1.12.7 i starsze - Cash Mod
NDF - 09-11-2008, 00:14
mam glupi problem
w instrukcji pisze:
Kod: | #
#-----[ ZRÓB TO SAM ]------------------------------------------
#
It is absolutely necessary to run the sql update script in order to finish your Cash Mod Installation
If you have installed Cash Mod via EasyMod, this is accessible at: admin/mods/CashMod223/sql_install.php via your browser
If you are installing this by hand, copy sql_install.php to your main forum directory and load it in your browser, you must be logged in as admin
If you wish to manually check the sql queries, they are located in sql_223.txt |
jak to "zrób to sam" o co z tym chodzi bo nie lapie poza tym jak dajecie moda dla polskiej modyfikacji phpbb2 to instrukcja moglaby byc po polsku nie kazdy umie angielski
Radek - 09-11-2008, 00:42
Skopiuj plik sql_install.php do głównego katalogu forum i odpal go w przeglądarce (www.forum.pl/sql_install.php). Musisz być zalogowany jako admin.
NDF - 09-11-2008, 01:11
ok dziekuję juz sobie poradzilem
nie ma to jak tlumacz google ale i tak dzieki
zainstalowalem moda (forum rapidy.pl jakby co) i po napisaniu posta wyskakuje info:
Kod: | Error in updating cash
DEBUG MODE
UPDATE mysql_users SET user_kasa = user_kasa + 25,3 WHERE user_id = 2
Line : 609
File : classes_cash.php |
ktos wczesniej mial ten sam błąd i ktos inny poradzil aby wpisal liczbe calkowitą ale ja nie rozumiem co mial na mysli to mowiąc, gdzie co mam wpisac aby mod działał jak powinien?
Smietana - 09-11-2008, 01:20
jestem kompletnie zielony w MySqlu ale myśle że powinieneś wykonać jeszcze raz zapytania
Radek - 09-11-2008, 01:21
NDF, zamiast 25,3 w panelu ustaw samo 25.
NDF - 09-11-2008, 01:22
działa RuseK, Dziękuję ci pomogłeś mi
Andrej32 - 09-11-2008, 09:55
witam
ja mam taki problem
jak naciskam Cash Reset
to wyskakuje mi
Resetowanie
Użytkownicy -1 z 3278
jak to zlikwidować
czy jest jakaś szansa to naprawić ??
Seraphe - 09-11-2008, 11:39
Ludzie, XXI wiek i angielski to dla Was bariera językowa? To jak na gwiazdkę dostaniecie zabawkę to poprosicie opiekuna, aby Wam wytłumaczył co do cholery znaczy napis 'Made in China'?
Jak wiadomo, najlepiej wyłożyć wszystko na tacy i jeszcze grzecznie z pokorą uklęknąć, że śmiało się nie przetłumaczyć banalnego fragmentu instrukcji. Typowe polskie, gimnazjalne myślenie.
http://translate.pl
Andrej32 - 09-11-2008, 14:24
proszę o jakieś info
czesiof50 - 09-11-2008, 14:39
zainstalowałem co kazałeś i teraz mi się coś takiego wyświetla:
Kod: | Warning: init_userprefs() [function.init-userprefs]: Unable to access ./language/lang_english/lang_cash.php in /var/www/sites/yoyo.pl/m/u/multimedia-portal/includes/functions.php on line 861
Warning: init_userprefs(./language/lang_english/lang_cash.php) [function.init-userprefs]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/sites/yoyo.pl/m/u/multimedia-portal/includes/functions.php on line 861
Warning: init_userprefs() [function.include]: Failed opening './language/lang_english/lang_cash.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/yoyo.pl/m/u/multimedia-portal/includes/functions.php on line 861 |
I TO
Kod: | Error retrieving cash data
DEBUG MODE
SQL Error : 1146 Table 'db697074.phpbb_cash' doesn't exist
SELECT * FROM phpbb_cash ORDER BY cash_order ASC
Line : 665
File : functions_cash.php |
[ Dodano: 09-11-2008, 14:41 ]
Ps: Wszystko gra już mi się nic nie wyświetla ale gdzie jest kasa ??
[ Dodano: 09-11-2008, 14:44 ]
I jak zrobić żeby w pa było polskie menu Cash mod ?
NDF - 09-11-2008, 16:58
Seraphe napisał/a: | Ludzie, XXI wiek i angielski to dla Was bariera językowa? To jak na gwiazdkę dostaniecie zabawkę to poprosicie opiekuna, aby Wam wytłumaczył co do cholery znaczy napis 'Made in China'?
Jak wiadomo, najlepiej wyłożyć wszystko na tacy i jeszcze grzecznie z pokorą uklęknąć, że śmiało się nie przetłumaczyć banalnego fragmentu instrukcji. Typowe polskie, gimnazjalne myślenie.
|
słuchaj, nie kazdy ma potrzebe znac angielski wiec sie nie użalaj
czesiof50 - 09-11-2008, 17:39
Ponawiam:
Wszystko gra już mi się nic nie wyświetla ale gdzie jest kasa ?? w profilu nie ma ??
I jak zrobić żeby w pa było polskie menu Cash mod ?
Co /?
NDF - 09-11-2008, 17:44
czesiof50 napisał/a: | I jak zrobić żeby w pa było polskie menu Cash mod ? |
trzeba spolszczyc langi zeby bylo wszystko w PL
czesiof50 napisał/a: | Wszystko gra już mi się nic nie wyświetla ale gdzie jest kasa ?? w profilu nie ma ?? |
A w panelu właczyles moda ?
W cash Configuration opcja Disable Cash Mod musi byc na Nie
Poza tym ustawiles sobie walute ? jezeli nie ustawisz mod nie będzie dzialac (chyba).
czesiof50 - 09-11-2008, 17:49
no mam tak ale nie chodzi nadal !
[ Dodano: 09-11-2008, 17:55 ]
a gdzie ustawić walutę i jak ! bo jak nic nie ustawiałem !
czesiof50 - 09-11-2008, 22:12
A gdzie ustawić walutę i jak ! bo jak nic nie ustawiałem !
[ Dodano: 10-11-2008, 15:40 ]
CO CO
|
|
|