To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogólne - Kilka pytań odnoście rang, grup.

Knife - 16-06-2009, 20:31
Temat postu: Kilka pytań odnoście rang, grup.
Witam,
Otóż czy można zamiast rang używać tylko grup ?
Żeby np. danej osobie dać grupę Administrator i miała ona pełny dostęp do PA itp.
A czy da się ukryć lub usunąć rangi ?

Chodzi mi o coś takiego. Oba fora mają phpbb by przemo ;)

Ziomel - 16-06-2009, 20:40

Knife, jesli chodzi ci o to co jest w napisie Legenda to tak. Otwierasz plik languange/lang_polish/lang_main.php tam usuwasz jakie rangi chcesz.

Potem dodaj nową grupę. Odpowiednio sobie ją stwórz i jak masz teraz użytkownika jakiegoś, to dodajesz go do tej grupy (podajrze w panelu grupy jest coś takiego Strona Główna > Wybierz range i w nią wejdz) i jak zostanie dodana to aby miala dostęp do PA to wejdz : PA>Użytkownicy>NazwaUsera>Zezwolenia

Tam daj poziom użytkownika na administrator

Knife - 16-06-2009, 20:59

Chodzi mi o to ,że n atym forum nie moim jak klikne na np. @Administracja to przechodzi mi do grupy i nie widzę tam wogule rang, a u mnie jest ranga Administrator, Moderator, Junior Admin chce żeby nie było tych rang a były same grupy.
joli - 17-06-2009, 09:16

To usun domyslne rangi
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w
F.A.Q. dla stylów

rangi - usuwanie domyslnych

i stworz sobie grupy

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w
F.A.Q.

grupy

Ziomel, caly Twoj post to stek bzdur. Nie odzywaj sie lepiej.
Ziomel napisał/a:
Knife, jesli chodzi ci o to co jest w napisie Legenda to tak. Otwierasz plik languange/lang_polish/lang_main.php tam usuwasz jakie rangi chcesz.

???????? usuwasz rangi w lang_main.php?????

Cytat:
Potem dodaj nową grupę. Odpowiednio sobie ją stwórz i jak masz teraz użytkownika jakiegoś, to dodajesz go do tej grupy (podajrze w panelu grupy jest coś takiego Strona Główna > Wybierz range i w nią wejdz) i jak zostanie dodana to aby miala dostęp do PA to wejdz : PA>Użytkownicy>NazwaUsera>Zezwolenia

Tam daj poziom użytkownika na administrator
tego to by święty nie wytrzymał. Wybacz. WARN