1.12.7 i starsze - Diamenty MOD
Warmix - 09-10-2011, 21:27
KinGDooM, a mam pytanie... zainstalowałeś modyfikacje, które są niezbędne do działania Diamenty MOD?
KinGDooM - 09-10-2011, 22:38
Warmix napisał/a: | KinGDooM, a mam pytanie... zainstalowałeś modyfikacje, które są niezbędne do działania Diamenty MOD?
|
Tak, przecież napisałem w poprzednim poście. Zainstalowałem te 3 modyfikacje i wyskakuje te błędy co napisałem.
Mógłby mi ktoś pomóc w edytowaniu pliku, nie umiem znaleźć niczego od momentu:
#
#-----[ Znajdź ]------------------------------------------
#
allowpm = $allowpm,
#
#-----[ Dodaj, po ]------------------------------------------
#
Proszę o pomoc. Diamenty Mod v2.3
O kolejny błąd popycha następny ;/
Error while querying database
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'wylaczlisteonline' in 'field list'
SELECT wylaczlisteonline from phpbb_users WHERE user_id='2'
Line : 758
File : index.php
O co mu chodzi ?
Warmix - 10-10-2011, 14:53
KinGDooM,
Cytat: | Unknown column 'wylaczlisteonline' |
Nieznana kolumna wylaczlisteonline. Nie wykonałeś zapytań SQL... albo przynajmniej kilku...
KinGDooM - 10-10-2011, 15:14
Warmix napisał/a: | KinGDooM,
Cytat: | Unknown column 'wylaczlisteonline' |
Nieznana kolumna wylaczlisteonline. Nie wykonałeś zapytań SQL... albo przynajmniej kilku... |
[b]Warmix[b], zainstalowałbyś mi diamenty mod ? Prosze... Ja już nie mam nerwów do tego ;/
Warmix - 10-10-2011, 15:15
Warmix napisał/a: | KinGDooM, wejdź w MySQL. Potem w tabelę phpbb_config, potem na sam koniec i powiedz mi, jaką masz tam ostatnią nazwę.
Potem wejdź w phpbb_users i powiedz, jakie masz ostatnie pole...
Potem sprawdź, czy masz tabele:
phpbb_diamenty_historia
phpbb_diamenty_kody
phpbb_diamenty_losowanie
phpbb_diamenty_przywileje
phpbb_loteria
phpbb_loteria_wynik |
KinGDooM - 10-10-2011, 15:26
Nie wiem jak w to wejść ;/
Warmix, proszę wgraj mi tego moda.
Warmix - 10-10-2011, 17:22
KinGDooM, na jakim hostingu na stronę?
[ Dodano: 10-10-2011, 18:24 ]
Albo inaczej, daj mi na swojej stronie usera testowego, z uprawieniami administratora i dostępem do: SQl->MySQL
KinGDooM - 10-10-2011, 21:02
Mam na hostingu proserwer.pl.
Dane Ci wyśle na PW.
Warmix - 11-10-2011, 14:55
KinGDooM, ok, zapytania masz wszystkie wykonany. Teraz proszę, otwóz plik "Instalacja v2.X" i wykonaj po kolei instrukcję. Na początku masz module_data.php, a ten plik nie jest nawet zmodyfikowany i w PA nie masz linku do ustawień modu, a co dziwne, ten plik modyfikujesz na początku. Zapewne zrobiłeś plik "Aktualizacja 2.X do 2.X" i dlatego Ci nic nie chodzi...
piotrekziomek12 - 11-10-2011, 15:00 Temat postu: HELP Warmix znowu .. mam błąd .. Nie zauważyłem ale przy edycji tematu znowu mi się wyświetla weź jeszcze raz zobacz jak możesz
Kod: | ############################################################ [ = Otwórz: ./includes/functions_post.php = ]
############################################################ [ => Znajdź:
function submit_post
############################################################ [ => Znajdź w linii:
&$topic_type,
############################################################ [ => Dodaj po tym:
&$topic_promoted,
############################################################ [ => Znajdź:
$sql = ($mode != 'editpost') ? "INSERT INTO " . TOPICS_TABLE . "
############################################################ [ => Znajdź w linii:
topic_type,
topic_promoted,
" . TOPIC_UNLOCKED . ", $topic_type,
############################################################ [ => Zmień na:
" . TOPIC_UNLOCKED . ", $topic_type, $topic_promoted,
topic_type = $topic_type,
topic_promoted = $topic_promoted,
############################################################ |
Załacznik.
