HTML/PHP/AJAX/JS - Sesja z forum, działania w osobnych funkcjach
wizu - 02-01-2009, 23:14 Temat postu: Sesja z forum, działania w osobnych funkcjach Witam. Napisałem sobie skrypt dokumentacji i chciałbym, aby każdy użytkownik forum mógł spokojnie dopisywać komentarze do danych funkcji, a dane grupy, np moderatorzy mogli edytować, dodawać nowe itp. Ogólnie z napisaniem tego powinienem sobie poradzić, jednak na początek przydały by mi się informacje jak się do tego zabrać. Może macie jakieś wskazówki, pisaliście coś podobnego i macie wiedzę, która by mi się przydała Zależało by mi głównie na tym, jak w innym skrypcie wykorzystać sesję forum i opis zmiennych, które mogły by mi się przy tym przydać. Z góry wielkie dzięki za pomoc.
[ Dodano: 03-01-2009, 16:16 ]
Dobra, to już mam. Jest jakiś spis zmiennych, które mogły by mi się przydać? Coś typu $userdata['user_id'] czy $userdata['session_logged_in']?
Radek - 03-01-2009, 23:44
Spis? Tablia $userdata przetrzymuje dane obecnie zalogowanego usera, klucze tej tablicy to kolumny tabeli phpbb_users. Ogolnie daj sobie print_r($userdata) i zapoznaj się z funkcjami z includes/functions.php, includes/bbcode.php moze jeszcze includes/functions_post.php
wizu - 04-01-2009, 10:42
Dzięki, to już mam. Teraz napotkałem większy problem. Chciałbym dorzucić system komentarzy i później wyświetlać je w podobnej formie, co posty na forum. Jednak nie za bardzo wiem, jak się do tego zabrać. Z góry dzięki za pomoc
|
|
|