Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2008) - [Problem]Ten adres email jest nieprawidłowy
Ewa - 31-12-2008, 00:59 Temat postu: [Problem]Ten adres email jest nieprawidłowy Witam,
na drugim moim forum (forum.chorzow.slask.pl) dostaję sygnały od Userów, że kiedy próbują zmienić cokolwiek w swoich profilach otrzymują komunikat:
Kod: | Ten adres email jest nieprawidłowy
Wpisane przez Ciebie hasło nie pasuje do zapisanego w bazie danych
|
Jeśli wchodzę w swój profil, mam to samo i nie można niczego zmienić w ustawieniach profilu, natomiast jeśli wchodzę w swój lub innych Userów profil przez PA --> Użytkownicy (...) - wtedy mogę dokonać zmian bez problemu.
Proszę o podpowiedź, gdzie szukać błędu?
Pozdrawiam
Leone - 31-12-2008, 01:24
Skopałeś coś w plikach.
Najprawdopodobniej podczas wgrywania moda spam bot stop z tego tematu.
joli - 31-12-2008, 01:28
nie dokonczyles instalacji modyfikacji, dzielacej mail na czesci. Zrob co trzeba, wedlug instrukcji, w plikach stylu
Ewa - 31-12-2008, 01:34
dziękuję Wam za wskazówkę, to mi bardzo pomogło
modyfikacja działała prawidłowo ponad rok, ale ostatnio miałam nadpisane pliki forum na ftp-ie i to pewnie dlatego
jeśli pojawią mi się jeszcze inne błędy, to już będę znała przyczynę, dziękuję
pozdrawiam serdecznie i życzę Wam udanego sylwka i pomyślności w Nowym Roku - temat można zamknąć
edit:
pliki poprawione, wszystko działa
gaga - 19-07-2010, 16:21
a ja nie mam tej instalacji a mimo to mam ten sam blad, czyli niemoznosc zmiany czegokolwiek w profilu i komunikat "Ten email jest nieprawidlowy.."
piszecie rowniez ze powinnam prawidlowo wyedtywoac pliki stylu.. a skad mam wiedziec ktore pliki? mam kilka modow dolaczonych, juz nawet nie pamietam jakie..
pliss pomozcie, bede bardzo wdzieczna
Bartez0 - 19-07-2010, 18:32
ostatnia wypowiedź była w:
po co odkopujesz stare wątki?
gaga - 19-07-2010, 20:42
bo na moim forum ma miejsce wlasnie ten problem i szukam pomocy w tym temacie. Mam zalozyc nowy, skoro jest juz temat poswiecony temu problemowi??
Andzela - 13-11-2012, 02:59
A ja mam taka propozycje, jesli moja rada, okaze sie przydatna, to wielu innym osobom moze sie przydac na przyszlosc.
Zrobic np. poddzial np. Podstawowe bledy po wgraniu roznych modyfikacji. (Lub nazwac inaczej)
I w tym dziale po prostu skompletowac wszystkie przydatne linki rozwiazania tychze problemow.
Dlaczego to pisze, otoz wczoraj mialam na forum powazny Blad, a informacja pokazywala tylko:
Info, - blad. - i jaki blad? Ktos musi byc jasnowidzem, zeby moc rozwiazac ten problem, oczywiscie sprawa byla banalnie prosta, dostalam odpowiedz na tym forum i naprawa tego zajela mi minute.
Dlatego mysle, ze najczestrze bledy, ktore moga sie powtarzac po wykonaniu roznych modyfikacji i gdy chcemy np. zmienic styl, powinny byc takie tematy przyklejone i najlepiej w jednym podstawowym przeznaczonym do tego dziale i na czerwono, a pozniej jak przyjdzie nowa osoba, zada pytanie jak rozwiazac ten problem, to tylko link i sprawa rozwiazana.
Nastepnie, widze, ze mam dokladnie ten sam problem, co w tym dziale i tez musialam uzyc opcji "szukaj" i wiem, ze bedzie to to.. dlatego mysle, ze takie posty beda wiecznie zywe i ich problemy..
Nie wiem moze w najnowszej wersji, problemy z modyfikacjami sa troche inaczej rozwiazane.. ale poki co.. jezeli ktos instalowal duzo modyfikacji, to 100% jest, ze po instalacji innego stylu, bedzie mial tego typu problemy.. moja wypowiedz tutaj stad, mozna wykasowac, to sa tylko moje przemyslenia..
Nieprawidłowy adres email edycja profilu / Ten adres email jest nieprawidłowy:
Odpowiedz:
http://www.przemo.org/php...uje++zapisanego
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=66025
Gdybym nie znalazla pomocy przez "szukajke" byc moze bym napisala kolejny post dot. tego problemu np. przy aktualizaji forum.. a po co...
Famuś - 15-04-2013, 18:54
Witam,
100% działająca odpowiedź
Potrzebne Rzeczy:
- Styl SubSilver z najnowszej paczki phpBB by Przemo (zawsze najnowszą paczkę znajdziecie tutaj: http://www.przemo.org/phpBB2/)
- Program do połączenia się z FTP forum (ja korzystam z Total Commander)
1. Logujemy się do FTP forum.
2. Wchodzimy do folderu z naszym stylem: public_html --> templates --> Nazwa Naszego Stylu
3. Z najnowszej paczki phpBB by Przemo ze stylu SubSilver bierzemy plik profile_add_body.tpl i go podmieniamy (kopiujemy do folderu z naszym obecnym stylem na forum i nadpisujemy).
I to tyle
Przepraszam za odkop, ale ja sam męczyłem się nad znalezieniem odpowiedzi bardzo długo, więc chcę aby inni mieli ułatwione szukanie, ponieważ jest to działający sposób !
Można zamknąć temat... w końcu ;P
|
|
|