Mod. Gotowe < [ 1.9.5 ] - Color ranks
necik - 04-10-2005, 07:29
po wgraniu calego przerobionego skryptu wyswietla mi sie cos dziwnego
Aplet not found... Co to moze byc?
www.forumgsm.pl
login: test
pass: test
jaskle - 04-10-2005, 11:47
Wgraj plik page_header.php z gotowej paczki (w pierwszym poście).
A ja mam taki problem
Niestety jest inna wielkość czcionki i nie wiem dlaczego. Mam styl daj_glass. Kombinowałem nad klasami w viewonline_boty.tpl i nic.
pietrex - 06-10-2005, 13:54
A mi się zdarzyło coś dziwnego.
Wszystko było OK, aż kilka dni temu zmieniłem obrazek rangi administratora. Wchodzę na str. główną i widzę, że mimo mojego przynależenia do grupy Adminów, mój nick jest cienki i czarny. Próbowałem na wszelkie sposoby to naprawić kasując i robiąc ponownie rangę i grupę, synchronizując, i nic. Dodam jeszcze, że inny admin jest dobrze kolorowany...
pecador - 08-10-2005, 00:11
hmm.. a może mi ktoś powiedzieć, dlaczego nicki nie kolorują się przy ogłoszeniach?
To znaczy, w tematach ustwionych jako ogłoszenia wszystko jest w porządku, ale w liście tematów, nick jest kolorowany tylko przy tych tematach, które nie są ogłoszeniami.. jak to można poprawić?
necik - 12-10-2005, 11:49
pietrex napisał/a: | Wchodzę na str. główną i widzę, że mimo mojego przynależenia do grupy Adminów, mój nick jest cienki i czarny. Próbowałem na wszelkie sposoby to naprawić kasując i robiąc ponownie rangę i grupę, synchronizując, i nic. |
Ja mam tak samo, tylko ze u mnie zaden admin nie ma kolorowania i tak samo jets z ranka pomocnik, ranga moderator jest ok, ale gdy dodalem adminow do grupy moderatorow rownierz nie kolorowalo nas, dlaczego?
Kisioł - 12-10-2005, 15:59
Kliknij na synchronizację rang- pomoże. (PA -> Rangi)
Jaczomb - 12-10-2005, 19:25
A ja nie wiem ale mi wogole nie chodzi
A mam pytanie lepiej wgrac gotowce czy samemu kod edytowac??
pietrex - 12-10-2005, 19:29
Jeśli masz subSilver - gotowce (jeśli nie modyfikowałeś plików). W kazdym innym wypadku ręcznie.
Jaczomb - 12-10-2005, 19:35
Wielkie dzieki (plusik) a powiedz mi jeszcze czy jak chce zeby bbylo tak w subBlack to tylko edytuje pliki subBlacku??
pietrex - 12-10-2005, 19:39
Jaczomb napisał/a: | jak chce zeby bbylo tak w subBlack to tylko edytuje pliki subBlacku?? |
Tak, lub pozmieniaj w gotowcach subSilvera napisy subSilver na subBlack i wrzuć wszystko na FTP. Powinno być OK.
Jaczomb - 12-10-2005, 20:58
No ok zrobilem 2 rangi Administrator i moderator ale Ja jestem adminem i jestem czerwony a kumpla chce zrobic moderatorem i za nic nie potrafie zmienic mu nzielony kolor
Prosze o pomoc
PS: jak sie otwiera pliki tpl i do czego one sluza??
[ Dodano: 12-10-2005, 22:43 ]
Prosze odpiszcie
pietrex - 13-10-2005, 18:22
Dopasuj grupę do rangi i w menu Grupy na str. gł. go tam wpisz. Pliki .tpl są plikami stylów i otwierasz je np. Edit Plusem 2. Zwykle jest to zwykły html...
pecador - 13-10-2005, 22:56
pietrex, a wiesz może, co trzeba zrobić, aby w liście tematów nicki były kolorowane także przy ogłoszeniach?
daroo - 14-10-2005, 06:48
Jeśli chodzi Ci oto, żeby kolorowało nicki autorów ogłoszeń, ważnych ogłoszeń itd. to ja tak miałem od razu po wgraniu moda nie musiałem nigdzie grzebać
PS.Nie wiem czy oto chodziło, ale link twojego forum nie działał!
pecador - 14-10-2005, 09:12
wejdź chociażby to działu 'forum' i zobacz - autor ogłoszenia nie jest kolorowany.. (teraz link już działa, nie wiem czemu wcześniej nie chciał, tym bardziej, że gdy się go wpisywało 'ręcznie', to było wszystko dobrze).
Mod jest napewno dobrze zainstalowany, sprawdziłem. A ogłoszeń od samego początku nie chce kolorować..
|
|
|