To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Last Popular Topics v1.31

ORI - 16-08-2006, 13:00

Poza tym ta instrukcja jest w tym folderze tez... /includes/mods_info/
Seshiro - 17-08-2006, 10:41

A jeśli źle wgrałem modyfikację i utworzyłem ten plik w mod_info na podstawie chceck_files to modyfikacja bedzie pewnie źle wgrana a bedzie pisać że dobrze (na zielono...)
theqkash - 30-08-2006, 22:21

A ja mam dwa pytania:

1) Czy plik usercp_register.php oraz profile_add_body.tpl TRZEBA modyfikować? Czy mod będzie chodził również bez ich modyfikacji?
2) W jaki sposób(w praktyce) dodać do tego moda listing najnowszych zdjęć i najnowszych komentarzy w galerii?

Pozdrawiam

geman - 30-08-2006, 23:03

theqkash,
ad.1 chyba powinien, możesz ewentualnie wywalić warunek
Kod:
if ($userdata['last_pop_topics'])
z index.php

le0n - 02-09-2006, 20:39

qrcze mi wcale sie nie wyswietla :/ wyczyscilem cache
czy moglby ktos dokonoc modyfikacji jesli wrzuce pliki do modyfikacji chodzi o forum http://ssomia.net/forum/
narazie sa wgrane oryginalne pliki

[ Dodano: 03-09-2006, 01:29 ]
juz zrobione.

Dusqmad - 16-09-2006, 17:45

Cytat:
Could not update users table

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'last_pop_topics' w field list

UPDATE phpbb_users SET user_email = 'dusqmad@o2.pl', user_icq = '', user_website = 'http://www.filmowo.net', user_occ = '', user_interests = 'Film, literatura, horror, ostre granie, kobiety, procenty i promile.', user_from = '', user_field_1 = 'Michał',user_field_3 = 'Jaglarz',user_field_4 = 'Co mnie żywi także mnie niszczy', user_sig = '[img:63ac1328ff]http://im...img:63ac1328ff] [b:63ac1328ff]Zostań redaktorem Serwisu Filmowo: http://www.wspolpraca.filmowo.net [/b:63ac1328ff]', user_custom_color = 'FF9900', user_custom_rank = 'King of Damned', user_sig_bbcode_uid = '63ac1328ff', user_viewemail = 1, user_viewaim = 1, user_aim = '6800335', user_yim = '', user_msnm = '', user_attachsig = 1, user_allowsmile = 1, user_allowhtml = 1, user_allowbbcode = 1, user_allow_viewonline = 1, user_notify = 0, user_notify_gg = 0, user_notify_pm = 1, user_popup_pm = 1, user_timezone = 1, user_lang = 'polish', user_style = 3, user_active = 1, user_actkey = '', no_report_popup = 0, no_report_mail = 0, user_birthday = '999999', user_next_birthday_greeting = '0', user_gender = 1, allowpm = 1, user_ip_login_check = 1, last_pop_topics = 1 WHERE user_id = 2

Line : 706
File : usercp_register.php

Zainstalowałem Last popular topics i po włączeniu jej w profilu pojawił się u mnie komunikat podany powyżej. Jak zaradzić temu problemowi, gdzie popełniłem błąd. Czy ktoś mógłby udzielić mi pomocy w tej sprawie? Z góry dziękuję.

miszko - 16-09-2006, 21:49

Ja się dołącze tylko do tego postu.

Potrzebuję w dwóch działach (mam duże działy mechanika i elektronika) zrobić coś na wzór tej modyfikacji. Chcę tylko ograniczyć to do tych działow i aby tam się wyświetlała ta tabelka (nie na głównej!). Myślał już ktoś o tym? Albo wykonał taką modyfikację?

[ Dodano: 16-09-2006, 22:51 ]
Dusqmad, czytaj błędy
Pisze wyraźnie
SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'last_pop_topics' w field list

A wykonałeś to w bazie?
Kod:

#
#---------------[ SQL ]-----------------
#
ALTER TABLE phpbb_users ADD last_pop_topics tinyint(1) NOT NULL DEFAULT '1'

Matti123 - 17-09-2006, 17:10

Wszystko było by fajnie ale niejest gdyż mam problem z wgraniem tej modyfikacji do stylu Akagahara. Szukając
Cytat:
<!-- END switch_enable_board_msg_index -->
pojawia mi sie komunikat że niema czegoś takiego. Proszę o pomoc. Reszta plików jest poprawnie pozmieniana.
rahim - 23-09-2006, 09:24

Matti123, u mnie na Akagahara działa dobrze.
miszko - 27-09-2006, 20:15

Przy moim kodowaniu strony(domyślne), po wysłaniu paczki lang_main.php pokazały się krzaczki na forum w nazwie "Najczęściej oglądane".

Poprawione w załączniku

Asimar - 29-09-2006, 08:08

nierozumiem coś mam źle, sprawdzałem wszystko - chyba jakiś głupi błąd popełniłem:

Robie te przeróbke do Acida i TaskoGrey :P

Jak by ktoś mógł to niech pomoże i powie co mam źle:
Cytat:
Could not update users table

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'last_pop_topics' in 'field list'

UPDATE phpbb_users SET user_email = 'anathro@o2.pl', user_icq = '', user_website = 'http://www.igames.yoyo.pl', user_occ = '', user_interests = '', user_from = '', user_sig = '', user_custom_color = '', user_custom_rank = '', user_sig_bbcode_uid = '', user_viewemail = 1, user_viewaim = 1, user_aim = '7251253', user_yim = '', user_msnm = '', user_attachsig = 1, user_allowsmile = 1, user_allowhtml = 1, user_allowbbcode = 1, user_allow_viewonline = 1, user_notify = 0, user_notify_gg = 0, user_notify_pm = 1, user_popup_pm = 1, user_timezone = 1, user_lang = 'polish', user_style = 7, user_active = 1, user_actkey = '', user_birthday = '7773', user_next_birthday_greeting = '2007', user_gender = 1, allowpm = 1, user_ip_login_check = 1, last_pop_topics = 1 WHERE user_id = 3

Line : 706
File : usercp_register.php

dodaje swój index, index_doby i usercp_register, przypominam że potrzebuje to na Acida i TaskoGrey!

Z góry dzięki za pomoc!

geman - 29-09-2006, 08:52

Asimar, wykonaj zapytanie sql - patrz 4 post nad Twoim
Asimar - 29-09-2006, 09:34

oki dobrze

coś mi phpmyadmin nie wczytywało hasła więc zmieniłem je, po czym weszłem na phpmyadmin(już działało) i dałem zapytanie:
Cytat:
Zapytanie SQL zostało wykonane pomyślnie (Wykonanie zapytania trwało 0.2398 sekund(y))

Wszystko super fajnie ale gdy odpalam stronę to:
Cytat:
Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'tatarpl'@'v2.yoyo.pl' (using password: YES) in /var/www/sites/yoyo.pl/i/g/igames/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Access denied for user 'tatarpl'@'v2.yoyo.pl' (using password: YES)

ekhm ? ;( ;( ;(

SnoopDogg2 - 29-09-2006, 17:38

Asimar, ehhh

Edytuj plik config.php i zamień stare haslo na nowe...

miszko - 01-10-2006, 12:57

Zauważyłem błąd. Mam na forum dział only dla modów i w spisie tematów wyświetlane są nazwy postów z tego działu. Co prawda nie wejdzie tam user bez praw, ale jednak nie powinno się to wyświetlać w polu ostatnie tematy.