Ogólne - zamieniłem chmody, działało, dziś już nie wgram avatara
redaktorbb - 15-07-2009, 14:29 Temat postu: zamieniłem chmody, działało, dziś już nie wgram avatara Witam,
W piątek po przeczytaniu FAQ zminiłem chmody tak jak było napisane. Dziś przyszedłem i chciałem wgrać na forum avatar z dysku i wystąpił błąd, taki jak zanim pozmieniałem chmody. Patrząc w total commanderze, wszystkie są zamienione jak być powinny, jednak avatara sie nie da wgrać i w check files występuje ten błąd co przed zmianą chmodów.
Kod: | /album_mod/upload/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload
/album_mod/upload/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/tmp
/album_mod/upload/cache/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/cache
/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 tmp
/files/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files
/files/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/tmp
/files/thumbs/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/thumbs
/images/avatars/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars
/images/avatars/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/tmp
/images/avatars/upload/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload
/images/avatars/upload/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload/tmp
/images/photos/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/photos/tmp
/images/signatures/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures
/images/signatures/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures/tmp
/pafiledb/uploads/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 pafiledb/uploads
/cache/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 cache |
Nie wiem jak sobie z tym poradzić i co mam zmienić ?
pozdrawiam i proszę o pomoc [/quote]
nicon - 15-07-2009, 14:33
Po raz kolejny ustaw chmody.
redaktorbb - 15-07-2009, 14:34
ale one są ustawione jak być powinny. mam wgrać pliki forum na serwer jeszcze raz i to zrobić ? czy zmienić te, które są już zmienione i poprawne ? Nie robiłem tego, bo wydawało mi się, że to nic nie da .
MagicalFire - 15-07-2009, 14:37
redaktorbb, możne były jakieś prace na serwerze
np przeniesienie na inny
redaktorbb - 21-07-2009, 12:04
Kurczę, zmieniłem chmody jeszcze raz, chociaż był zmienione i tak to nic nie dało. Nie było też żadnych prac na serwerze.
Natomiast w kontroli systemu znowu wyświetla się spis plików i folderów , w których zmieniłem chmody i hasło "nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload"
Naobiecywałem, że stworze forum, a mam taki problem z wgrywaniem avatarów
proszę o pomoc.
są jeszcze jakieś wyjścia ?
Bucu - 21-07-2009, 12:06
http://forum.bb365.info/check_files.php
chmody masz dobre.
redaktorbb - 21-07-2009, 12:09
hmm faktycznie, ale w PA, po kliknięciu w kontrolę systemu wyskakują te błędy tych plików i folderu i że są "nie do zapisu"
They2 - 21-07-2009, 12:33
redaktorbb, co ty ustawiles sciezke zapisu w PA -> Ogolne -> Profil -> Ustawienia avatarow ?
|
|
|