Warmix - 11-10-2011, 15:05
piotrekziomek12, lekko poprawiłem, ale nie sądzę, by to była wina tego, ale spróbuj. Jeśli nie pomoże, daj dokładny błąd, jaki się pokazuje...
piotrekziomek12 - 11-10-2011, 15:28
nie działa .
Podczas edycji tematu :
Kod: |
Error in posting
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' topic_icon = 0, topic_expire = 0, topic_color = '1', topic_title_e = '[color=re' at line 1
UPDATE phpbb_topics SET topic_title = '', topic_type = 0, topic_promoted = 1, topic_promoted, topic_icon = 0, topic_expire = 0, topic_color = '1', topic_title_e = '[color=red:fb492d62d2][size=24:fb492d62d2][center:fb492d62d2]Witaj drogi użytkowniku ! [/center:fb492d62d2][/size:fb492d62d2][/color:fb492d62d2] Witamy cię na forum [size=18:fb492d62d2]GTA-SIX.PL[/size:fb492d62d2] Forum ruszyło [color=red:fb492d62d2]18.08.2011r.Forum zostało modyfikowane 22.08.2011r. Forum zostało ponownie załadowane dnia 11.10.2011r[/color:fb492d62d2] Myślę że będzie dobrze nam się współpracowało ^^. Posiadamy Panel Autorski NewsPanel który znajdziecie pod słowem NewsPanel. Aktualności o Gta V będą gromadzone tylko i wyłącznie w Grand Theft Auto V : Aktualności. Zapraszaj znajomych ! Poprzez Zaproś usera. Co miesiądz suppot sprawdza kto najwięcej zaprosił userów pod swój nik. Gracz który będzie miał największą ilość zaproszonych dostanie nagrodę !. Użytkownik który będzie miał także największą ilość postów otrzyma Nagrodę ! (nie uznajemy spamów) Z Pozdrowieniami Revol [color=red:fb492d62d2]Administrator.[/color:fb492d62d2]', topic_tree_width = 0 WHERE topic_id = 67
Line : 340
File : functions_post.php |
[ Dodano: 11-10-2011, 17:15 ]
Jeszcze mam jeden problem związany z twoim modem.
Chodzi mi o : includes/usercp_register.php
NP : Nie ma następujących kodów.
Kod: | #
#
$template->assign_vars(array(
'USERNAME' => $username,
#
#-----[ Dodaj, przed ]------------------------------------------
#
$sql = "SELECT ukryjsie from ".USERS_TABLE." WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
if ( !($sql = $db->sql_query($sql)) ){ message_die(GENERAL_ERROR, "Error while querying database", '', __LINE__, __FILE__, $sql); }
$result = mysql_query($sql);
$res = mysql_fetch_assoc($result);
$ukryjsie = $res['ukryjsie'];
if($ukryjsie == "0") {
$ukryj_1 = "<!--";
$ukryj_2 = "-->";
}
$sql = "SELECT ukryj_liste from ".USERS_TABLE." WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
if ( !($sql = $db->sql_query($sql)) ){ message_die(GENERAL_ERROR, "Error while querying database", '', __LINE__, __FILE__, $sql); }
$ukryj_liste = $res['ukryj_liste'];
if($ukryj_liste == "0") {
$ukryj_3 = "<!--";
$ukryj_4 = "-->";
}
$sql = "SELECT ukryj_liste2 from ".USERS_TABLE." WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$ukryj_liste2 = $res['ukryj_liste2'];
if($ukryj_liste2 == "0") {
$ukryj_5 = "<!--";
$ukryj_6 = "-->";
}
#
#
'USERNAME' => $username,
#
#-----[ Dodaj, po ]------------------------------------------
#
'UKRYJ_1' => $ukryj_1,
'UKRYJ_2' => $ukryj_2,
'UKRYJ_3' => $ukryj_3,
'UKRYJ_4' => $ukryj_4,
'UKRYJ_5' => $ukryj_5,
'UKRYJ_6' => $ukryj_6,
|
Plik pod nazwa user-Regster.rar
Warmix - 11-10-2011, 17:48
piotrekziomek12, łap. Chociaż w 3 aktualizacji to jest do usunięcia... ale postępuj we wszystkim po kolei... bo potem Ci się jeszcze coś zepsuje...
Ps. Dodaję także plik functions... spróbuj...
szymon1051 - 11-10-2011, 18:04
A ja dalej się pytam czy zostanie dodany do tego moda bank
Warmix - 11-10-2011, 18:05
szymon1051, na czym miałbym on polegać?
|
|
|