1.12.7 i starsze - Nowy Download, zobaczcie
bueno - 12-06-2007, 18:26
dzieki miszko !
Dziala superowo
miszko - 12-06-2007, 18:54
Wrzuccie swoj bbcode.php tutaj, albo dajcie linka do tej modyfikacji ktorą macie.
Ja nie mam tego błędu, ale nie mam tej modyfikacji.
Fargariel - 12-06-2007, 18:57
moj plik w zalaczniku.
miszko - 12-06-2007, 19:31
Chodzi to, że ten mod dodaje do bbencode_second_pass kilka nowych argumentów (includes/bbcode.php)
Normalna funkcja bbencode_second_pass wygląda tak:
Kod: |
function bbencode_second_pass($text, $uid, $username = '')
|
Zaś u Was tak
function bbencode_second_pass($text, $uid, $postdata, $topic_id = 0, $is_sig = false)
|
Jak widać macie tu dodatkową jedną zmienną $postdata.
Zaś wywołanie funkcji bbencode_second_pas z downloads.php ma postać (przykładowe wywołanie - są 3 takie, tylko z różnymi arumentami).
bbencode_second_pass($cat_desc, $cat_bbcode_uid)
|
U Was zmienna $postdata jest "pusta" to znaczy nie jest zadeklarowana wcześniej.
Stąd ten błąd.
Nie wiem jak to wpłynie na wyświeltnie dowloadu, bo nie mam okazji tego sprawdzić, ale możecie w downloads.php dodać jakieś "niepotrzebne" zmienne.
W linijkach gdzie istnieje wywołanie do fukncji bbencode_second_pass dopiszcie na jej końcu jakąś zmienną np. $jakas_zmienna = ''
Czyli ten przykład który dałem powyżej miałby postać
bbencode_second_pass($cat_desc, $cat_bbcode_uid, $jakas_zmienna='')
|
Dodajcie taką zmienną do wszystkich linijek w downloads.php gdzie istnieje to odwołanie - z tego co na szybko przeglądałem są 3 odwołania o takie w różnych linijkach:
bbencode_second_pass($cat_desc, $cat_bbcode_uid) zamień na bbencode_second_pass($cat_desc, $cat_bbcode_uid, $jakas_zmienna='')
bbencode_second_pass($cat_rule, $cat_bbcode_uid) zamień na bbencode_second_pass($cat_rule, $cat_bbcode_uid, $jakas_zmienna='')
bbencode_second_pass($long_desc, $bbcode_uid) zamień na bbencode_second_pass($long_desc, $bbcode_uid, $jakas_zmienna='')
Nie wiem czy moje rozważania są poprawne, musicie to sami przetestować
Jeżeli moje rozwarzania są błędne, proszę o "wyższego stopniem" o poprawkę
Dajcie znać jak już poprawicie w pliku. Pamiętajcie, żeby wszystkie 3 przeedytować.
daw22 - 13-06-2007, 20:07
nadal nie działa ;/
miszko - 14-06-2007, 19:13
Dopiero teraz pomyślałem o tym, odwołanie do funckji bbencode_second_pass odwołuje się też w innych plikach.
Oto one:
dl_mod\classes\class_dlmod.php
dl_mod\includes\dl_comments.php
dl_mod\includes\dl_details.php
dl_mod\includes\dl_search.php
downloads.php
hacks_list.php
Tam też musisz zmienić, odszukać i zmienić z zaleceniami z mojego poprzedniego postu.
Daj znać.
Fargariel - 15-06-2007, 08:10
daw22: spradzaj i dawaj znac czy dziala.
daw22 - 15-06-2007, 13:59
miszko, miszczunio jesteś!!!!! super działa, Wielkie thX!!!!!!
Fargariel - 16-06-2007, 19:21
narazie wszystko dziala;]
jedna tylko kwestia: overall_header.tpl... mam obecnie 2 linki do Downloadu [jeden stary, drugi nowy] i sadze, ze hacklist obejmuje stary, nowego nie;f
moj plik w zalaczniku...
miszko - 17-06-2007, 11:57
Hacklista działa dla nowego Downloadu W koncu z tym modem haclista została dodana.
mari09 - 23-08-2007, 01:24
chcialem wgrac ten mod ale juz w pierwszym pliku admin/index.php nie moge znalesc
Kod: | case PAGE_FAQ:
$location = $lang['Viewing_FAQ'];
$location_url = "index.$phpEx?pane=right";
break; |
albo w admin/admin_users.php
Kod: | $sql = "[code]DELETE FROM " . SESSIONS_KEYS_TABLE[/code] . "
WHERE user_id = $user_id";
if ( !$db->sql_query($sql) )
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not delete auto-login keys for this user', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
} |
dalej nie sprawdzalem, a pliki mam orginalne z 1.12.5 na bank nieruszane... wiec dlaczego mam taki problem?
w admin/index.php mam naprzyklad cos takiego tylko:
Kod: | case PAGE_FAQ:
$location = $lang['Viewing_FAQ'];
break; |
a w admin/admin_users.php nie moge nawet tego znalesc:
Kod: | DELETE FROM " . SESSIONS_KEYS_TABLE |
albo
Kod: | Could not delete auto-login |
verona - 11-09-2007, 16:31
Witam. Zainstalowałem tego moda... Lecz nie ma możliwości aby każdy mógł dodawać... jedynie co mogą wszyscy to to że jest szukaj toplista itp. Coś zainstalowałem źle A i nie chodzi mi o to że ktoś będzie wgrywał pliki na mój serwer tylko będzie wypełniał taki formularz jak w PA przy dodawaniu...
Z góry dzięki
qwerty001 - 26-09-2007, 21:10
jeśli dobrze rozumiem, to ten download może zastąpić standardowy, ale czy jest możliwość by np. jakimś zapytaniem w bazie lub inaczej wrzucić do niego pliki z pafileDB?
Cz wszystkie pliki trzeba od nowa wgrywać?
[ Dodano: 27-09-2007, 07:50 ]
Czy jest możliwość zaimportowania ponad 200 plików z downloadu pafileDB do tego?
[ Dodano: 14-10-2007, 14:53 ]
w którym pliku zrobiłem błąd, jeśli w PA nie w DownloadMOD nie mam nazw funkcji tylko TAK/ NIE? Coś z językiem? lang polish wgrałem.
kerad - 21-10-2007, 11:33
Witam mam taki problem:
prosze o pomoc
Kod: | phpBB by Przemo : Critical Error
Could not query download mod configuration
DEBUG MODE
SQL Error : 1146 Table 'puszczan_jawa.DL_CONFIG_TABLE' doesn't exist
SELECT * FROM DL_CONFIG_TABLE
Line : 103
File : class_dlmod.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/ |
miszko - 21-10-2007, 12:10
kerad napisał/a: | SQL Error : 1146 Table 'puszczan_jawa.DL_CONFIG_TABLE' doesn't exist |
Przetłumacz w jakimś translatorze
Tabela DL_CONFIG_TABLE nie istnieje!
|
|
|