Archiwum - [opinie] i365.pl
FoToGrAfIk - 16-11-2006, 15:51
Fidma, ja nie zamierzam, mi chodzi super
rzerzych - 16-11-2006, 19:13
Co by o i365.pl nie mówić, wydaje mi się, że w ostatnim czasie nie dzieje się u nich najlepiej (przynajmniej na niektórych serwerach). Jest to moja osobista opinia.
Miałem w i365.pl niewielką prywatną galerię z niską liczbą odwiedzin. Na początku konto było bardzo stabilne, jedynie czasem serwer odpowiadał troszeczkę z opóźnieniem (wiadomo, USA). Konto założone w styczniu, więc to już prawie rok.
Nie będę się rozpisywał, ale na ten moment nie jestem szczególnie zadowolony z działania tego usługodawcy. Od czasu do czasu biała strona, często dość spore opóźnienia uniemożliwiające nawet administrowanie stroną, niestabilne działanie wliczając w to skrzynki pocztowe – bywało, że mail z załącznikami dochodził do niektórych osób z kilkudziesięciominutowym/godzinnym opóźnieniem, gdy tymczasem wysłane w tym samym czasie pod ten sam adres np. z wp.pl były od razu dostarczane.
Niestety nie miałem cierpliwości i przeniosłem się na inny serwer, przynajmniej na jakiś czas. Może gdy przewali się ostatnia fala krytyki, a i konta powędrują do Niemiec, wtedy powrócę do i365.pl.
usterka - 16-11-2006, 19:30
No właśnie, moje konto jest za zachodnią granicą, mam tam upload i naprawdę jestem zadowolony.
Majdan - 17-11-2006, 21:40
Z góry sorry, że daje linka do innego forum, ale nie chce się rozpisywać.
Zapraszam wszystkich tutaj:
http://www.webhostingtalk...&hl=i365&st=300
http://www.webhostingtalk...?showtopic=6534
Sami wyciągnijcie wnioski...
FoToGrAfIk - 18-11-2006, 11:50
te białe strony zaczynają mnie denerwować, mój serwer jest nadal w USA ( widze po traceroute )
i strona się strasznie długo ładuje WTF? na początku było pięknie
kesh - 18-11-2006, 18:43
FoToGrAfIk, ja mam dokłądnie ten sam problem co ty. Serwer muli, białe strony znikające tematy :[
kermit - 21-11-2006, 16:42
Z ostatniej chwili:
Cytat: | Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/tmp/mysql.sock' (2) in /home/niczeq/public_html/pn/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/tmp/mysql.sock' (2)
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/tmp/mysql.sock' (2)
|
w Niemczech też swirują konta!
niczeq - 21-11-2006, 16:47
kermit, nie wkurzaj mnie mogles najpierw spytac czy mozesz wkleic
a tak serio...
z dnia na dzien jest coraz gorzej....
prawie codziennie jak nie pad bazy to poprostu muli serwer...
na support narzekac nie moge... bo nawet w niedziele o 3 w nocy dostaje dosyc szybko odpowiedz... ale od strony technicznej firma i365 schodzi na psy...
jezeli w najblizszym czasie nic sie nie zmieni... napisze troszke dluzszy post na ten temat... i oczywiscie zmienie hosting...
Pozdrawiam
maska87 - 22-11-2006, 13:45
Nie ma nic lepszego jak przeczytanie opinii samych użytkowników, którzy korzystają z forum, które jest/było na hostingu i365.pl a nie są one pozytywne przynajmniej na moim forum, zapraszam do tematów:
http://www.mportalik.net/...opic.php?t=1539
http://www.mportalik.net/...opic.php?t=1572
niczeq napisał/a: | napisze troszke dluzszy post na ten temat... i oczywiscie zmienie hosting... |
Też napisałem dłuższy post na tym forum i dałem nawet temat z propozycją, aby wyrzucić i365.pl z polecanych firm hostingowych!
Więc kto jest za tym, żeby usunąć firmę i365.pl z polecanych zapraszam:
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=33316
Ja osobiście zmieniłem hosting
niczeq - 22-11-2006, 17:08
ja niestety dwa miesiące temu wykupiłem hosting w i365...
Przez pierwszy miesiac bylo wszystko ok... ale w drugim miesiacu uzytkownia konta na ich serwerze zaczely sie problemy...
