HydePark - [Problem] Problem ze zmianą domeny.
Mein - 24-09-2009, 21:04 Temat postu: [Problem] Problem ze zmianą domeny. Witam. Dnia dzisiejszego chciałem zmienić domenę na inną. Robiłem wszystko dokładnie tak samo, jak za pierwszym razem. Po ukończeniu "pracy" wszedłem na forum, wszystko było jak trzeba, jednak po zalogowaniu się, wyskakuje taki komunikat:
Nie odnaleziono serwera
Firefox nie może odnaleźć serwera "adres forum".
* Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np.
ww.example.com zamiast
www.example.com
* Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
* Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.
maminowiec - 24-09-2009, 21:10
Kod: | Adres forum: niedługo |
MagicalFire - 24-09-2009, 21:14
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem. Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów. Adres ma być w profilu lub w treści posta. Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy! Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty! |
Mein - 24-09-2009, 21:16
Problem w tym, że wyłączyłem forum, więc nie wiem czy adres w czymś pomoże.
MagicalFire - 24-09-2009, 21:18
Mein, tak czy inacezj bez adresu nic ci nie powiemy
adres jest obowiązkowy bez tego nie udzielamy pomocy
poza tym zmieniłeś adres w bazie danych
Mein - 24-09-2009, 21:20
Na początku podpiąłem jakąś domenę, którą posiadam już jakiś czas, tak po prostu, żeby była. Stara domena to forum-wroclaw.eu, następnie chciałem ją zmienić na tą właściwą, jaką jest swiatpilkinoznej,eu
Magical, tak, zrobiłem wszystko, od A do Z.
Jak pisałem wcześniej, na forum można wejśc, jednak po zalogowaniu wywala ten błąd.
kamil_jk_87 - 24-09-2009, 22:06
A wyczyściłes cache ?
Matteo - 25-09-2009, 08:47
Mein, jeśli zrobiłeś wszystko prawidłowo, to ja dodam od siebie, że domena się układa nawet do 72h.
Mein - 25-09-2009, 18:30
Matteo napisał/a: | Mein, jeśli zrobiłeś wszystko prawidłowo, to ja dodam od siebie, że domena się układa nawet do 72h. |
Ok,już wszystko dobrze.
|
|
|