Ogólne - error
macPC! - 20-07-2009, 22:15 Temat postu: error
Kod: | phpBB by Przemo : Critical Error
Could not obtain ban information
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'ban_host' w where clause
SELECT * FROM phpbb_banlist WHERE ban_host != ''
Line : 75
File : sessions.php |
Wchodze na forum i takie cos mie sie pojawilo co to jest?
joli - 20-07-2009, 22:32
ktos odinstalowal przema. Jak masz backup bazy to go wrzuc.
macPC! - 20-07-2009, 22:35
joli, a jak bym zrobil ze wgram tylko plike te ktore sa do przema a zostawie config.php to bedzie dzialac?
joli - 20-07-2009, 22:37
nie pliki sa złe, tylko baza. Sprawdz, ile masz tabel w bazie
MagicalFire - 20-07-2009, 22:37
macPC! napisał/a: | a jak bym zrobil ze wgram tylko plike te ktore sa do przema a zostawie config.php to bedzie dzialac? | ty nie rozumiesz ktos instalował przema w bazie danych
i zrobił baze do czystego phpBB2
[ Dodano: 20-07-2009, 22:40 ]
macPC!, jak cos to
http://www.przemo.org/php...=install#up_org
Zamiany oryginalnego phpBB 2.0.x do mojej wersji
tylko punkt 1
1. - UPDATE BAZY SQL
Pierwszy krok to zamiana bazy danych. Należy wgrać do głównego katalogu forum katalog: scripts/update.php z katalogu mojego pakietu, po czym będąc zalogowanym jako admin, wpisać w przeglądarce: http://adres.naszego_forum.pl/scripts/update.php na ekranie pojawi się instrukcja uaktualnienia bazy.
macPC! - 20-07-2009, 22:41
a jak mam sprawdzic ile mam tabel?
joli - 20-07-2009, 22:49
macPC!, policzyc?
macPC! - 20-07-2009, 22:50
a z kad mam wziasc ten pakiet? Należy wgrać do głównego katalogu forum katalog: scripts/update.php z katalogu mojego pakietu
MagicalFire - 20-07-2009, 23:00
Cytat: | Należy wgrać do głównego katalogu forum katalog: scripts/update.php z katalogu mojego pakietu |
oki jezeli masz baze danych z czystego phpBB 2
to musisz odpalic plik
czyli uruchomienie przez wpisanie adresu www.adres-twojego-forum.pl/scripts/update.php
macPC! - 20-07-2009, 23:02
ale jak wpisze www.adres-twojego-forum.pl/ scripts/update.php to dalej sie pokazuje ten blad a ja mam modyfickacje 1.12.6 to jak mam z phpB2 na 1.12.6 troszke tego nierozumie
MagicalFire - 20-07-2009, 23:13
kurcze to nie wypali bo
po 1 musisz byc zaklogowany na forum
po 2 musisz miec wgrane tez pliki phpBB 2
wybacz ale ja wymiekam
Leone - 20-07-2009, 23:19
MagicalFire, bez przesady, przecież to proste i na pewno sam wiesz, tylko złapało Cię jakieś zaćmienie
macPC!, z serwera przenieś wszystkie pliki od forum na swój dysk (oprócz config.php) a na serwer wgraj pliki od phpbb2 (można je znaleźć chociażby na phpbb2.pl, pustego pliku config.php nie wgrywaj). Następnie wgraj katalog scripts z folderu forum, który masz na dysku na ftp i wtedy wejdź na link, który podał MagicalFire.
Będziesz mógł zrobić aktualizację bazy. Później skasujesz pliki od phpbb2 (oprócz config.php) i wgrasz pliki, które na samym początku przeniosłeś na swój dysk.
Forum będzie chodziło, jednak userzy stracą część ustawień, jakie mieli w profilach, zniknie wiele dodatkowych rzeczy.
Dlatego też, jeśli masz możliwość, poszukaj kopii bazy danych przed odinstalowaniem forum.
|
|
|