Problem z modyfikacją - [Mod] Assistant Mod
thunder - 28-02-2005, 20:26 Temat postu: [Mod] Assistant Mod Witam mod który tutaj zamieszczam dodaje asystenta który umożliwia łatwiejsze wyszukanie postów, zespo?u moderującego itp. Jest kompatybilny z Colour Groups. Ma sporo ciekawych możliwości. Przetestowany i działa w 100%. Zainstalowany u mnie na forum, możecie testować. Pozdrowienia z Lublina.
MarX - 30-03-2005, 14:41
thunder, co on takiego dodaje?? nic nie widze może screena?
tjon - 30-03-2005, 16:52
Proszę screen w załączniku
MarX - 30-03-2005, 17:38
nice verry nice )) tjon, wielkie dzięki zaraz pokombinuje z 1.9
[ Dodano: 30-03-2005, 18:49 ]
biała strona w 1.9 nie umiem znaleźć tematu z białymi stronami tutaj ale znalazłem
http://fantasy.aplus.pl/forum/viewtopic.php?t=543
Damianmyst - 30-03-2005, 19:14
Nie no ja się zabije
Tyle się narobiłem z hackiem, którego miałem juz wydawac ( co prawda podług tego to mój ma 100 razy więcej opcji ), a tu patrze
Olewam, nie robie...potem ktoś powie, że plagiat
tjon - 30-03-2005, 20:03
Damian-Mysterio, co ty gadasz dawaj zapodawaj chętnie ocenimy
Damianmyst - 30-03-2005, 20:05
Hmmm...czy ja wiem....Mój był żadniejszy...identiko jak IPB (wymiary etc.), więcej możliwości i od początku napisany przezemnie dzięki czemu na 1.9 normalnie stabilnie choidzi. Zobacz, sko??ze mass pw to może i to dokończe
MarX - 31-03-2005, 13:03
Damian-Mysterio, nie denerwuj mnie tutaj ja nie napisze że to plagiat i to się liczy =] czekam na tego moda tylko proszę po?piesz się z nim )
Damianmyst - 31-03-2005, 16:47
Hmm...skończe mass pw i się wezn?
MarX - 05-04-2005, 22:06
Damian-Mysterio, nie chce cię pogania?, aleeeeeeee )) albo przynajmniej napisz jaki masz pomysl zrobienia tego moda zeby zadzialal pod 1.9 to sam cos sie pobawie
Damianmyst - 06-04-2005, 01:18
Heh...mi się juz niechce Zrób poprostu (napisz od nowa) hacka podobnego do tego z tego topicu. I dodaj opcje notatnik dla usera oraz system przyjacióż/wrogów. Praca max 3 dni na raty
Pozdro
Zm?czony, stary Damianmyst
MarX - 06-04-2005, 07:15
eeeeeeee od nowa to ja nie mam czasu
myslalem ze powiesz mi przez jakie funkcje jest biala strona albo cos no nic to qpa ;p
Damianmyst - 06-04-2005, 20:25
wywal to z functions_assistans .php
Kod: |
function assistant_color_username($user_id, $username, $user_rank, $user_posts, $user_level)
{
global $theme, $phpEx;
if(function_exists(color_username))
{
$color_username = color_username($user_id, $username, $user_rank, $user_posts);
}
elseif(function_exists(color_group_colorize_name))
{
$color_username = color_group_colorize_name($user_id);
}
else
{
$style_color = '';
if ( $user_level == ADMIN )
{
$username = '<b>' . $username . '</b>';
$style_color = 'style="color:#' . $theme['fontcolor3'] . '"';
}
else if ( $user_level == MOD )
{
$username = '<b>' . $username . '</b>';
$style_color = 'style="color:#' . $theme['fontcolor2'] . '"';
}
else
{
$username = '<i>~' . $username . '</i>';
}
$color_username = '<a class="genmed" style="text-decoration: none;" target="_blank" href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $user_id) . '"' . $style_color .'>' . $username . '</a>';
}
return $color_username;
}
|
Dalej będzie capa to wywal inkludowanie i wstaw funkcje do pliku assistans... Nie masz czasu czy Ci sie niechce? Oj nie będzie z Ciebie masta php
[ Dodano: 06-04-2005, 21:27 ]
O jeszcze znajdz w assistans.php i usun:
if(@file_exists($phpbb_root_path.'includes/functions_color_groups.'.$phpEx))
{
include_once($phpbb_root_path.'includes/functions_color_groups.'.$phpEx);
color_groups_setup_list();
}
else
{
}
|
Znajdz
$username = assistant_color_username($userdata['user_id'], $userdata['username'], $userdata['user_rank'], $userdata['user_posts'], $userdata['user_level']);
|
zamieć na:
$username = $userdata['username'];
|
Jak nie działa to nie winni? mnie bo nie sprawdzałem...na sucho robiłem
MarX - 06-04-2005, 22:47
Nic nie dało ale już wiem do czego zmiezales wiec sie pobawie
ca?y czas pisze
Kod: | Fatal error: Call to undefined function: microtime_float() in c:\usr\apache\httpd\html\final19\includes\page_tail.php on line 47 |
po wywaleniu tej funkcji pokazuje sie tylko stopka przed czy po edycji tego co dales na gorze
Damianmyst - 06-04-2005, 23:05
Z tego wzglądu ze was lubie nawet troche pokombinowalem Tylko mówie! Nie instalowałem hacka bo nieche mi się i na sucho jade...troche zmiał wprowadziłem
|
|
|