Hosting - [Problem] Linuxpl.com - jak anulować domenę
123XmaX - 11-03-2010, 16:47 Temat postu: [Problem] Linuxpl.com - jak anulować domenę Witam!
Mam problem. Założyłem domenę w linuxpl.com (musiałem się zarejestrować), ale jest problem, bo nie mam hostu i tu się pojawia moje pytanie, czy da się jakoś zrobić host pod tą domenę?, jak robię host to można ustawić bez domeny, lub z domeną. Jeśli wybiorę bez domeny, to można to później jakoś połączyć w jedną całość? (problem jest taż taki, że login do hostingu nie może być taki sam, bo w login mam cyfrę na początku). Można też przy tworzeniu hosta zrobić od razu z domeną np. .pl - ale znów muszę osobno zapłacić, czyli bym musiał zapłacić za dwie domeny?
Zauważyłem też, że pisze tam "wygasa i data" - jeśli tego nie zapłacę, to domenę usuną sami?
Bo jeśli tak, to bym zamówił hosta wraz z domeną, a za tą domenę bym nie zapłacił.
Pozdrawiam!
MikeFM - 11-03-2010, 18:24
nie wiem jak w tym linux ale w np w home.pl jak nie zapłacisz to samo wygasa. Najlepiej napisz do nich maila i zapytaj.
123XmaX - 15-03-2010, 12:45
Mam jeszcze jedno pytanko bo się trochę niepokoję. Przesłałem im kasę na konto w Sobotę, ale nadal do teraz mam nieopłacone Nie wiecie ile trzeba czekać?
Pozdrawiam
MikeFM - 16-03-2010, 10:10
W sobotę i niedzielę nie księgują wpłat. Pieniądze powinny dotrzeć najpóźniej do dzisiejszego popołudnia - jeżeli robiłeś przelew bankowy. Jeżeli wykonałeś przekaz pocztowy (idziesz na pocztę i wysyłasz) to wpłata powinna zostać odnotowana do środy/czwartku, najpóźniej do piątku.
Pozdrawiam
arcy - 16-03-2010, 12:30
MikeFM napisał/a: | Jeżeli wykonałeś przekaz pocztowy (idziesz na pocztę i wysyłasz) to wpłata powinna zostać odnotowana do środy/czwartku, najpóźniej do piątku. |
Drobna uwaga: jeśli dokonywałeś wpłaty przez Pocztę Polską to przelew może iść 3 tygodnie (!). W tej firmie jest bajzel nieziemski. Nie polecam
|
|
|