1.12.8 - Spider Friendly 1.3.12
jaszu - 26-10-2006, 13:57
ok, dzieki crack, teraz 2 pytania, co to daje jezeli pozycjonujemy strone? caly czas same przyklejaja mi sie tematy i zamykaja, co jest grane?
FoToGrAfIk - 26-10-2006, 21:37
jaszu, daje to że tematy na twoim forum są poprawnie zindexowane
i radze ci usunąć styl unmods, a dokładniej to co ukradłeś z unofficial support
BlueMan - 26-10-2006, 22:32
Crack napisał/a: | BlueMan
Przyjrzę się temu, możesz u siebie na forum spreparować odpowiedni temat albo podesłać mi zrzut bazy dla czystego forum z odpowiednim tematem? | Tu nie chodzi o konkretny temat, bo to wystepuje w każdym, który ma kilka nowych postów...
Problem opisałem dość dokładnie, nie wiem co wiecej dodać, bo screeny także nie pomogą.
Chodzi o to, że SF źle generuje linki, przy przejściu do kolejnej strony w danym teamcie, jak pojawią się nowe nie przeczytane posty...
garbacz - 29-10-2006, 20:24
Witam, zainstalowałem nowe forum na serwerze HOME.PL !!
Nie mam żadnych modów, na poczatek zabrałem się za Spider Friendly 1.3.10
1. Wgrałem sf_install.php zaktualizowałem baze danych.
2. Wgrałem gotowe pliki na serwer.
3. Zaktualizowałem wszystkie style
4. Wystąpił problem.
Strona się ladyje pokazuje, można się zalogować, obrazki są, ale !!
Jak chcę wejść w jakiś temat, kategorię czy userów to wyskakuje:
Kod: |
403 Forbidden
You don't have permission to access this document.
|
I nie wiem co mam zrobić...
Sami zobaczcie !!
http://www.cynk.org
FoToGrAfIk - 30-10-2006, 07:21
garbacz, najpierw podaj poprawny adres do swojego forum, a potem zajrzyj do katalogu root_add
garbacz - 30-10-2006, 07:31
podałem poprawny adres forum:
http://www.cynk.org
ale zemnie baran..
Przepraszam za pytanie. wszystko gra, wgrałem odpowiedni plik .htaccess dla serwera home.pl i wszystko gra tak jak powinno.
Przepraszam za kłopot i dzięki za rady!!
reynart - 31-10-2006, 01:17
mialem właśnie wlam na forum, jeden z ciekawszych śladów jaki po nim pozostał to ten referer ^^
http://www.google.com.tr/...tr&lr=&start=27
Szoszon - 31-10-2006, 12:13
Witam
Mam poważny problem ,zainstalowałem tego moda i forum leży !
Wgrałem pliki po ftp , dodałem od razu poprawkę z wczoraj. dałem mu sf_install , zainstalował
a teraz nie moge wejść nawet do panelu admina bo od razu wywala page not found , możecie mi jakoś pomoc ?
[ Dodano: 31-10-2006, 12:26 ]
Poradźciem mi prosze cos , bo nawet nie mogę wejść na forum , a jest tam już troche uzytkowników
[ Dodano: 31-10-2006, 12:31 ]
Hm , teraz mu dałem unistall i taki efekt
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'session_bot' in 'field list'
[ Dodano: 31-10-2006, 13:08 ]
Jestem już załamany , czy nikt nie jest w stanie mi pomóc ?zainstalowałem go powtórnie ale nigdzie nie moge wejść , od razu błąd
Może po prostu powiedzcie , jak tego moda odinstalowac ?
montee - 31-10-2006, 20:19
Kod: |
ALTER TABLE phpbb_sessions DROP COLUMN session_bot;
|
Crack - 31-10-2006, 21:42
Szoszon, sf_install.php > deinstalacja + przywrócenie oryginalnych plików forum (sprzed modyfikacji).
Wersja 1.3.11
- bugfix: poprawiony błąd dający możliwość wykonywania zewnętrznego kodu na serwerze
- bugfix: przekierowanie z postu do tematu w viewtopic.php nie przekazywało fragmentu dla URL (części po #), błąd nie dotyczy użytkowników Firefoxa - przeglądarka sama koryguje ten błąd
- bugfix: vforum.php mógł dołączyć każdy typ pliku, zmienione na dołączanie tylko plików .php
- zmiana: vforum.php przeniesiony do katalogu contrib
Dlugi - 31-10-2006, 22:12
Crack, czemu w pliku (z downloadu o update) nie ma napisane ze trzeba stworzyc nowy katalog i tam wrzuc vforum.php ? dowiedzialem sie tego dopiero z anglieskiej czesci forum
Crack - 31-10-2006, 22:40
Nie trzeba, plik wyleciał z głównego katalogu forum - jego wgranie jest opcjonalne
Dlugi - 31-10-2006, 22:44
ja wrzucilem caly katalog /contrib/ tak na wszelki wypadek
BlueMan - 01-11-2006, 09:07
Ja też nie za bardzo rozumiem co zrobić z tym vtopic.php wgrywać osobno do /contrib, czy pozostawić tak jak jest domyślnie w paczce
necik - 01-11-2006, 22:47
Mam taki problem:
Miałem zainstalowane phpBB by Przemo + SF na serwerze Active w nazwa.pl
Teraz przeniosłem na serwer Provider+30 w serwery.pl (to ta sama firma - NetArt).
I teraz po przeniesieniu nie mam w PA opcji od SF. Forum normalnie działa, tylko czasami wywala jakieś błedy (jak uda mi się je złapac to podesle screena).
Adres forum to www.lubforum.pl
|
|
|