Na poczatku drobne... ale teraz jest juz coraz gorzej....
Jezeli sytuacja sie nie poprawi bede pewnie probowal odzyskac stracone pieniadze (za niewykorzystany czas uzytkowania....) i zmienie hosting...
Przy okazji chcialbym wkleic jeden z mailow ktore ostatnio otrzymalem od i365.pl...
Moze nie jest to "wzorowe zachowanie" ale takiego maila poprostu nie moge nie pokazać...
Skrocona korespondencja:
Wyslalem informacje o problemach z serverem, zostalem poinformowany, iz niedlugo servery beda przenoszone z USA do Niemiec... (1. juz byly takie deklaracje ponad miesiac temu, 2. moje konto od samego poczatku bylo na Niemieckim serverze... o obu faktach poinformowalem osobe ktora aktualnie ze mna korespondowala...) Dostalem wtedy odpowiedz, iz moje zgloszenie zostanie sprawdzone... i w tym momencie moja zlosc "troszke" wzrosla... poniewaz sprawy o ktorych pisalem mialy byc juz kilka dni wczesniej sprawdzone... mial byc nawet jakis monitoring wlaczony na serverze na ktorym jest moje konto... niestety nie bylo rezultatow...
Napisalem, iz coraz czesciej nachodza mnie mysli, ze staraja sie tylko pozyskiwac nowych klientow... dostaja zaplate za caly rok z gory... a nastepnie "odkladaja" ich na druga strone i staraja sie pozyskiwac kolejnych.... wspomnialem rowniez o wzroscie popularnosci (tej negatywnej) i365.pl na roznych forach...dostalem taka odpowiedz...
Cytat: | Witam,
O sprzedaz nowych kont nie musi sie Pan martwic. Konta beda przenoszone zgodnie z harmonogramem. Opinie na forach nie sa miarodajne i nie wdajemy sie w niepotrzebne dyskusje na ten temat. To tylko pana opinia na temat naszych dzialan. Mamy 10 serverow i tylko nieliczni sie skarza na to ze cos nie dziala. Sprawdzimy Pana zgloszenie wkrotce
Pozdrawiam
--
Adrian A. (i365.pl) |
Wiadomosci powyzej nie bede komentowac... zaznaczylem tylko to... na co warto zwrocic uwage...
Pomijam juz fakt ze reklamuja sie na glownej stronie iz "zaufali im" rozne strony... a np. z tego co wiem to pasjagsm.pl jest na serverach iq.pl ... ( pomijajac mam na mysli to ze nie bede rozwijal tego watku )
Dodatkowo zaciekawil mnie ponizszy fragment strony Kontakt...
Cytat: | Dział sprzedaży – jeśli nie jesteś jeszcze naszym klientem
tel.: 022 389 59 89 (czynny od 9:30 do 20) |
Telefonu dla obecnych klienntow nie znalazlem... wiec... to wzmocnilo mnie w mysli, ze i365 stosuje zasade zdobywania klientow... bo jak juz zdobedzie to ma ich na rok...
Niestety nie jest to moja pierwsza "wpadka" z platnosciami rocznymi... 2 miesiace temu spotykalem wiele dobrych opinii o i365 - i zaluje ze zaryzykowalem...
Watpie, ze dam sie w przyszlosci "wrobic" w roczne platnosci...
Przylaczam sie rowniez do prośby usunięcia tej firmy z "firm polecanych" poniewaz wedlug mnie nie zasluguje na polecenie...
Pozdrawiam i na chwile obecna szczerze odradzam korzystania z uslug tej firmy...
ps. przepraszam ze sie tak rozpisalem
FoToGrAfIk - 22-11-2006, 18:52
mnie to już zaczyna denerwować!
czy wreszcie zamierzają coś zrobić?
cały czas mam białe strony!!
