To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Multi Server Uploader v.2.5

kica1983 - 24-07-2007, 18:04

pafflick napisał/a:
Plik lang_main.php jest wyedytowany dobrze, bo przecież MSU w quick_reply działa bez zarzutu!

Tyle że plik odpowiedzialny za quick_reply nie korzysta z langów ;) Knofel, ma prawdopodobnie racje, więc sprawdź langi.

pafflick - 24-07-2007, 22:32

Niestety, tak wygląda końcówka pliku lang_main.php:
Kod:
$lang['Up_title'] = 'Multi Server Uploader';
$lang['Up_title_qr'] = 'Multi Server Uploader w Szybkiej odpowiedzi';
$lang['Up_choose_server'] = 'Wybierz serwer:';
$lang['Up_file_hosting'] = 'Na pliki:';
$lang['Up_image_hosting'] = 'Na obrazki:';
$lang['Up_up_to'] = 'do ';
$lang['Up_no_info'] = 'b/d';
$lang['Up_file_description'] = 'Wybierz plik, lub pliki, które chcesz wysłać, a następnie kliknij przycisk <b>Upload</b>.';
?>
A mimo to dalej nie działa... ;(

joli - 24-07-2007, 23:01

Masz katalog uploader w katalogu stylu?
W twoim posting_body.tpl tak jets napisane....

Kod:
    msu[1] = "<select onchange='self.ramka.location.href = this.value'><option value='javascript://'>{L_UP_CHOOSE_SERVER}</option><option value='templates/unMods/uploader/fotoo.php'> - Fotoo ({L_UP_UP_TO}{L_UP_NO_INFO})</option><option value='templates/unMods/uploader/fotosik.php'> - Fotosik ({L_UP_UP_TO}1,5MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/glowfoto.php'> - Glowfoto ({L_UP_UP_TO}{L_UP_NO_INFO})</option><option value='templates/unMods/uploader/imagehigh.php'> - ImageHigh ({L_UP_UP_TO}3MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/imageshack.php'> - ImageShack ({L_UP_UP_TO}1,5MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/imagevenue.php'> - ImageVenue ({L_UP_UP_TO}1,5MB)</option></select>";

pafflick - 25-07-2007, 09:25

Wpisałem, żeby to sprawdzić http://www.proforum.rwi.p...nMods/uploader/ ale mnie nie wpuściło... :mrgreen:
Ale wystarczy wpisać http://www.proforum.rwi.p...oader/fotoo.php i już widać, że coś jest... :>
Sprawdziłem przez FTP - wszystko jest na swoim miejscu...

kica1983 - 25-07-2007, 11:04

Daj w załączniku wszystkie pliki powiązane z modem.
pafflick - 25-07-2007, 12:13

OK. Załączam pliki:
kica1983 - 25-07-2007, 19:01

podmień ten plik
pafflick - 25-07-2007, 21:08

Cytat:
Podaj hasło dla pliku

:shock: :o :| :? :/ :(

[ Dodano: 25-07-2007, 22:15 ]
Może lepiej tak:
  1. Albo powiedz, co zmieniłeś i sam to sobie zmienię,
  2. Albo podaj mi hasło dla tego pliku,
  3. Albo je usuń.

kica1983 - 25-07-2007, 22:37

Hasła już nie ma 8)
pafflick - 26-07-2007, 11:21

kica1983 napisał/a:
Hasła już nie ma 8)

Moda też nie: :?

[ Dodano: 26-07-2007, 12:24 ]
Jest wstawiony fragment kodu:
Kod:
    <!-- BEGIN msu -->
    <SCRIPT>
    function msu_id(id)
    {
    var msu=new Array(2)

msu[0] = "<select onchange='self.ramka.location.href = this.value'><option value='javascript://'>{L_UP_CHOOSE_SERVER}</option><option value='templates/unMods/uploader/bestsharing.php'> - BestSharing ({L_UP_UP_TO}125MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/easy-sharing.php'> - Easy-Sharing ({L_UP_UP_TO}75MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/keepmyfile.php'> - KeepMyFile ({L_UP_UP_TO}30MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/rapidshare.php'> - RapidShare ({L_UP_UP_TO}100MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/rapidupload.php'> - RapidUpload ({L_UP_UP_TO}300MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/sendspace.php'> - SendSpace ({L_UP_UP_TO}1,2GB)</option><option value='templates/unMods/uploader/theupload.php'> - TheUpload ({L_UP_UP_TO}200MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/ultimateuploads.php'> - UltimateUploads ({L_UP_UP_TO}100MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/ultrashare.php'> - UltraShare ({L_UP_UP_TO}50MB)</option></select>";

msu[1] = "<select onchange='self.ramka.location.href = this.value'><option value='javascript://'>{L_UP_CHOOSE_SERVER}</option><option value='templates/unMods/uploader/fotoo.php'> - Fotoo ({L_UP_UP_TO}{L_UP_NO_INFO})</option><option value='templates/unMods/uploader/fotosik.php'> - Fotosik ({L_UP_UP_TO}1,5MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/glowfoto.php'> - Glowfoto ({L_UP_UP_TO}{L_UP_NO_INFO})</option><option value='templates/unMods/uploader/imagehigh.php'> - ImageHigh ({L_UP_UP_TO}3MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/imageshack.php'> - ImageShack ({L_UP_UP_TO}1,5MB)</option><option value='templates/unMods/uploader/imagevenue.php'> - ImageVenue ({L_UP_UP_TO}1,5MB)</option></select>";

