To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5

-=Robinek=- - 19-03-2006, 05:53
Temat postu: [Problem]
Ja wogóle nie rozumiem gdzie mam to wkleić -.- A bardzo mi potrzebny portal i forum
irekk - 19-03-2006, 05:58

na czolo sobie przyklej - bedzie smieszniej. moze bys tak laskawie powiedzial o co ci biega?
warna - 19-03-2006, 07:47

TabO, wgraj te pliki na ftp jeszcze raz w trybie binarnym
Grek - 19-03-2006, 09:23

hehe nowa wersja forum = nowe forum bo się nie znam na aktualizacji :D i zawsze mi się stare pier****
jak narazie zostane przy 1.9 :)

TabO - 19-03-2006, 10:19

warna napisał/a:
TabO, wgraj te pliki na ftp jeszcze raz w trybie binarnym

Wgrałem kilka (chodziło Ci o te z niepoprawną wartością, z check_files, tak?), zobaczyć czy coś się zmieni w tym czasie, ale nic nie ruszyło. Dalej tak samo.

kamuii - 19-03-2006, 12:14

Słuchajcie mam taki problem ...
miałam 1.9.4 i zrobiłam aktualizacje do tej nowej wersji już podczas aktualicacji coś chyba było nie tak bo zrobilo tylko 96 instrukcji a potem leciały 3 takie same komendy

Kod:
DROP TABLE php_cat_rel_cat_parents
Niewykonane - Unknown table 'php_cat_rel_cat_parents'   

ALTER TABLE php_groups ADD group_prefix varchar(8) default NULL
Niewykonane - Duplicate column name 'group_prefix'   

INSERT INTO php_config (config_name, config_value) VALUES ('cage', '1')
Niewykonane - Duplicate entry 'cage' for key 1

plik w załączniku...
Ale przekopiowalam pliki i wszysciuto pięknie działało weszłam nawet do PA i nagle wyskoczył

Kod:
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to database

czasem to sie zdarza więc dałam spokuj dzisiaj wchodze na forum i mam takie coś

Cytat:
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not open Acid template config file
przecież nie mam żadnego Acida .... :/
a poza tym przedtem wszystko działało co jest ?

arcy - 19-03-2006, 12:41

kamuii, co do niewykonanych komend to normalne
Could not connect to database - brak połączenia z baza danych
Could not open Acid template config file - Acid to nazwa stylu - mialas taki zainstalowany?

kamuii - 19-03-2006, 12:47

No ja wiem ze to nazwa stylu ale ja takiego nie miałam...

Tzn miałam jak miałam zwykłe phpbb2 pare miesięcy temu jak zainstalowałam 1.9.5 to wywaliłam i został subsilver i aphrodite_green więc nie wiem o co biega...

sprubuje może doinstalować ten theme i może zadziała :/ ale to troche bez sensu tymabrzdiej ze jak mówie pierwsze 10 minut wszystko działało :(

RATUNKU !!!! ;(

doinstalowałam ten ACID i forum się odpaliło nawet sie zalogowałam ale nie mam dostępu do PA nie ma linku do niego...

sami zobaczcie co sie porobiło da sie to w bazie jakoś zmienić ??? ;( http://mediasite.boo.pl

pio20 - 19-03-2006, 14:00

Witam

Juz dwie oosby maja podobny problem co ja i opisali go lecz niestety nie uzyskali odpowiedzi, wiec ponawiam prosbe, pytanie:

Otoz aktualizowalem wszystko działało wczesniej dobrze , a po aktualizacji zauwazylem, że nawet jak przybęda posty od mojej ostatniej wizyty non stop mam :"Zobacz posty od ostatniej wizyty" i nie pojawia sie zliczanie nawet jak sie pojawia jakies posty pokazuje odnosnik do tego tematu i tylko po dacie moge dojsc ze ten post przybyl od mojej wizyty. Takze nie pokazuje nieprzeczytanych wiadomosci. Nie wiem czy jasno wyjasnilem podam przykłąd:

Naprzykłąd wczesniej pokazywało tak przed aktualizacja: "Zobacz posty nieprzeczytane [5] / Zobacz posty od ostatniej wizyty [25]" a teraz non stop "Zobacz posty od ostatniej wizyty".