kermit - 22-11-2006, 19:10
mi się wydaje, że ktoś ma to na jakimś domowym kompie
p4tryk - 22-11-2006, 19:43
Miałem już tutaj nie pisać, ale niestety nie mogę się powstrzymać i robię to ostatni raz, już zupełnie prywatnie, ale.. - jeśli naprawdę nie widzicie prawidłowości w tym, że nawet najwięksi providerzy (tacy jak Home.pl) pozbywają się źle skonfigurowanych i "pomodowanych" forów typu Przemo i podobnych z ich serwerów - głównie ze względu na ich totalną niefrasobliwość oraz brak wiedzy technicznej to niestety, ale nie mam nic do dodania. Może post osoby, która zakładała największa polską firmę hostingową, lidera rynku chociaż coś Wam wyjaśni - http://forum.optymalizacj...ic=26327&st=30#
Przykładowo - zielonef.com stoi na kompletnie pustym serwerze razem z kilkoma innymi kontami "obciążaczami", ale jak może działać dobrze, kiedy ma co najmniej po kilkaset KB nadmiarów w każdej bazie danych i "ryje" po ponad milionie fatalnie zaindeksowanych rekordów. Wierzcie mi, że znalezienie się na liście "polecanych" na forum Przemo to raczej szybkie zabójstwo dla firmy, a nie droga do jakiegokolwiek rozwoju.. I wystarczy przeczytać wypowiedzi przedstawicieli firm takich jak iq.pl czy home.pl, często zresztą cytowanych na tym forum żeby się w tym upewnić (samą manierę cytowania prywatnej korespondecji pominę - bo świadczy tylko o piszącycm).
Pozdrawiam serdecznie wszystkich najlepiej wiedzących i do zobaczenia kiedyś w sieci - być może mój następca w i365 także znajdzie czas na wypowiadanie się tu.
niczeq - 22-11-2006, 20:41
a ja dodam tylko ze na moim koncie stoi forum przema owszem z 500 uzytkownikami, ale jest ono "martwe"... oraz gora 2-3 inne male fora... a strony mimo to "zamulaja"... (mowie tu przede wszystkim o stronach html)
wiem, ze cytowanie prywatnej korespondencji nie jest niczym dobrym... ale czy zapewnianie takiego hostingu jak i365.pl zapewnia w ostatnim miesiacu jest dobre ?
a to ze prosze o usuniecie z listy polecanych hostingow nie jest ani moim atakiem, ani obroną firmy i365.pl tylko ostrzezeniem dla potencjalnych klientow ktorzy mysla o hostingu wlasnie pod forum phpBB by Przemo...
Pozdrawiam
Paszczak000 - 22-11-2006, 21:06
Ja po części rozumiem p4tryka. Rozmawiałem z administratorami serwerów, miałem okazję testować wydajność serwera, sam stawiam serwery na Linuksie, więc wiem jak to jest. Duże fora, skrypty PHP co non-stop mielą bazą SQL naprawdę potrafią zeżreć zasoby serwera.
Najczęściej kupujemy konta wirtualne myśląc, że będzie wszystko okej. Co z tego jak z tego samego serwera korzysta jeszcze X osób i ma takie same prawa do korzystania z CPU i RAMu jak my. Wszystko okej, dopóki strony są małe. Łatwo można policzyć ile zapytań do bazy może żądać w jednej sekundzie.
p4tryk napisał/a: | Wierzcie mi, że znalezienie się na liście "polecanych" na forum Przemo to raczej szybkie zabójstwo dla firmy, a nie droga do jakiegokolwiek rozwoju.. |
Niestety czasem to jest prawda. Szczególnie nowo powstające firmy pchają ile się da kont na biedny serwer..... i wszystko jest okej do momentu kiedy strony urosną. Dlatego jak będziecie wybierać hosting wyślijcie maila do administracji co Wam polecą pod dany serwis. Oni wiedzę lepiej gdzie taki skrypt przy danej odwiedzalności ulokować by nie robić kłopotów Wam i samej obsłudze serwera.
Taka niestety jest prawda i już. I jeżeli firma informuje o przekroczeniu limitów, prosi o optymalizację lub przejście na VPS/Dedyk (dokumentując to) jest fair w stosunku do klienta. Sam co jakiś czas pisze maila do admina Cytat: | Pozdrawiam serdecznie wszystkich najlepiej wiedzących i do zobaczenia kiedyś w sieci - być może mój następca w i365 także znajdzie czas na wypowiadanie się tu. | z prośbą o podanie danych jak bardzo moje strony obciążają serwer i wiem co się dzieje. Sam wiem, że prędzej czy później będę musiał się przenieść na jakiegoś VPSa.
Cytat: | do zobaczenia kiedyś w sieci |
Do zobaczenia
|
|
|