Konwersje, przenoszenie, łączenie forów, integracje - Przenoszenie forum z serwera na serwer
cezars - 13-11-2008, 23:49 Temat postu: Przenoszenie forum z serwera na serwer Witam. A więc przejdę od razu do setna sprawy.
Mianowicie aktualnie mam postawione forum phpbb by przemo na darmowym serwerze pdg.pl, które korzysta z wersji mySQL'a 4.1.10 i pod ten też serwer mam podpiętą domenę. Ostatnio postanowiłem zainwestować w płatny hosting i wybrałem ten. Aczkolwiek operator płatnego hostingu korzysta u siebie z wersji mySQL'a 5 i nie ma możliwości korzystania z 4.
Teraz mam do Was kilka pytań:
- czy przenosząc bazę danych ze starego forum na nowe wersja mySQL ma znaczenie? (ostatnio jak próbowałem przenieść wywalało mi błąd -tacode error-)
- czy jest możliwość zainstalowania czystego phpbb by przemo na nowym serwerze, a dogrania mu bazy danych ze starego serwera?
- czy istnieje możliwość konwersji bazy danych zapisanych w wersji mySQL'a 4 na wersję 5?
Adres do mojego aktualnego forum: http://clublca.pl
Dzięki za odp i chęć udzielenia mi pomocy.
Gilu - 14-11-2008, 08:22
cezars napisał/a: | czy przenosząc bazę danych ze starego forum na nowe wersja mySQL ma znaczenie? (ostatnio jak próbowałem przenieść wywalało mi błąd -tacode error-) |
Nie, nie ma znaczenia możesz przenieść. A -tacode error- to błąd moda Spider Friendly, widocznie grzebałeś w linku Cracka
cezars napisał/a: | czy jest możliwość zainstalowania czystego phpbb by przemo na nowym serwerze, a dogrania mu bazy danych ze starego serwera? |
Też jest, jak wolisz.
cezars - 14-11-2008, 16:50
Gilu napisał/a: | A -tacode error- to błąd moda Spider Friendly, widocznie grzebałeś w linku Cracka |
Nie grzebałem bo i po co?
Gilu napisał/a: | Też jest, jak wolisz. |
Ostatnio jak tak zrobiłem to jednak też forum padło.
joli - 14-11-2008, 18:37
Widocznie zle zrobiles. Forum nie pada od przenosznia.
Instrukcje przenoszenia masz w FAQ
cezars - 15-11-2008, 04:46
joli tak wiem, że jest taki temat:
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=30441
Aczkolwiek nie wiem tylko i wyłącznie dlaczego po przeniesieniu forum cały czas wyskakuje mi błąd:
-tacode error-
a przez ten błąd forum właśnie nie chce się odpalić po przeniesieniu.
Gilu - 15-11-2008, 11:50
Cytat: | Aczkolwiek nie wiem tylko i wyłącznie dlaczego po przeniesieniu forum cały czas wyskakuje mi błąd:
-tacode error- |
Wgraj na serwer jeszcze raz pliki includes/spider_friendly.php i includes/tanuki_ad.php
cezars - 24-11-2008, 00:04
Gilu niestety ale to nie pomogło. Teraz wywala mi błąd:
Kod: | Fatal error: Call to undefined function sql_cache() in /home/cezars/www/forum_clublca/dbloader/dbloader.php on line 283 |
Jak coś adres do forum tymczasowy to http://cezars.hostit.pl/forum_clublca/
Leone - 24-11-2008, 00:09
Warto przed przeniesieniem forum odinstalować SF (a przynajmniej wyłączyć), a następnie po przeniesieniu zainstalować go ponownie.
A ponieważ ta modyfikacja jest raczej duża, to można spróbować wyczyścić tylko .htaccess, a następnie na nowym serwerze go odtworzyć przez forum.
joli - 24-11-2008, 00:09
chodz na gg
cezars - 24-11-2008, 22:57
joli napisał/a: | chodz na gg |
Piszę ale niestety nie dostaję żadnej odpowiedzi. Ewentualnie proszę o kontakt jak będziesz online.
[ Dodano: 25-11-2008, 16:44 ]
Ze względu na brak odpowiedzi ze strony joli ponawiam swoją prośbę o pomoc. Próbowałem już wszystkiego tego co znalazłem tutaj na forum oraz w sieci.
joli - 28-11-2008, 09:10
kiedy?
ja cie wolalam o polnocy, jak byles na forum, a po ilus tam godiznach moglo mnie nie byc
bede dzis wieczorem
cezars - 04-12-2008, 19:12
joli ze względu na to, iż coś nie możemy się zgadać prosiłbym o to byśmy się tutaj umówili na konkretną godzinę i dzień. Ja zwyczajowo jestem na GG od godziny 16. Proszę o jakikolwiek kontakt.
joli - 04-12-2008, 22:03
piątek po 20:00
cezars - 08-12-2008, 12:05
Ze względu na to, iż z joli nie mam jak się skontaktować bo nie wiem czy dochodzą do niej moje wiadomości piszę do zainteresowanych bezinteresowną pomocą użytkowników o to czy znalazłaby się jakaś osoba i pomogła mi uruchomić moje forum pod tym adresem. Forum zostało przeniesione ale wystąpił jak dotąd mi nie znany błąd opisany powyżej i po wypróbowaniu już wszystkiego dalej nie mogę odbudować forum po przeniesieniu.
|
|
|