Inny problem wywala mnie z konta admina. Musze co jakis czas sie ponownie logowac. Naprzyklad loguje sie i chce przejsc do Panelu Administracyjnego a on kaze mi ponownie sie zalogowac, pozniej jak przechodza miedzy opcjami tez mi kaze ponownie sie logowac, czasami nie czasami tak. Cookies nie zmienialem byly jak wczesniej i nie mialem z nimi problemow.

Aktualizowalem forum dzisiaj o kolo 2:00 w nocy i mniej wiecej z tej godziny mam najnowsza aktualizacje.

Za wszelka pomoc z gory dziekuje.

kamuii - 19-03-2006, 14:06

Dobra to znowu ja ;)
sorry, ale forum mi totalnie rozwaliło doszłam juz do tego jak uruchomić PA bez linka
Ale niestety po wejsciu jako ze to stary styl mam tylko liste userów

Zlitujcie się nade mną ;) i powiedzcie jak w bazie czy gdzie to się tam zmienia z powrotem zmienic styl na sub silver :( ???

czy to możliwe że on sam się zmienił ? czy raczej włam na forum ?

pio20 - 19-03-2006, 14:20

coś dziwnego: jak juz opisywałęm problem powyzej, bedac zalogowanym odswierzylem i w tym momencie ktos napisał posta i mi sie wyswietlil jako nieprzeczytany. Czyzby pojawiały sie posty jako nieprzeczytane tylko jezeli jestem zalogowany, a jak juz nie jestem to mi nie zlicza i wyglada tak jakby nic sie nie wydarzyło na forum.

Dziwne, moze ktos rozwiazac moj problem? No i nie tylko moj jak sadze ;)

ORI - 19-03-2006, 14:25

A u mnie mimo ustawienia poprawnych zezwolen sond w PA nadal nie moga glosowac niezarejestrowani :|
aliando - 19-03-2006, 14:29

arcy napisał/a:
aliando, edytowanie wiadomosci w shoutboxie dziala sprawdz czy masz wlaczona opcje w PA/Ogolne/Shoutbox
konfiguracja musi byc dobra inaczej klawisza "e" wogóle nie ma
arcy napisał/a:
poza tym check_files masz na czerwonow tym odpowiadajace za shoutboxa - popraw pliki
pliki sa modyfikowane przeze mnie nie uszkodzone poza tym pisalem ze mam kilka wersji w tym nie zmodyfikowana instalke pod nowe forum

poza tym faktycznie pod opera edytowanie dziala
tak to u mnie wyglada: opera, ie

jesli ktos to sprawdzi bede bardzo wdzieczny
moje forum user: test pass: test

kamuii, styl mozesz zmienic w bazie danych w tabeli: users kolumna: user_style tam wpisujesz numer stylu z tabeli: themes kolumna: themes_id

kamuii - 19-03-2006, 14:37

Aliando ten numer tkóry jest w length values ???

z bazy jeszcze takie coś wyciagnęłam
Kod:
('xs_def_template', 'subSilver'),
już nic nie rozumiem teraz :/

TabO - 19-03-2006, 14:40

kamuii , styl zmienia się tutaj: PA -> Główne, Generalne Ustawienia Forum, Domyślny styl. :/

korzystając z okazji, powtórze swoje problemy :mrgreen: :

mnóstwo plików z 'nieprawidłowa wartością', co z nimi zrobić? Próbowałem wgrywać od nowa te pliki, w trybie binarnym również;
http://tabo.webd.pl/phpbb/check_files.php

i w check_files, warningi:
Kod:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/tabo/public_html/phpbb/check_files.php on line 996

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/tabo/public_html/phpbb/check_files.php on line 1039

nie moge zobaczyć żadnego profilu (tj. nawet podglądnąc) jako administrator i jako user, moge tylko podglądnąc dwa profile userów, jakiś losowych widocznie, przy reszcie userów, zarówno jako user i admin wywal mi:

Kod:
Błąd Ogólny

Could not list user topics

brak stron do zmieniania/przewijania w albumie, w każdej kategorii. pisze tylko 1 z np 6 i klops, nie ma jednej do przodu, do tyłu itd. zobaczyć można np tutaj: http://www.tabo.webd.pl/p...t.php?cat_id=62