To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogólne - Kilka pytan na które nie znalazłem odpowiedzi ;/

Belusek - 20-06-2009, 11:18
Temat postu: Kilka pytan na które nie znalazłem odpowiedzi ;/
Witam !
Pytanie pierwsze.
Wyobraźmy sobie ze mamy bardzo ważny news na portalu. I bardzo byśmy chcieli, aby ten news zawsze był na pierwszym miejscu z upływem czasu. Tzn piszemy wiele newsów, a ten jeden jest non stop na stronie tytułowej na górze !! Czy jest możliwość aby tak zrobić ? Jak tak, to jak!?
Pytanie drugie!
Na forum mamy ciąg
"| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Nie masz wiadomości | "
Chciałbym aby zamiast FAQ był PORTAL. Czyli Klikam w PORTAL i mnie odsyła do Portal.php
Próbowałem zmienić to w overall_header ale nie wychodziło :( Ktoś ma jakiś pomysł ?

Jak to już było to przepraszam. Moje niedopatrzenie.
Pozdrawiam

P.S. Proszę o konkretne odpowiedzi !!

segos - 20-06-2009, 11:40

Cytat:
Pytanie drugie!
Na forum mamy ciąg
Chciałbym aby zamiast FAQ był PORTAL. Czyli Klikam w PORTAL i mnie odsyła do Portal.php
Próbowałem zmienić to w overall_header ale nie wychodziło :( Ktoś ma jakiś pomysł ?

w ovearl_header.tpl

znajdz

Kod:
    <tr>
        <td colspan="3" background="templates/WoW/images/wow_01.png" width="900" height="31" alt="">
        <center>
                            | <a href="{http://parabellum.host22.com/portal.php}" class="mainmenu">{L_FAQ}</a> |

i zmien na

Kod:
    <tr>
        <td colspan="3" background="templates/WoW/images/wow_01.png" width="900" height="31" alt="">
        <center>
                            | <a href="portal.php" class="mainmenu">Portal</a> |

Belusek - 20-06-2009, 13:36

segos napisał/a:
Cytat:
Pytanie drugie!
Na forum mamy ciąg

w ovearl_header.tpl

znajdz

Kod:
    <tr>
        <center>
                            | <a href="{http://parabellum.host22.com/portal.php}" class="mainmenu">{L_FAQ}</a> |

i zmien na

Kod:
    <tr>
        <center>
                            | <a href="portal.php" class="mainmenu">Portal</a> |

dziękuje Ci bardzo.
A jakiś pomysł z newsem ?:>