To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - do usunięcia

INIM - 09-08-2009, 19:38
Temat postu: do usunięcia
do usunięcia
lui754 - 09-08-2009, 21:27

Miałem to dodać dziś ale się spóźniłem. Twoja wersja ładniejsza jest ;] Dziękujemy
Dukla - 12-08-2009, 10:16

W instrukcji jest dużo razy coś mniej więcej takiego []#

To chyba błąd?

Boltex - 12-08-2009, 11:14

Dukla,otwieraj instrukcję za pomocą wordpada
Dukla - 12-08-2009, 12:27

I jeszcze jedno. Mógł by ktoś poprawić instrukcję żeby działa modyfikacja Color In SB? Bo widzę że tam w tagach nie ma tagu "color", a sam nie wiem jak edytować :)
eVolutioN - 12-08-2009, 13:30

Popraw:

Cytat:
Files To Edit: shoutbox_view.php

Cytat:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#

shoutbox.php

Bo przez chwilę się zagubiłem, inni też mogą mieć z tym problem :)

i popraw to:

Cytat:
#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#

if ( $shoutbox_config['allow_bbcode'] )
{
$msg = str_replace(array('', '', '', '', '', '', [/sbquote]), array('<u>', '<b>', '<i>', '</i>', '</b>', '</u>', '</td></tr></table>'), $msg);
$msg = preg_replace("/\[sbquote=&quot;(\#[0-9A-F]{6}|[a-z]+)\&quot;]/si",'<table width="90%" align="center" cellspacing="0" cellpadding="2"><tr><td><b>\\1 ' . $lang['wrote'] . '</b></td></tr><tr><td class="sbquote">', $msg);
}

na to:

Cytat:
#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#

{
$msg = str_replace(array('', '', '', '', '', '', '[/sbquote]'), array('<u>', '<b>', '<i>', '</i>', '</b>', '</u>', '</td></tr></table>'), $msg);
$msg = preg_replace("/\[sbquote=&quot;(\#[0-9A-F]{6}|[a-z]+)\&quot;]/si",'<table width="90%" align="center" cellspacing="0" cellpadding="2"><tr><td><b>\\1 ' . $lang['wrote'] . '</b></td></tr><tr><td class="sbquote">', $msg);
}

Matteo - 12-08-2009, 15:01

eVolutioN, nie gadaj głupot. Plik shoutbox.php i zamiast:

Kod:
            {
                $msg = str_replace(array('[u]', '[b]', '[i]', '[/i]', '[/b]', '[/u]', [/sbquote]), array('<u>', '<b>', '<i>', '</i>', '</b>', '</u>', '</td></tr></table>'), $msg);
            }

Daj:
Kod:
            {
                $msg = str_replace(array('[u]', '[b]', '[i]', '[/i]', '[/b]', '[/u]', '[/sbquote]', '[/color]'), array('<u>', '<b>', '<i>', '</i>', '</b>', '</u>', '</td></tr></table>', '</font>'), $msg);
                $msg = preg_replace("/\[color=(\#[0-9A-F]{6}|[a-z]+)\]/si",'<font color="\\1">', $msg);
            }

INIM - 12-08-2009, 15:16

eVolutioN, rzeczywiscie. Brakuje dwóch apostrofów. Na poczatku w ogole zapomniałem o tym, potem ręcznie dopisywałem do instrukcji i musiałem zapomnieć. :)
Ma byc również shoutbox_view.php a nie shoutbox.php. Dzięki.

Dukla - 13-08-2009, 20:00

Mógł by ktoś to tak wyedtytować, aby działało to cytowanie oraz color in SB? Bo w instrukcji nic o tym nie ma
Matteo - 13-08-2009, 20:42

A widziałeś mój post? Zrób tak jak w nim napisałem.
INIM - 01-09-2009, 03:36

Aktualizacja do 1.0.1:
Plik shoutbox_view.php:
Kod:

zamień na:
Kod:
$msg = preg_replace("/\[sbquote=&quot;([a-z0-9&\-_.!@#$%^&*()+=|\']+?)&quot;]/si",'<table width="90%" align="center" cellspacing="0" cellpadding="2"><tr><td><b>\\1 ' . $lang['wrote'] . '</b></td></tr><tr><td class="sbquote">', $msg);

Polaczek - 01-09-2009, 12:44

INIM, czym róźni się 1.0 od 1.0.1?
kevin_ - 01-09-2009, 12:46

Sądzę, że zmianą regułek
Kod:

(\#[0-9A-F]{6}|[a-z]+)

Kod:

([a-z0-9&\-_.!@#$%^&*()+=|\']+

Matteo - 01-09-2009, 13:02

Polaczek, we wcześniejszej wersji, gdy cytowałeś wypowiedź kogoś z nickiem zawierającym cyfry - cytowanie się psuło. Teraz jest ok :)
Polaczek - 01-09-2009, 13:34

kevin_, Matteo, aha ok :) dzięki :)