:

.::Trac3r::. - 17-08-2012, 21:53

lkj, to mało pomoże, bo nie wszyscy sprawdzają maile.

Ja bym polecał jak kiedyś było,że informacja o aktualizacji jest w indeksie administracji (Panel Administracyjny). Nie wiem czy jeszcze jest taka możliwość, ale to raczej by szybciej dotarło.
Chociaż i tak nie wszyscy instalują 1.12.7 bo to, bo tamto, bo za duży manual :>

Żelazko - 17-08-2012, 22:45

Już miałem pisać że wersja 1.12.7 nigdy nie wyjdzie. :lol: :lol: :lol:
Przemo - 18-08-2012, 02:07

Info w panelach adminow bedzie, jednak na razie byly pewne problemy z wersja 1.12.7. Poprawilismy lekko paczke (sumy kontrolne w check files) i na razie nie ma wiekszych problemow. Jak jeszcze kilka dni nikt nie zglosi jakiegos wiekszego bledu to wrzucimy info.
Qunir - 18-08-2012, 03:52

Witam!

Niedawno wgrałem nową paczkę z 1.12.7 i nie wiem czemu nagle nikt z użytkowników ani nawet ja nie można zmienić hasła ani e-maila. Przy próbie zmiany wyświetla się taki komunikat: Ten adres email jest nieprawidłowy

Dodam że e-mail jest prawidłowo wypełniony czyli: nick@gmail.com

@Edit
Dodam jeszcze że nic nie da się zmienić w Profilu ponieważ wyświetla się komunikat z nieprawidłowym e-mailem.

Tommekk80 - 18-08-2012, 05:28

Qunir, a przeczytaj pierwszy post tematu...konkretnie przedostatnie zdanie.
Qunir - 18-08-2012, 05:40

Tommekk80 napisał/a:
Qunir, a przeczytaj pierwszy post tematu...konkretnie przedostatnie zdanie.

Nie wiem za bardzo o które Ci zdanie chodzi. Ale dodam że wgrałem czystą paczkę najnowszego przemo 1.12.7
Kolega zakodował nam styl z jakiegoś podstawowego. Więc to nie może być moja wina.

Lecz myślę że to pewnie tego wina że w profilu nie ma tych dwóch pól do wypełnienia gdzie się @ nie wpisuje jak jest przy rejestracji. Tylko mam że całość maila wpisuje z @ . Po zatwierdzeniu forum sprawdza tylko pierwsze pole bo drugie dla niego jest puste i wywala mi że: Nieprawidłowy e-mail

Tommekk80 - 18-08-2012, 05:51

Rany kolego - nie wiesz co to 'przedostatnie' ?
:shock:
Przedostatnie zdanie to
Cytat:
Jeżeli masz problemy z rejestracją(nieprawidłowy email) lub shoutboxem to zastosuj instrukcję manualną do plików stylu (*.tpl)!

Gdzie to zdanie jest podlinkowane - wejdź w ten adres i wszystkiego się dowiesz bo nie masz zaktualizowanego stylu do 1.12.7.

Qunir - 18-08-2012, 06:36

Tommekk80 napisał/a:
Rany kolego - nie wiesz co to 'przedostatnie' ?
:shock:
Przedostatnie zdanie to
Cytat:
Jeżeli masz problemy z rejestracją(nieprawidłowy email) lub shoutboxem to zastosuj instrukcję manualną do plików stylu (*.tpl)!

Gdzie to zdanie jest podlinkowane - wejdź w ten adres i wszystkiego się dowiesz bo nie masz zaktualizowanego stylu do 1.12.7.

Dzięki pomogło. Nie zrozumiałem na początku jestem trochę zaspany bo robię forum całą noc.

rwwpl - 18-08-2012, 09:37

.::Trac3r::. napisał/a:
NineX napisał/a:
.::Trac3r::., wykonaj instrukcję:

viewtopic.php

Kod:
znajdź 2x:
$temp_url = append_sid("posting.$phpEx?mode=delete

dodaj przed:
$back_url .= '&sid='.$userdata['session_id'];

Sprawdź czy zadziała, jeśli tak będzie, to mój karygodny błąd, który nie powinien mieć miejsca. :/

Zrób to co napisane wyżej, mi pomogło, Tobie też pomoże ;)

Wbiłem do tego pliku szukałem tego i znalazłem coś takiego:

Kawałek Viewtopic.php
Linijka 2259:
Kod:

To co niby trzeba wkleić, u mnie już było->        $back_url .= '&sid='.$userdata['session_id'];
            $temp_url = append_sid("posting.$phpEx?mode=delete&" . POST_POST_URL . "=" . $postrow_post_id.$back_url);

Tak jak już było gotowe, ale jednak nie da się wysyłać, da się tylko przez pełną odpowiedź...