Integracja: Joomla - Integracja Joomla + phpBB by Przemo
hesper - 27-06-2006, 18:13
A ja męczę się z tym cały dzień. Skończyłem na wgraniu na powrót back-upu.
Wyskakuje mi bład przy probie rejestracji z forum
1. Użytkowników z forum do jomli kopiuje sztuk 1 (nie licząc admina). Przed integracją usunąłem użytkowników z joomli i teraz mam dwóch admin i jeszcze jedna osoba.
2. W panelu admina wyskakuje bład: admin ma symbol 0 i 2. Być może jest to efekt tego, że przy wywołaniu pliku synch.php wychodzi komunikat o duplikacji klucza admina.
3 Efekt rejestracji z forum daje taki komunikat:
Kod: | DEBUG MODE
INSERT INTO `jos_users` VALUES ('', 'mrowka', 'mrowka', 'ww3@wp.pl', '912ec803b2ce49e4a541068d495ab570', 'Registered', '0', 0, 93, '2006-03-27 13:16:47', '', '', '', '3')
Line : 929
File : usercp_register.php |
Dodam, że wcześniej miałem forum w osobnej bazie. Musiałem skopiować tabele wg. instrukcji z tutejszego forum oraz zmienić ich prefix.
stone - 27-06-2006, 19:20
A czy wykonałeś zapytania z pliku sql z paczki instalacyjnej?
hesper - 27-06-2006, 19:28
Oczywiście. ro po kroku wg. intrukcji
[ Dodano: 27-06-2006, 20:30 ]
instrukcji
stone - 01-07-2006, 12:06
Uaktualniłem paczkę pod Joomle 1.0.10pl, można ją pobrać stąd http://www.joomlapl.com/c...fileinfo/id,66/
wroobi - 03-07-2006, 14:07
Uaktualniłem Joomle do 1.0.10pl (+ pierwszy patch) a potem zrobiłem wszystko według instrukcji (od nowa bo wczesniej mialem tez zainstalowana interacje). Niestety dzieje się coś dziwnego kiedy próbuje się zalogowac na stronie wyskakuje mi okienko, że nie mam uprawnień do oglądania tej części witryny. Jednym słowem nie da sie zalowoać choć loguje się jako admin. Rzecz się ma tak samo podczas logowania na samym forum.
Jeste jeszcze jedna rzecz - kiedy loguje sie na stronie i mi sie nie udaje a potem wchodze na forum to jestem na nim zalogowany.
stone - 04-07-2006, 08:58
Przeglądne dziś jeszcze raz pliki, może coś przoczyłem,dam znac późnym wieczorkiem lub jutro
[ Dodano: 04-07-2006, 22:23 ]
Paczka poprawiona, proszę o sygnał czy działa. Pozdrawiam
Trok - 30-08-2006, 12:53
Prosze o dokladne opisanie tego gdzie mam podpiac to forum.
I drugie pytanie zostal mi tylko tn ostatni podpunkt do zintegrowania joomli i przemo ale nie zrobilem backupa bazy danych czy jest to konieczne? Jeli tak to poco? I czy da sie to w takim razie zrobic teraz kiedy wykonalem prawie juz wszystko?
Dla czego po zainstalowaniu joomli wyskoczyl mi jakis plik instalation z liczbami i nie moge go usunac ani otworzyc?
stone - 17-09-2006, 23:18
Ukazała się oczekiwana aktualizacja pomostu obsługująca Joomlę w wersji 1.0.11pl . Pomost także ma już postać komponentu oraz usunięto kilka potencjalnych zagrożeń bezpieczeństwa. Więcej informacji na stronie projektu www.stone.webd.pl/przemo
kacos - 21-10-2006, 20:03
Prosze, pomozcie. Mam nastepujacy problem. Zainstalowalem forum i pomost dla joomli. W konfiguracji jest takie cos: Opcja auto_"increment dla kolumny id w tabeli phpbb_users" i napisane jest, ze "nie ustawione". Klikam na ustaw i wyskakuje taki blad:
Zmiana nieudana. Prosze wykonac nastepujace zapytanie bezposrednio w bazie danych: ALTER TABLE `phpbb_users` CHANGE `user_id` `user_id` MEDIUMINT( 8 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT;
No wiec ide do phpMyAdmin i ustawiam na auto icrement, ale wtedy wyskakuje mi taki blad:
Błąd
zapytanie SQL:
ALTER TABLE `phpbb_users` CHANGE `user_id` `user_id` MEDIUMINT( 8 ) NOT NULL DEFAULT '0' AUTO_INCREMENT
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1067 - Invalid default value for 'user_id'
Jestem zielony w takim sprawach. A co tu chodzi? Jak rozwiazac ten problem? Z gory dzieki i pozdrawiam.
stone - 21-10-2006, 20:20
W takim przypadku musisz zrobi to recznie. Wejdz we wlasciwosci pola user_id w tablei phpbb_user i ustaw (chyba w ostaniej kolumnie) auto_increment
kacos - 21-10-2006, 20:24
stone napisał/a: | W takim przypadku musisz zrobi to recznie. Wejdz we wlasciwosci pola user_id w tablei phpbb_user i ustaw (chyba w ostaniej kolumnie) auto_increment |
Recznie, to znaczy przez phpMyAdmin? Bo jesli tak, to wlasnie to probowalem zrobic, wtedy wlasnie wyskakuje taki blad:
Błąd
zapytanie SQL:
ALTER TABLE `phpbb_users` CHANGE `user_id` `user_id` MEDIUMINT( 8 ) NOT NULL DEFAULT '0' AUTO_INCREMENT
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1067 - Invalid default value for 'user_id'
Jakies sugestie? Pozdrawiam.
stone - 21-10-2006, 20:27
Pole default value musi być puste
kacos - 21-10-2006, 23:13
stone napisał/a: | Pole default value musi być puste |
Nie ma takiego, zapewne chodzi o "domyslnie". Ustawiam puste i dalej ten sam blad.
stone - 22-10-2006, 10:06
hmm, powinno działać
Sprawdziłem teraz jeszcze u mnie i jezeli wczyścisz pole 'default' i w 'extra' ustawisz auto_increment to powinno działać, jak nie będzie zrób zrzu tablei i daj na forum (samej tablei, bez zawartości)
arton10 - 06-11-2006, 18:09
stone napisał/a: | hmm, powinno działać
Sprawdziłem teraz jeszcze u mnie i jezeli wczyścisz pole 'default' i w 'extra' ustawisz auto_increment to powinno działać, jak nie będzie zrób zrzu tablei i daj na forum (samej tablei, bez zawartości) |
Witam! Mam ten sam problem co kacos i te same błedy. Prosze o pomoc. Pozdr
|
|
|