To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogólna pomoc dotycząca stylów - [Problem] Icon_

Boltex - 09-01-2010, 00:05
Temat postu: [Problem] Icon_
Witam zacząłem robić fora i zauważyłem że ta ikona tam gdzie robiłem kategorie stała się mała.

1.Chciałbym żeby była takia jak powyżej w takich rozmiarach itp oraz żeby dało się ustawić Moderatorów tam gdzie są kategorie.

2.W których plikach się zmienia żeby nie pojawiały się nowe ikonki np "nowy post", "zablokowany temat" Chodzi mi tylko w widoku strony głównej, a w widoku tematów ma być normalnie.

xlesiu - 09-01-2010, 00:11

ad 1
w NazwaStylu.cfg zmień rozmiary ikonki
Kod:
cat_folder_big.gif

Boltex - 09-01-2010, 10:47

xlesiu, ikonę powiększyłem w stylu.cfg lecz twój sposób w index.php nie działa, oraz nie napisałeś mi jak zrobić żeby kategoria była moderowana.
xlesiu - 09-01-2010, 12:14

Boltos, kategoria chyba nie może mieć moderatorów.
Boltex - 09-01-2010, 13:22

xlesiu, wiem ale czy jest możliwość dopisania tej linijki do danego forum?Kurcze pamiętam że kiedyś i kategorie miałem moderowane bo ktoś mi kiedyś napisał na gg jak to zrobić, a z tymi ikonkami coś wykombinowałeś?
xlesiu - 09-01-2010, 13:46

Szukałem z tymi Moderatorami czegoś ale nic nie znalazłem. Co do ikonek to spróbuj w includes/functinon_hierarchy.php
Kod:
                $i_new        = $images['category_new'];
i zamień na
Kod:
                $i_new        = $images['category'];
oraz
Kod:
                $i_locked    = $images['category_locked'];
na
Kod:
                $i_locked    = $images['category'];

Wiesz z tymi moderatorami to widzę, że wszędzie masz tych samych więc możesz wkleić zwykły kod html np zamiast
Kod:
{catrow.forumrow.L_MODERATOR} {catrow.forumrow.MODERATORS}
wklej
Kod:
Moderatorzy <b><a href="groups/16.htm" class="gensmall" style="color: rgb(153, 153, 0);">Moderator</a>, <a href="groups/99.htm" class="gensmall" style="color: rgb(20, 116, 38);">Super moderator</a></b>
Wiem, że to nie jest zbyt profesjonalnie ale chyba zadziała.

Boltex - 09-01-2010, 20:25

xlesiu, tylko nie napisałeś gdzie :D mam to wkleić, aha przy okazji ikonki dalej nie chodzą :) może masz jeszcze jakieś pomysły?
xlesiu - 09-01-2010, 20:27

w index_box.tpl
Boltex - 09-01-2010, 20:37

xlesiu, nie ważne że nie profesionalnie :D ale kozacko ;p to działa ale te ikonki w dalszym ciągu nie ;/