To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Style do wersji 1.9 i starszych - [pytanie] Skąd styl bierze ustawienia MySQL?

_Misiek_ - 05-12-2004, 11:31
Temat postu: [pytanie] Skąd styl bierze ustawienia MySQL?
Chodzi mi o to, że po zainstalowaniu stylu np. Appalachia zmienia mi on ustawienia w tabeli config. Skąd on więc pobiera te ustawienia, żeby przy instalacji mógł Update'owa? tabele?
szpak - 05-12-2004, 11:52

co? nie tak, styl nie może ingerowa? w tabele SQL, jejku pierwsze s?ysze, no ale może ktoś mnie naprostuje i zaskoczy ale moim zdaniem to niemożliwe, to znaczy możliwe ale tego nie robi, pliki stylu nie wywo?uj? zapytań do bazy SQL
Kizio - 05-12-2004, 14:14

Jak instalujesz styl przez PA to dodawany jest wpis o tym ze można uzywac tej skórki.
_Misiek_ - 05-12-2004, 17:23

Mi raczej o zmiany w konfiguracji forum. Np. włącza mi się download... :roll: Jakim cudem tak się dzieje??
nasedo - 05-12-2004, 17:32

download ci sie nie wlacza napewno.. ale jesli styl jest zle zrobiony to może byc tak ze widzisz link donloadu nawet jesli go wylaczyles.. :roll: uzywaj sprawdzonych stylow z przemo.org i tego forum a nic takiego sie nie stanie :mrgreen:
_Misiek_ - 05-12-2004, 17:38

Dopra nie zrozumieli?my się chbya, bo czuj? się zbywany... :? Wytłumacz? to tak... Mam sobie forum. Sprawdzam w php my admin tabelą config. Szukam rekordu download. Patrz? wartość '0'. Wchodzą do PA wybieram z menu Style link Dodaj. Widz? wcześniej wrzucony na serwer styl Appallachia (pochodzący z przemo.org/phpBb2) klikam Instaluj. Odpalam str. główn? forum zmieniam na Appallachi? i widz? link do downloadu. Sprawdzam w php My Admin tabelą config, rekord download i widz? wartość '1'. Kto mi to wytłumaczy? :( Acha po odinstalowaniu Appallachii download jest nadal włączony... Dlaczemu tak się dzieje???