To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2008) - masowe skasowanie u?ytkowników

Rafal111 - 29-07-2008, 12:52
Temat postu: masowe skasowanie użytkowników
Gdzie i jak to zrobic, przenioslem forum pod inny adres i serwer i robie na inny temat . przenosiny załatwiły sprawe instalacji modów ale teraz czyszczenie. fora zrobiłem bez problemu ale jak zrobic userów. Wchodze w masowe usuwanie i zaznaczam np tych co nie pisali od 2 dni a wychodzi mi brak i musze sie meczyc pojedynczo
Pomocy

MagicalFire - 29-07-2008, 13:38

usuń tabele z użytkownikami przez phpMyAdmina
szresi - 29-07-2008, 13:42

MagicalFire, nie usuń tylko wyczyść tabelę ;)

...

albo przez PA

SQL

Kod:
TRUNCATE TABLE phpbb_users

ale oba sposoby są TYLKO na usunięcie WSZYSTKICH użytkowników forum. ( Jeśli chcesz masowo skasować tylko nieaktywnych przez ileś tam czasu to nie stosuj tego.. )

Rafal111 - 29-07-2008, 13:53

ale admin musi zostac przeciez
a czemu tak żle działa to masowe kasowanie?

Radek - 29-07-2008, 15:28

Rafal111, zawsze działa dobrze. Może nie umiesz z tego korzystać? Sprawdź, czy są userzy w takich kryteriach jak zaznaczasz.

Albo wykonaj zapytanie ( usunie ono WSZYSTKICH userów z bazy danych PRÓCZ ADMINA i jest NIEODWRACALNE chyba, że zrobisz BACKUP )
Kod:
TRUNCATE TABLE phpbb_users WHERE user_id > 2

Rafal111 - 29-07-2008, 17:58

juz zrobilem pojedynczo
a userzy w kryteriach byli a pokazywalo brak

sleeva - 08-01-2010, 13:24

Przepraszam, że odkopuje stary temat, ale Masowe Kasowanie Użytkowników wcale nie działa dobrze zawsze. Osobiście mam dokładnie taki sam problem jak duża część ludzi korzystająca z tej <del>funkcjonalności</del> <ins>funkcji</ins>.
Mam postawione dwa różne fora i na jednym MKU działa, a na drugim sprawia wrażenie, jakby nie reagowało na wybór w formularzu i wybierało samo z siebie, a w większości przypadków nie wybierało w ogóle.

Nie mam pojęcia, czy to kwestia jakiś dodatkowych modułów, które instalowałem (bo fora nie są spójne pod tym względem), czy ustawień samego serwera. Nie mniej jednak, jedna z fajniejszych opcji nie sprawdza się, bo nie działa.