Portal - [Problem] Własne menu (wygląd)
Mrj - 26-08-2009, 20:05 Temat postu: [Problem] Własne menu (wygląd) Ja tak przepraszam że zakładam następny temat Od razu zaznaczam, że szukałem na forum
Chciałbym zrobić sobie menu z odpowiednimi odnośnikami. Tzn już mam takie menu ale jak sami widzicie jest ono strasznie proste jeśli chodzi o wygląd.
Zatem moje pytanie brzmi: Czy da się zrobić menu z:
1. Większymi odstępami między wierszami.
2. Innym stylem
3. Ewentualne jakieś efekty.
Żeby to fajnie wyglądało.
Wiem że w pliku css można wyedytować klasę mainmenu ale wtedy zmienia się też czcionka w górnej belce na forum (Statystyki, szukaj, użytkownicy)
Fajnie jakby był jakiś moduł menu.
Pozdrawiam
joli - 26-08-2009, 20:08
Jets modul.styl/portal_modules/ --> tu masz wszystkie moduły. Wybierz sobie ktorys, np links_menu.tpl i dowolnie wyedytuj
Klasy mozesz zmienic w nim, dodac nowa, wlasna i dodac ja w css, podpierajac sie istniejaca, np mainmenu2
Mrj - 26-08-2009, 20:20
Dzięki za szybką odpowiedź. A są gotowe do styli? Wolałbym iść na łatwiznę ale jak nie ma to trzeba się pobawić
joli - 26-08-2009, 20:25
Generalnie we wszystkich stylach te pliki sa identyczne. Trzeba juz samemu je przerabiac, ejsli sie chce meic inaczej
Mrj - 26-08-2009, 20:32
A jeśli chodzi o odstępy pomiędzy linkami to co można zrobić? w pliku .css chyba nic o tym nie ma. Chodzi mi o to że w przy większej czcionce, zachodzą na siebie.
[ Dodano: 27-08-2009, 10:06 ]
Jak mogę zmienić belkę z napisem menu? Bo jak zmienię w pliku to zmieniają się wszystkie belki
|
|
|