To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Portal - Przekierowanie do portalu po wejsciu na strone

wojtek - 11-06-2006, 16:17

Spróbowałem sposobu przema z index.html - działa tak jak chciałem czyli po wpisaniu adresu mam ładowaną stronę główną portalu. Ale jeśli dam całkowitą restrykcję dostępu do forum dla niezarejestrowanych to po zalogowaniu od razu wrzuca mnie na forum co zrobić abym był na portalu. próbowałem również innych sposobów tu opisywanych i nic to mi nie dało. Próby na razie robię na localhost.
marcinos15 - 09-07-2006, 12:07

No jak wkońcu mam zrobić to przekierowanie bo z tym html od przema to nie dziala :/
Gracek - 09-07-2006, 13:14

marcinos15, u Ciebie jakos nie widze pliku index.html
kubek, dokladnie za tym co podalem wyzej

Sylwia - 13-07-2006, 03:36

marcinos15, prosze przejść na stronę trzecią tego tematu i poszukać postu Gasnicy, to powinno zadziałać.
cezarylee - 02-09-2006, 23:16

czy zeby roboty gogle przyszukiwały moje forum i dodawaly wystarczy dopisać do tych 2 plikow <meta tagi> ???? czy musze zrobić ten plik .htaccess w katalogu głównym forum???
Sylwia - 03-09-2006, 17:41

cezarylee, a co Twój post ma współnego z tym tematem? :roll:
cezarylee - 03-09-2006, 23:43

Sylwia, wcześniej była o tym mowa, a gdzie mialem to napisać, ajk nie tu??

Chodziło w ktorej podstronie o 2 pliki, ja dodałem do nich co trzeba bylo, ale nie wiem czy to wszystko, bo w google dodałem strone do indexowania, ale wyszło ze plik robots.txt ma błey (coś okolo), jakby ktoś napisał wszystko w jednym poście byloby łatwiej.

Sorry za śmietnik

Taex - 09-09-2006, 07:47

Jak ja instalowałem phpbb by przemo to już mam plik index.php co mam z nim zrobić :?:
elpik - 17-09-2006, 18:50
Temat postu: Re: Jednak nie working... :(
dupamaryna napisał/a:
Ja zrobiłem to u siebie nieco inaczej...
W index.php po:
Kod:
//end count unread posts
wstawiłem to:
Kod:
if (!$HTTP_COOKIE_VARS['pf']){
    @setcookie('pf', 1, (time() + 600), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
    header('Location: portal.php');
}

Tyle na ten temat...
quote]

zrobilem tak i niestety... jak chce wejsc na forum laduje mi sie portal...

chlodnik - 23-10-2006, 22:56

zrobilem jak pisal gasnica
czyli dodalem plik .htaccess i teraz wyskakuje mi blad
"Serwer napotkał błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizować twojego żądania"

niewiem co dalej

HELP!!!!!!!! :(

Szoszon - 28-10-2006, 05:36

WItam przeczytałem cały ten wątek , ale jest on bardzo chaotyczny.
Prosze więc o napisanie , którego sposobu uzyc , ponieważ najpierw próbowałem :
plik html - nie działa
plik .htaccess - nie działa niestety
W tym drugim sposobie zrobiłem tylko plik z odpowiednim środkiem , ale moze trzeba jeszcze coś gdzieś wyedytować :roll:

[ Dodano: 02-11-2006, 07:50 ]
NIestety nie mam już pomyslu , jak zrealizowac ten temat , czyli po wejściu -najpierw portal.
Próbowałem wczoraj wszystkich możliwości i niestety klapa , albo się wcale nie ładowało forum , albo wyskakiwał critical error.Może ktoś zna jakiś inny sposób ;(

-=agent=- - 16-11-2006, 00:45

Witam!

Kulturalnie poczytałem jak zrobić "sposobem Gaśnicy" zastosowałem i jak wejdę przez www.nazwadomeny.pl to mi wylistowało cały główny katalog .. plik .htaccess miał już pewną treść dodałem tylko do niej
Kod:
DirectoryIndex portal.php
i lipton :/ forum nie jest zainstalowane bezpośrednio w głównym katalogu tylko w podkatalogu "forum" Help...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich mających ten problem i modteam które się z nami użera ;)

serenity15 - 04-12-2006, 10:07

gasnica napisał/a:
Możemy też po prostu w katalogu głównym utwożyć (o ile go nie mamy) plik .htaccess i w nim napisać coś takiego
Kod:
DirectoryIndex portal.php

jak utworze taki plik
gasnica napisał/a:
.htaccess

to nie chce mi go wrzucic na server.....
dlaczego?
jakby nie dało sie pliku z "kropka" wrzucic ...

fifty1993 - 05-12-2006, 14:50

Przemo napisal ze:Jezeli chcemy aby po wejsciu na nasza domene, czy tez do katalogu forum kierowalo nas najpierw do portalu musimy stworzyc odpowiedni plik index.html z taka zawartoscia:Kod:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Refresh" content="0; url=portal.php">
</head>
</html>
Tak ale gdzie mam ten plik stworzyc na dysku czy jak?
Sory ze takie glupie pytanie ale zalozylem 1 raz forum :oops:

kamiun - 12-12-2006, 13:18

fifty1993 napisał/a:
Przemo napisal ze:Jezeli chcemy aby po wejsciu na nasza domene, czy tez do katalogu forum kierowalo nas najpierw do portalu musimy stworzyc odpowiedni plik index.html z taka zawartoscia:Kod:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Refresh" content="0; url=portal.php">
</head>
</html>
Tak ale gdzie mam ten plik stworzyc na dysku czy jak?
Sory ze takie glupie pytanie ale zalozylem 1 raz forum :oops:

Główny katalog forum ;) naprawde tak trudno się domyślic?