1.12.7 i starsze - Diamenty MOD
Warmix - 09-10-2011, 16:57
Wersja v2.3
- jeśli loteria jest wyłączona, nie da się wejść w plik http://adresstrony.pl/loteria.php
- druga, chyba najważniejsza zmiana. Znalazłem bug, a mianowicie, gdy nie masz 23, 24 poziomu konta, to gdy wejdziesz w edycję profilu i klikniesz wyślij, aby zapisało zmiany, to automatycznie ukrywało listę użytkowników online i listę tych, którzy byli online przez ostatnie xx godzin... Poprawiłem to. Teraz wszystkie dodatki są widoczne, ale jak nie będziesz mieć, np. 20 poziomu, to pokazuje, że nie masz odpowiedniego poziomu, aby się ukryć
- oraz trzecia zmiana - informacja o wersji. Jeśli masz wersję v2.3, a wyjdzie v2.4 to w PA w "Diamenty" zostaniesz o tym poinformowany poprzez odpowiedni komunikat.
WAŻNE!!! Niestety 3 zmiana nie działa na każdym hostingu WWW, bo wykorzystuje file_get_contents, a gdzie nie gdzie jest to zablokowane.
Po aktualizacji wejdź w PA i wejdź w "Diamenty". Jeśli na górze strony pojawi Ci się błąd z otwarciem pliku version.txt to:
Otwórz:
admin/admin_diamenty.php
Znajdź i usuń:
Kod: | $sprawdz = file_get_contents('http://diamentymod.ugu.pl/version.txt');
$twoja = $board_config['version_diam'];
if(!$sprawdz == $twoja)
{
$version = "Masz niezaktualizowan± wersję Diamenty MOD. WejdĽ i zaktualizuj pliki: <a href='http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=125944'>Kliknij!</a><br /><br />";
} |
Jeśli instalowałeś wersję v2.2 pobierz plik Diamenty MOD v2.3 i zapoznaj się z plikiem "Aktualizacja z v2.2 do v2.3"
Plik do pobrania w pierwszym poście.
KinGDooM - 09-10-2011, 17:18
piotrekziomek12 napisał/a: | to już sQL nie wykonałeś pewnego zapytania .. |
A którego ?
piotrekziomek12 - 09-10-2011, 17:29
hm spróbuj :
Kod: | INSERT INTO phpbb_config VALUES ('ildloteria','50'); |
KinGDooM - 09-10-2011, 17:31
Wyskakuje błąd:
Nie mogę wykonać: INSERT INTO phpbb_1config VALUES ('ildloteria','50')
Co teraz ?
tartut - 09-10-2011, 17:45
Warmix napisał/a: | WAŻNE!!! Niestety 3 zmiana nie działa na każdym hostingu WWW, bo wykorzystuje file_get_contents, a gdzie nie gdzie jest to zablokowane. |
nie musisz używać jedynie file_get_contents(). Ja bym to zrobił coś ala:
Kod: | if(function_exists('file_get_contents'))
{
//pobieranie strony
}
elseif(function_exists('curl_init'))
{
//pobieranie curl
}
elseif(function_exists(implode) && function_exists(file))
{
//pobranie strony kod -> $strona = implode('', file('http://adres.pl'));
//nie jestem pewien ale chyba jeżeli nie pobierze strony to zwróci pusty ciąg znaków
}
elseif(function_exists('fsockopen'))
{
//pobieranie . . .
}
else
{
//nie można pobrać strony
}
|
Warmix - 09-10-2011, 17:54
KinGDooM, zrób całą instalację, a na końcu włącz install_mod.php Wyskoczy Ci kilka błędów, bo niektóre zapytania już zrobiłeś, a reszta powinna się wykonać...
Dekke - 09-10-2011, 18:12
Warmix,
Dzięki za kolejną aktualizację. Wszystko działa wyśmienicie.
KinGDooM - 09-10-2011, 18:16
Wpisałem install_mod.php to wyskoczyły same błędy ;/
tartut - 09-10-2011, 18:27
Warmix, chciałem coś sprawdzić w pliku install_mod.php i natknąłem się na ten kod:
Kod: | for($i = 0; $i < count($sql); $i++) |
lepiej robić taK;
Kod: | for($i = 0, $n = count($sql); $i < $n; $i++) |
tłumaczę dlaczego:
Gdy sprawdzamy $i < count($sql) to przy każdym obrocie pętli liczy liczbę elementów tablicy, co nie jest wydajne. Przy takim pliku jak install_mod.php to nie jest jeszcze złe bo i tak może zainstalować jedynie admin i wykonuje ją jeden raz. Ale to tak na przyszłość
Warmix - 09-10-2011, 18:29
KinGDooM, teraz sprawdź, czy wyskakują Ci na forum jakieś błędy...
tartut, dzięki za pouczenie
KinGDooM - 09-10-2011, 18:52
NO właśnie nie mogę wejść w żaden temat, nie mogę zobaczyć ile kto ma diamentów... ;/ Diamenty nie działają...
Instaluje wszystko od nowa, bo się sporo posypało ;/ Jak coś nie będzie działać to się odezwe.
Warmix - 09-10-2011, 18:57
KinGDooM, wejdź w MySQL. Potem w tabelę phpbb_config, potem na sam koniec i powiedz mi, jaką masz tam ostatnią nazwę.
Potem wejdź w phpbb_users i powiedz, jakie masz ostatnie pole...
Potem sprawdź, czy masz tabele:
phpbb_diamenty_historia
phpbb_diamenty_kody
phpbb_diamenty_losowanie
phpbb_diamenty_przywileje
phpbb_loteria
phpbb_loteria_wynik
szymon1051 - 09-10-2011, 20:40
Warmix, a co myślisz o pomyśle banku
KinGDooM - 09-10-2011, 21:00
Zainstalowałem od nowa przema, te 3 mody potrzebne do diamentów. I chcąc wejść w jakiś temat wyskakuje:
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/allcount/public_html/quick_reply.php on line 170
I nie mogę wejść jeszcze do PA:
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /home/allcount/public_html/admin/modules_data.php on line 31
@Down: Adres strony jest w profilu.
japi55 - 09-10-2011, 21:07
KinGDooM,
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem. Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów. Adres ma być w profilu lub w treści posta. Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy! Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty! |
|
|
|