Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.7
emiloski94 - 15-08-2012, 19:19
Woytec napisał/a: | A to nie lepiej przerzucić na komputer(nie, nie localhost)? |
nie ogarniam localhosta
Woytec - 15-08-2012, 20:16
Mówię że nie!
emiloski94 - 15-08-2012, 20:21
Woytec napisał/a: | Mówię że nie! |
a sry..
Tak wrzuciłem na kompa i edytuje.
PeLe14 - 16-08-2012, 09:52 Temat postu: gdzie to? gdzie to?
- dodanie zabezpieczenia przeciw ewentualnym SQL/XSS injection (on/off z PA).
xlesiu - 16-08-2012, 10:21
PA - Ogólne - Konfiguracja - Dodatkowe - Globalne zabezpieczenie przeciw włamaniom ($_GET)
lkj - 17-08-2012, 21:24
Hej,
Może wyślijcie mailing z forum o dostępnej nowej wersji forum + komunikat w PA o aktualizacji ponieważ przez przypadek dowiedziałem się o nowej wersji skryptu
.::Trac3r::. - 17-08-2012, 21:53
lkj, to mało pomoże, bo nie wszyscy sprawdzają maile.
Ja bym polecał jak kiedyś było,że informacja o aktualizacji jest w indeksie administracji (Panel Administracyjny). Nie wiem czy jeszcze jest taka możliwość, ale to raczej by szybciej dotarło.
Chociaż i tak nie wszyscy instalują 1.12.7 bo to, bo tamto, bo za duży manual
Żelazko - 17-08-2012, 22:45
Już miałem pisać że wersja 1.12.7 nigdy nie wyjdzie.
Przemo - 18-08-2012, 02:07
Info w panelach adminow bedzie, jednak na razie byly pewne problemy z wersja 1.12.7. Poprawilismy lekko paczke (sumy kontrolne w check files) i na razie nie ma wiekszych problemow. Jak jeszcze kilka dni nikt nie zglosi jakiegos wiekszego bledu to wrzucimy info.
Qunir - 18-08-2012, 03:52
Witam!
Niedawno wgrałem nową paczkę z 1.12.7 i nie wiem czemu nagle nikt z użytkowników ani nawet ja nie można zmienić hasła ani e-maila. Przy próbie zmiany wyświetla się taki komunikat: Ten adres email jest nieprawidłowy
Dodam że e-mail jest prawidłowo wypełniony czyli: nick@gmail.com
@Edit
Dodam jeszcze że nic nie da się zmienić w Profilu ponieważ wyświetla się komunikat z nieprawidłowym e-mailem.
Tommekk80 - 18-08-2012, 05:28
Qunir, a przeczytaj pierwszy post tematu...konkretnie przedostatnie zdanie.
Qunir - 18-08-2012, 05:40
Tommekk80 napisał/a: | Qunir, a przeczytaj pierwszy post tematu...konkretnie przedostatnie zdanie. |
Nie wiem za bardzo o które Ci zdanie chodzi. Ale dodam że wgrałem czystą paczkę najnowszego przemo 1.12.7
Kolega zakodował nam styl z jakiegoś podstawowego. Więc to nie może być moja wina.
Lecz myślę że to pewnie tego wina że w profilu nie ma tych dwóch pól do wypełnienia gdzie się @ nie wpisuje jak jest przy rejestracji. Tylko mam że całość maila wpisuje z @ . Po zatwierdzeniu forum sprawdza tylko pierwsze pole bo drugie dla niego jest puste i wywala mi że: Nieprawidłowy e-mail
Tommekk80 - 18-08-2012, 05:51
Rany kolego - nie wiesz co to 'przedostatnie' ?
Przedostatnie zdanie to
Cytat: | Jeżeli masz problemy z rejestracją(nieprawidłowy email) lub shoutboxem to zastosuj instrukcję manualną do plików stylu (*.tpl)! |
Gdzie to zdanie jest podlinkowane - wejdź w ten adres i wszystkiego się dowiesz bo nie masz zaktualizowanego stylu do 1.12.7.
Qunir - 18-08-2012, 06:36
Tommekk80 napisał/a: | Rany kolego - nie wiesz co to 'przedostatnie' ?
Przedostatnie zdanie to
Cytat: | Jeżeli masz problemy z rejestracją(nieprawidłowy email) lub shoutboxem to zastosuj instrukcję manualną do plików stylu (*.tpl)! |
Gdzie to zdanie jest podlinkowane - wejdź w ten adres i wszystkiego się dowiesz bo nie masz zaktualizowanego stylu do 1.12.7. |
Dzięki pomogło. Nie zrozumiałem na początku jestem trochę zaspany bo robię forum całą noc.
rwwpl - 18-08-2012, 09:37
.::Trac3r::. napisał/a: | NineX napisał/a:
.::Trac3r::., wykonaj instrukcję:
viewtopic.php
Kod:
znajdź 2x:
$temp_url = append_sid("posting.$phpEx?mode=delete
dodaj przed:
$back_url .= '&sid='.$userdata['session_id'];
Sprawdź czy zadziała, jeśli tak będzie, to mój karygodny błąd, który nie powinien mieć miejsca.
Zrób to co napisane wyżej, mi pomogło, Tobie też pomoże |
Wbiłem do tego pliku szukałem tego i znalazłem coś takiego:
Kawałek Viewtopic.php
Linijka 2259:
Kod: |
To co niby trzeba wkleić, u mnie już było-> $back_url .= '&sid='.$userdata['session_id'];
$temp_url = append_sid("posting.$phpEx?mode=delete&" . POST_POST_URL . "=" . $postrow_post_id.$back_url); |
Tak jak już było gotowe, ale jednak nie da się wysyłać, da się tylko przez pełną odpowiedź...
|
|
|