Ogólne - Kilka pytan na które nie znalazłem odpowiedzi ;/
Belusek - 20-06-2009, 11:18 Temat postu: Kilka pytan na które nie znalazłem odpowiedzi ;/ Witam !
Pytanie pierwsze.
Wyobraźmy sobie ze mamy bardzo ważny news na portalu. I bardzo byśmy chcieli, aby ten news zawsze był na pierwszym miejscu z upływem czasu. Tzn piszemy wiele newsów, a ten jeden jest non stop na stronie tytułowej na górze !! Czy jest możliwość aby tak zrobić ? Jak tak, to jak!?
Pytanie drugie!
Na forum mamy ciąg
"| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Nie masz wiadomości | "
Chciałbym aby zamiast FAQ był PORTAL. Czyli Klikam w PORTAL i mnie odsyła do Portal.php
Próbowałem zmienić to w overall_header ale nie wychodziło Ktoś ma jakiś pomysł ?
Jak to już było to przepraszam. Moje niedopatrzenie.
Pozdrawiam
P.S. Proszę o konkretne odpowiedzi !!
segos - 20-06-2009, 11:40
Cytat: | Pytanie drugie!
Na forum mamy ciąg
Chciałbym aby zamiast FAQ był PORTAL. Czyli Klikam w PORTAL i mnie odsyła do Portal.php
Próbowałem zmienić to w overall_header ale nie wychodziło Ktoś ma jakiś pomysł ? |
w ovearl_header.tpl
znajdz
Kod: | <tr>
<td colspan="3" background="templates/WoW/images/wow_01.png" width="900" height="31" alt="">
<center>
| <a href="{http://parabellum.host22.com/portal.php}" class="mainmenu">{L_FAQ}</a> | |
i zmien na
<td colspan="3" background="templates/WoW/images/wow_01.png" width="900" height="31" alt="">
<center>
| <a href="portal.php" class="mainmenu">Portal</a> | |
Belusek - 20-06-2009, 13:36
segos napisał/a: | Cytat: | Pytanie drugie!
Na forum mamy ciąg
Próbowałem zmienić to w overall_header ale nie wychodziło Ktoś ma jakiś pomysł ? |
w ovearl_header.tpl
znajdz
<center>
| <a href="{http://parabellum.host22.com/portal.php}" class="mainmenu">{L_FAQ}</a> | |
i zmien na
<center>
| <a href="portal.php" class="mainmenu">Portal</a> | |
|
dziękuje Ci bardzo.
A jakiś pomysł z newsem ?:>
|
|
|