To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogólna pomoc dotycząca stylów - [problem] iCGstation i nowa Opera

pio32 - 24-12-2004, 01:30
Temat postu: [problem] iCGstation i nowa Opera
Mianowicie na stronie ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/800b1/en/std jest dost?na wersja beta nowej wersji Opery tj. 8.
I wszystko piłknie się zainstalowaćo, ale niestety na stylu iCGstation na tej nowej Operze opisy działów na forum się rozje?dzaj?, tzn. idź w lew? stroną i ich nie widać :/
Ale nie wiem czy to narazie takie ważne, gdyż jest to wersja beta, i jeśli zły dział to prosze przenie?cie.

WebHelp - 28-12-2004, 20:30

Kod:
Ale nie wiem czy to narazie takie ważne, gdyż jest to wersja beta, i jeśli zły dział to prosze przenie?cie.

Jak powiedziałe? jest to wersja beta więc to może był głównym problemem.

KozzioU - 29-12-2004, 00:46

Jako tworca przerobki tego stylu chcialbym poprosic o jakis screen z tym zjawiskiem... może cos sie da poradzic...
pio32 - 01-01-2005, 05:22

Oto ten?e screen.
patrick - 01-01-2005, 11:29

pio32, wedlug mnie nie jest to wina stylu , lecz wersji beta opery, poczekaj na stabilna lub zmien przegladarke :wink:
pio32 - 01-01-2005, 12:35

patrick, przeczytaj ostatnie zdanie w moim pierwszym poście :) tak mi się też wydaje, ale zawsze lepiej napisać, że co? się dzieje.
nrx - 27-05-2005, 15:38

hmmm ja mam już stabilną opere i mam to samo...w sumie zawsze na operze to miałem pasowało by to naprawić ponieważ Opera jest o ile się nie myle 2 przeglądarką na liście najczęściej używanych przeglądarek ;-) POZDRAWIAM!
MuzioreQ - 28-05-2005, 12:21

Ja mam to samo, mam stabilna finalną wersje Opery 8.0 i tez mam takie problemy.
patrick - 28-05-2005, 12:26

Opera dziala na podobnym silniku co ie i jest ogolnie skonczona. Uzywajcie przegladarek rekomendowanych. Widzieliscie zeby jakis linux z soba instalowal opere ? ni i prawdo podobnie nie zainstaluje .. Wszyscy znajacy sie na fachu czyli np. slackware linux instaluje z miejsca przeglarake mozilla ;)
Opera nigdy niebedzie dobra tak samo ie, wybijcie sobie z glowy ten shit :evil:

They - 28-05-2005, 14:35

hmm zaraz sprawdze w Operze 8 ,ale mojego stylu nic tego nie rozwala :roll:
TheLestat - 06-06-2005, 16:37

Witam....

Mam pytanie:
Czy ten problem zniknie? Czy ktoś dopasuje icg do Opery.... a moze Opere dopracują na tyle zeby czytala poprawnie kod :?

Wiem ze pytania dosyć dziwne, ale podobno kto pyta nie błądzi :wink:
Jak ktoś może się konkretnie wypowiedzieć w tym temacie to bardzo bym prosił....

zielony - 07-06-2005, 08:28

jeśli waszym sposobem jest powiedzenie, że "opera jest do dupy" otóż powiem Wam, że nie jest. I dlatego, że nie jest do dupy jej używam. Niewiem kto Ci patrick naopowiadał bajek o tym silniku opery, że niby jest podobny do ie, ale pomyliłeś się i to bardzo. Jeśli chcecie powiedzieć (zaryzykuję) połowie uzytkowników, że mogą korzystać z forum i super stylu iCGstation, ale wtedy niech nie używają Opery(stabilnej!), to prawde powiedziawszy nie widziałem czegoś równie żałosnego.
pio32 - 09-06-2005, 14:14

patrick, napisał według mnie nieprawdę kompletną.
Cytat:
Czy ktoś dopasuje icg do Opery.... a moze Opere dopracują na tyle zeby czytala poprawnie kod

Raczej nikt nie będzie dopracowywał Opery pod style do phpbb by przemo, jedynie ten styl może być zmieniony.
Poza tym pod Operą z wersji 7 styl ICG działa bardzo dobrze.

Anonymous - 09-06-2005, 17:29

tyle, że wersja 7.54(chyba taka miales na mysli?) jest już stara bardzo.
MaciekP - 09-06-2005, 17:33

A czy to nie jest przypadkiem tak, że Opera nie jest tak tolerancyjna jak IE, czyli nie wyświetla błędnie napisanej strony podczas gdy IE - tak? Strona musi być według jakiegośtam standardu wc3 czy jakoś tak, czyli niechlujnie napisanych stron Opera nie wyświetli :lol: