1.12.7 i starsze - Who Viewed Pages based on Memberlist 1.7
They2 - 08-03-2009, 00:23 Temat postu: Who Viewed Pages based on Memberlist 1.7 MOD Who Viewed Pages based on Memberlist 1.7
po polsku: Kto Przeglądał Strony oparte na Memberlist
poprzedni originalny MOD Who Viewed My Profile 1.6
W tej modyfikacji dodano:
- Default Avatar based on Genders 1.1 - tylko lista użytk., profil, kto przeglądał temat
- Jeżeli chcecie dodać domyślny avatar w pozostałych plikach to wykonaj w drugim temacie
Opis:
Modyfikacja wyświetla na podstronie kto przeglądał profil i kto przeglądał temat. Możliwość opcji w PA. Mała ikonka "oko" będzie widoczna w profilu z osobami przeglądającymi. Wzbogacona modyfikacja w jednym pliku memberlist.
Kompatybilność:
Jest kompatybilna do wersji 1.12.6.
- testowano na forum testowym i także oficjalnym.
Historia:
2009-04-05 - Wersja 1.7 (Polska wersja)
- wielkie zmiany poprawki: będą wyświetlane w jednym pliku memberlist - kto przeglądał tematu, profilu oraz lista użytkowników - w całości w jednym pliku memberlist_body.tpl
- dodano obrazek płci, domyślny avatar płci, szukanie postu, itd...
- dodano i zmiany - kontakty: gg, yim, msn, icq
- dodano w profilu "Ostatnio przeglądali(ły) Twój profil"
- dodano opcja w PA -Ilość użytkowników, którzy najwięcej przegl±dali w profilu
- usunięto langa po niemiecku
- usunięto profile_view_user_body.tpl
- zmiany zapytania SQL
2009-03-07 - Wersja 1.6 (Polska wersja)
- Poprawka dla wersji phpBB by Przemo 1.12.6
- Spolszczona instrukcja i lang_main.php
- usunięto plik graficzny icon_view.gif w modyfikacji
Błędy:
- sortowanie nie działa w "Kto przeglądał profil" - napisałem problem w temacie, ale nikt nam nie pomógł.
- błędne kolory nicka w okienku pop-up powiadomień kto przeglądał profil.
Porada:
1. Aby wyświetlić okienko pop-up powiadamiający kto przeglądał profil
- opcja Profil -> Czy wyświetlać okienko Pop-up Kto przeglądał Twój profil ? -> Tak
2. Aby wyświetlić ilość limitu osób przeglądających w profilu
- opcja PA -> Ogólne -> Konfiguracja -> Profil -> Ilość użytkowników, którzy najwięcej przeglądali w profilu -> 10
Wygląd: -brak-
Demo: http://design-alldeaf.cba.pl
Do pobrania:
Mirror: http://design.alldeaf.pl/download.html
W ZAŁĄCZNIKU!
W 2 paczkach są:
1) Gotowe zmodyfikowane pliki dla czystej wersji phpBB by Przemo 1.12.6p1 (dla leniwych ludzi) + install SQL
2) Instrukcja manualna + pliki do wgrania
3) Aktualizacja z wersji 1.6 na 1.7
Wszelkie dyskusje i problemy o modyfikacji zapraszam tu.
lui754 - 08-03-2009, 08:15
They2, Nie za pięknie to wygląda ;/ Pozwolisz że przerobie tego moda na taki wygląd jak na vB + kolorowe nicki + avatar i to wszystko by się wyświetlało od razu w profilu na oddzielnej belce.
No i zoptymalizuje tego moda bo zżera spoooro zapytań. Mogę go przerobic?
Matti123 - 08-03-2009, 09:15
lui754, nie możesz a musisz ;D
They2, świetna robota Jednak rozbudowa moda by się przydała
They2 - 08-03-2009, 09:30
lui754, mozesz i pomoz mi dokonczyc tu modyfikacje
Ja tylko dokonczylem poprawki ktore nie dzialaly.
Teraz dziala wiec zamiescilem tu na szybko i odpoczywam.
Dokonczymy jak macie pytania i propozycje, wyglad to wiem ze jest brzydko.
lui754 - 08-03-2009, 15:07
http://www.przemo.org/php...p=421077#421077
zamierzam dodać jeszcze licznik wszystkich userów którzy oglądali dany profil + wasze pomysły?
They2 - 08-03-2009, 16:09
lui754, twoja pomysl nie to mialem na mysli, mialem na mysli zebys pomgala mi dokonczyc tutaj. Ale widze ze zakladales osobny temat.
