Ogólne - Nadanie admina poprzez ftp
domel1990 - 02-02-2009, 13:51 Temat postu: Nadanie admina poprzez ftp A ja mam taki problem...
Mam dostep poprzez ftp i chcialbym sie dowiedziec czy moge sobie dac administratora? Mozna wyedytowac jakis plik czy cos?
Radek - 02-02-2009, 13:55
Możesz wykonać zapytanie:
Kod: | UPDATE phpbb_users SET user_level = 1 WHERE user_id = twoje_id; |
do bazy danych lub napisać skrypt który wykona te zapytanie za Ciebie ( i umieścić go na ftp )
domel1990 - 02-02-2009, 14:00
a czy moglbys troche jasniej?
Gdzie to wkleic?
SIWY DYM - 02-02-2009, 14:01
np. przez phpMyAdmin / obsługa
domel1990 - 02-02-2009, 14:03
SIWY DYM napisał/a: | phpMyAdmin | gdzie to jest?
Chodzi ci o: nazwa_strony/phpMyAdmin?
arcy - 02-02-2009, 14:17
domel1990 napisał/a: | gdzie to jest? | W faq
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w F.A.Q. |
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=10458
phpMyAdmin to oddzielny skrypt na serwerze. Musisz znać jego adres, użytkownika i hasło. My nie znamy, bo to Twój serwer nie nasz.
MagicalFire - 02-02-2009, 14:45
domel1990, oki inaczej
wejdz tu
http://www.phpbbhelp.pl/forum/db_generator.php
wklej RuseK napisał/a: | UPDATE phpbb_users SET user_level = 1 WHERE user_id = twoje_id; |
pobierz plik wgraj go na swoje FTP i odpal
Cytat: | Zapisz plik jako db_update.php i wgraj go poprzez FTP na serwer. Następnie uruchom go w twojej przeglądarce (http://adres_forum/db_update.php).
Możesz także kliknąć przycisk Pobierz i gotowy plik zostanie zapisany w wybranej lokalizacji na twoim komputerze. (zalecane) |
joli - 02-02-2009, 15:00
domel1990, moze powiedz, czemu chcesz to zrobic? To Twoje forum?
lizak - 02-02-2009, 15:02
joli napisał/a: | domel1990, moze powiedz, czemu chcesz to zrobic? To Twoje forum? |
joli , przestań już wszystkich krytykować każdy wie , że wiesz wszystko . Chłopak napisał temat i prosi Was o pomoc . Ja także jestem ciekaw jak to sie robi
Pozdrawiam
joli - 02-02-2009, 15:11
Jasne. Kazdy by chcial wiedziec.
lizak, Ty bys chcial, abysmy tu podawali instrukcje jak przejac forum majac dostep do Twojego ftp?
Serio?
I nie krytykuje, tylko pytam. Kazdy wlasciciel forum posiada nie tylko dostep do ftp, ale i do bazy bezposrednio.
lizak - 02-02-2009, 15:16
Joli to jest jednoznaczne , bo jezeli ktos ma dane do ftp a nie ma admina na forum , to przeciez lepiej miec dane do FTP bo forum mozna usunąc i wgrac nowe .
Tak interesuje mnie to
joli - 02-02-2009, 15:18
Bzdury opowiadasz.
Ale to Twoj problem.
arcy - 02-02-2009, 15:21
lizak, po pierwsze po cholerę się wcinasz w temat, który nie jest Twój?
po drugie - głupie teksty zachowaj dla siebie. My tu lubimy grzecznych,m kulturalnych ludzi na poziomie, a nie nastolatków, którym jak coś nie pasuje to od razu burczą głupawymi tekstami
Po trzecie pomyślałbyś chwilę zanim coś palniesz. Wyobraź sobie, że ktoś przejmuje hasło do Twojego FTP, na Twoim serwerze.
Potem przychodzi tutaj i pyta jak ma nadać admina mając dostęp jedynie do FTP (Twojego przypominam). My mu mówimy jak to zrobić, a on idzie na Twoje forum, korzysta z porady i uzyskuje admina na Twoim forum. a potem doszczętnie je niszczy.
Bedziesz szczęśliwy i zadowolony? I oczywiście zajebiście będziesz się cieszył, że ktoś dostał poradę i porada jest działająca?
Daj sobie spokój i przestań jęczeć w tym temacie i pomyśl przez chwilę dlaczego joli się spytała po co mu taka informacja
Już Ci napisałem w pierwszym ostrzeżeniu, że nikt się nie będzie z Tobą pieścił...
lizak - 02-02-2009, 15:30
To hasła się ma zgodnie z zaleceniami ze znakami małymi dużymi i cyframi . Bo jak ktos jest sierota i ma haslo do ftp 12345 , to pozazdrościć . Nie życze sobie żebys jakkolwiek i kiedykolwiek do mnie pisał nastolatek
arcy - 02-02-2009, 15:35
lizak napisał/a: | To hasła się ma zgodnie z zaleceniami ze znakami małymi dużymi i cyframi . Bo jak ktos jest sierota i ma haslo do ftp 12345 , to pozazdrościć . | No wyobraź sobie, że większość użytkowników tego forum ma słabe hasła, do tego są to zwykle imię psa, dziewczyny, rybki albo nazwa gry. Wszystko małymi literami i bez żadnych innych znaków. To, że Ty używasz silnego hasła to się chwali, ale niestety większość userów nie ma pojęcia o tym jak ważne jest silne hasło. Bo zwykle to gimnazjaliści, albo osoby nie myślące niemal wcale o bezpieczeństwie forum. Niby skąd potem są te włamania?.
lizak napisał/a: | Nie życze sobie żebys jakkolwiek i kiedykolwiek do mnie pisał nastolatek | A gdzieś napisałem? Czytaj ze zrozumieniem.
I koniec tej dyskusji. Temat jest jasny, pytanie joli jest jasne, każdy następny post nie na temat będzie usuwany, a jego autor otrzyma ostrzeżenia.
|
|
|