To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogólne - straszny problem, exploit na stroie?

inwob - 16-05-2009, 14:08
Temat postu: straszny problem, exploit na stroie?
Witam!

Nie było mnie 2 tygodnie na mojej stronie :/
dzis wchodze i widze
Kod:
Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!

Witryna kccs.pl została zgłoszona jako witryna stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa.

Tego rodzaju witryny mogą próbować instalować oprogramowanie wykradające poufne dane, używające komputera do pośredniczenia w atakach lub uszkadzające system.

Niektóre  szkodliwe witryny celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich to witryny, na które nastąpiło włamanie.

Kod:
Jaki jest obecny stan witryny kccs.pl?

Witryna znajduje się na liście podejrzanych witryn — jej odwiedzenie może spowodować uszkodzenie komputera.

W ciągu ostatnich 90 dni część tej witryny została 1 raz(y) umieszczona na liście witryn mających związek z podejrzanymi działaniami.

Co się działo podczas odwiedzin Google w tej witrynie?

Liczba stron przetestowanych w witrynie w ciągu ostatnich 90 dni: 7. Testy wykazały, że niektóre (1) z nich powodowały pobranie i zainstalowanie złośliwego oprogramowania bez zgody użytkownika. Robot Google po raz ostatni odwiedził tę witrynę 2009-05-16, a ostatni raz podejrzana treść została w niej wykryta 2009-05-15.

Malicious software includes 6 scripting exploit(s).

Liczba domen, w których przechowywane jest złośliwe oprogramowanie: 1. Są to między innymi następujące domeny: gumblar.cn/.

This site was hosted on 1 network(s) including AS16276 (OVH).

Czy ta witryna działa jako pośrednik w dalszym rozpowszechnianiu złośliwego oprogramowania?

W ciągu ostatnich 90 dni witryna kccs.pl nie funkcjonowała jako witryna pośrednicząca w rozpowszechnianiu wirusów.

Czy ta witryna przechowuje złośliwe oprogramowanie?

Nie, w ciągu ostatnich 90 dni w tej witrynie nie znajdowało się złośliwe oprogramowanie.

Co mogło być przyczyną?

W niektórych przypadkach aplikacje firm trzecich mogą dodawać złośliwy kod do wiarygodnych witryn, co powoduje wyświetlanie ostrzeżenia.

Kolejne kroki:

* Powrót na poprzednią stronę.
    * Jeśli jesteś właścicielem tej witryny, możesz poprosić o ponowne przeanalizowanie swoich stron za pośrednictwemNarzędzi dla webmasterów. Więcej informacji na temat procesu sprawdzania witryn znajduje się w Centrum pomocy dla webmasterów.

Czy mogłby mi ktoś pomoc?

jakie mam dac pliki?

Pozdro :(

[ Dodano: 16-05-2009, 15:11 ]
aha, jezeli komus p[obralo sie te oprogramowanie to jak je usunąc?

bigsmok - 16-05-2009, 14:26

Ech najwidoczniej uzywałeś total commander i hasła wziołeś do zapamietania.. wgraj od nowa paczke php przemo :0 i kopie bazy danych.
inwob - 16-05-2009, 14:34

czlowieku wiesz ile mam tam modow? nie bede znowu 5 godzin ich instalowal
MagicalFire - 16-05-2009, 14:35

inwob, mogę ci naprawić te pliki
inwob - 16-05-2009, 14:39

ktore mam dac ci pliki?
MagicalFire - 16-05-2009, 14:47

inwob, napisz na gg