Szczerze mowiac to bez sensu. Wyobraz sie sobie jak na forum mamy kilka tysiecy zarejestrowanych ludzi na przyklad tu. To by ten profil zostal rozjechany w dol , bardziej gleboko w dol. Chyba ze dodajesz jeszcze paginacje, ale to odpada.
Najlepiej ma byc na podstronie (na osobnej stronie) nie w tym profilu, bo jeszcze bardziej zzera zapytania sql niz myslisz. Wystarczy tylko na podstronie przerabiac kosmetyke tak by bylo ladniej i widoczniej ,a nie burdel w profilu z wieloma rzeczami. Ale coz to twoja sprawa.
A poza tym ta twoja modyfikacje nie jest twoja, szanuj autora niemieckiego tak jak ja szanuje tutaj i takze szanuje qbs'a modyfikacje Beer 2.4 . Zostaw originalny autor w instrukcji, nie usuwaj. To jest moja rada na przyszlosc.
michu15 - 08-03-2009, 16:13
uważam że They2, ma rację, lepiej na osobnej stronie. Może po prostu połączycie wasze mody i będzie ok?
lui754 - 08-03-2009, 16:14
They2, dodałem limit wyświetlania userów na 5. Moja modyfikacja praktycznie tylko w zapytaniu SQL jest taka sama jak ta tutaj. U mnie wszystko opiera się na 2 plikach i postarałem sie aby modyfikacja była zoptymalizowana w 100%. Narazie testuje.
They2 - 08-03-2009, 16:25
michu15 napisał/a: | Może po prostu połączycie wasze mody i będzie ok? | to nie da sie polaczyc... pozostaje tylko wybor: albo w profilu albo na podstronie. Razem raczej nie da.
lui754 napisał/a: | They2, dodałem limit wyświetlania userów na 5. | wiesz ze ludzi by sie nie podobalo i chcieli wiecej wiedziec kto przegladal pozostalych ludzi poza limitu 5.
Spojrz na ten link pod postem "Kto przegladal temat", bylo by o wiele niebo zobaczyc kto przegladal w calości + paginacja.
lui754 - 08-03-2009, 16:34
Najlepszy wygląd ten mod ma jak jest bez avków i dać limit 20 (czyli w sam raz). Pod spodem dać link do Twojej listy całej wraz z avkami, licznikami itp. + super optymalizacja
Co Ty na to? Bo prawde mówiąc ten moda jest bardzo ciekawy
Boltex - 08-03-2009, 16:55
u mnie same błędy tam gdzie grupy wszystko sie rozlazło brak obramowania czarnego.tabele kontakt z znajdue sie wogole gdzie indziej na goze jest jakis znaczek tr> .Jestem załamany.Sami zobaczcie
1 screen
http://img209.imageshack..../beztytuu12.jpg
2 screen
http://img211.imageshack..../beztytuu1v.jpg
http://counterchaos.pl
They2 - 08-03-2009, 17:00
a moze sie myle o laczeniu obie mody.
dobra, moze tak sprobojmy to:
w profilu:
- limit zalezy ile, wystarczy opcje np. w PA
- bez paginacji, wystarczy link do postrony (drugi mod)
- avatar lub bez, kto woli (opcja w PA)
- top odwiedzalnosci, kto najwiecej przegladal
a na podstronie:
- bez limitu, calosc
- sortowanie uzytkownikow, wyswietlen itd... przydalo sie.
jakies pomysly?
[ Dodano: 08-03-2009, 17:07 ]
Boltos, screen to nie wszystko.
sprawdzalem w twoim pliku http://www.counterchaos.p...e_view_body.tpl i nic nie ma bledow.
lui754 - 08-03-2009, 17:11
Boltos, Kod: | tr>
<th width="100%" colspan="5" class="thTop" valign="top" nowrap="nowrap">{L_VIEWER}{USERNAME}</th>
</tr>
<!-- BEGIN row -->
<td width="50%" class="row1" align="center" valign="top" nowrap="nowrap">{row.AVATAR}<br />{row.VIEW_BY}</td>
<!-- END row -->
</table>
</table> |
They2 - 08-03-2009, 19:30
lui754, ten kod co podales to blad Boltosa przez to tr> a to wlasnie nie moja modyfikacja, lecz twoja. Oj
i jeszcze usuń na końcu </table>
lui754, nie zapomnij o tym: They2 napisał/a: | A poza tym ta twoja modyfikacje nie jest twoja, szanuj autora niemieckiego tak jak ja szanuje tutaj i takze szanuje qbs'a modyfikacje Beer 2.4 . Zostaw originalny autor w instrukcji, nie usuwaj. To jest moja rada na przyszlosc. |
Boltex - 08-03-2009, 23:24
lui754, w ktorym pliku mam to wpisac??
|
|
|