document.getElementById("text").innerHTML = msu[id];
    }
    </SCRIPT>

<tr>
        <td class="row1" valign="top">
            <span class="gen"><b>{L_UP_TITLE}</b></span><br /><br />
            <span class="gensmall"><center>{L_UP_FILE_HOSTING}<input checked type="radio" onclick="msu_id(0)" name="msu">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;{L_UP_IMAGE_HOSTING}<input type="radio" onclick="msu_id(1)" name="msu"></center></span><br />
            <div class="gen" ID="text">
            <select onchange="self.ramka.location.href = this.value"><option value="javascript://">{L_UP_CHOOSE_SERVER}</option><option value="templates/unMods/uploader/bestsharing.php"> - BestSharing ({L_UP_UP_TO}125MB)</option><option value="templates/unMods/uploader/easy-sharing.php"> - Easy-Sharing ({L_UP_UP_TO}75MB)</option><option value="templates/unMods/uploader/keepmyfile.php"> - KeepMyFile ({L_UP_UP_TO}30MB)</option><option value="templates/unMods/uploader/rapidshare.php"> - RapidShare ({L_UP_UP_TO}100MB)</option><option value="templates/unMods/uploader/rapidupload.php"> - RapidUpload ({L_UP_UP_TO}300MB)</option><option value="templates/unMods/uploader/sendspace.php"> - SendSpace ({L_UP_UP_TO}1,2GB)</option><option value="templates/unMods/uploader/theupload.php"> - TheUpload ({L_UP_UP_TO}200MB)</option><option value="templates/unMods/uploader/ultimateuploads.php"> - UltimateUploads ({L_UP_UP_TO}100MB)</option><option value="templates/unMods/uploader/ultrashare.php"> - UltraShare ({L_UP_UP_TO}50MB)</option></select>
            </div>
            <br />
            <span class="gensmall">{L_UP_FILE_DESCRIPTION}</span>
        </td>
        <td class="row2">
            <iframe name="ramka" src="templates/unMods/uploader/blank.php" width="450" height="130" frameborder="0" allowtransparency="true" scrolling="no">Niestety, Twoja przegl&#177;darka nie akceptuje ramek lokalnych!</iframe>
        </td>
    </tr>
    <!-- END msu -->
Ale nic nie ma na stronie... :/

kica1983 - 26-07-2007, 15:21

pafflick napisał/a:
Moda też nie: :?

A jest on włączony w PA? :roll:

pafflick napisał/a:
Jest wstawiony fragment kodu:

Wstawione jest to co jest w instrukcji, czyli to co trzeba wstawić. A skoro Ty wszystkiego tam nie wklejasz to nie dziw się że coś nie działa.

pafflick - 26-07-2007, 15:36

kica1983 napisał/a:
A jest on włączony w PA? :roll:
Cały czas - przecież pisałem, że wszybkiej odpowiedzi działa tak, jak trzeba.
kica1983 napisał/a:
Wstawione jest to co jest w instrukcji, czyli to co trzeba wstawić. A skoro Ty wszystkiego tam nie wklejasz to nie dziw się że coś nie działa.
Wstawiłem to co w instrukcji - nie działało. Sam poprawiłeś i dalej nie działa.
kica1983 - 26-07-2007, 20:11

pafflick napisał/a:
Wstawiłem to co w instrukcji

Kod:
<!-- BEGIN msu -->
[...]
<!-- END msu -->

tego nie było...

A skoro dalej nie działa, to znaczy że gdzieś indziej też są błędy :!:

pafflick - 27-07-2007, 07:18

kica1983 napisał/a:

Kod:
<!-- BEGIN msu -->
[...]
<!-- END msu -->

tego nie było...
Ty to wstawiłeś - ja takich komentarzy nie wstawiałem. Z resztą co ma piernik do...
kica1983 napisał/a:
A skoro dalej nie działa, to znaczy że gdzieś indziej też są błędy :!:
Tylko gdzie? Dałem wszystkie pliki powiązane z tym modem.
Będe musiał chyba jescze raz go na nowo przeinstalować... :/ I wtedy sprawdzić...

kica1983 - 27-07-2007, 09:08

pafflick napisał/a:
Ty to wstawiłeś - ja takich komentarzy nie wstawiałem. Z resztą co ma piernik do...

Fajnie, tylko że bez tego nie działa włączanie/wyłączanie w PA :lol:

quick_reply.tpl, usuń to:
Kod:
<!-- ADD ON "Multi Server Uploader" MOD - BEGIN -->
<!-- ADD ON "Multi Server Uploader" MOD - END -->

Jeszcze raz, na pewno mod jest włączony w PA? Jeśli tak i dalej nie działa to już nie wiem jak ci pomóc :lol: