Ogólne - [Włamanie]Problem
mcrae - 08-02-2009, 15:33 Temat postu: [Włamanie]Problem Ostatnio dostałem dziwna wiadomosć na gg:
Cytat: | Witaj, jeśli jesteś H@ forum bomb-site.pl to ta wiadomość jest właśnie dla Ciebie:
Na forum jest dziura, można podejżeć wszystkie hasła w md5 i potem przez cracker uzyskać normalne hasło. Można też usunąć wszystkie posty lub użytkowników.
Informuję tylko o luce,
Powodzenia w zabezpieczaniu forum |
Lecz ją zignorowałem pomyślałem ze bawi się jakiś dzieciak.., Dzisaj wchodze na forum patrze forum wyłączone z napisem "Administratora prosze o kontakt z nr gg:........ nr ten sam od którego dostałem wiadomość napisał pisze o co chodzi gosciu napisał mi że zabezpieczenie chce tylko 100zł i jego to je... czy mi pomoże czy nie bo ma duzo innych offert. Mam pytanie co mam teraz zrobić ?
Tavaro - 08-02-2009, 16:02
mcrae napisał/a: | Mam pytanie co mam teraz zrobić ? |
Poszukać keyloggera na dysku?
Przemo nie ma dziur, SF (via check_files) też, afaik, nie. Może instalowałeś jakąś niesprawdzoną modyfikację albo dawałeś forum do zmodyfikowania niesprawdzonej osobie, która wkleiła backdoora do plików. Wgraj czyste pliki Przema i zainstaluj SF na nowo. No i przeskanuj dysk jakimś antyspywarem.
Co nie zmienia faktu, że powinieneś pisać w dziale "bezpieczeństwo".
mcrae - 08-02-2009, 16:18
Wszystkie pliki modyfikowałem sam do plików maja dostęp 2 osoby, poza tym nie jestem pewien czy ta osoba ma dostęp do plików i bazy danych, możliwe ze po prostu "odgadła" hasło do konta jednego z administratorów i tylko wyłączyła forum lecz nie mam pewności.. Dysk zaraz przeskanuje.
PS. Prosze jakiegoś moda o przeniesienie tego tematu do działu bezpieczeństwo ,przepraszam za problem
|
|
|