Hosting - [OPINIE] 8p.pl
lolex - 19-05-2008, 15:08 Temat postu: [OPINIE] 8p.pl Witam ostatnio znalazłem dość tani hosting 8p.pl.
"- 10-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy
- Darmowy adres www w domenie i8p.eu
- Nieograniczona ilość kont e-mail
- Filtry antyspamowe
- Skaner antywirusowy
- Nieograniczona ilość kont FTP
- Nieograniczona ilość domen podpiętych / zaparkowanych
- Nieograniczona ilość subdomen
- Listy mailingowe
- Menadżer plików
- PHP 4.4.8 i 5.X.X
- Mod_rewrite, curl, GD
- Register_globals = Off
- Możliwość stworzenia własnej konfiguracji PHP (php.ini)
- Nieogranicznona ilość baz MySQL 5.0
- Kreator baz danych
- cPanel 11.10 PL - zobacz demo (login: atesty, hasło: btesty)
- Biblioteka skryptów
- Poczta przez www
- Harmonogram zadań (Cron)
- Gwarantowane uptime (SLA): 99,5%
- Zabezpieczenie hot-link
- Codzienne kopie bezpieczeństwa
- Statystyki Webalizer
- Własne strony błędów
- Blokada dostępu IP
- Front Page Extensions
- Bezpłatna pomoc techniczna"
czy ktoś go już używał? co o nim sądzicie proszę o info.
www.8p.pl
danielg28 - 19-05-2008, 19:42
Ja używam i nie narzekam. Help Desk jest bardzo pomocny i szybko odpowiadają. Mi tu śmiga phpbb, joomla, zenCart i inne i nie ma kłopotów.
Polecam
No i cena do usług jest ok.
lolex - 29-05-2008, 11:23
a ja nie polecam.... stoja na nim moje 2fora, gtamovies.one.pl i ngage-site.net i baza danych ma straszne limity, skrypt phpbb by przemo strasznie ja obciąża
danielg28 - 29-05-2008, 20:03
lolex, fakt mają limity ale wystarczy poprosić i zwiększą. Mi przynajmniej tak zrobili i to bez proszenia o to. Powiedziałem że mam kłopoty z połączeniem z bazą na phpbb i sami zwiększyli limity.
No ale może miałem szczęście
lolex - 30-05-2008, 21:12
no to ja powiem tylko tak ...
Kod: | ***
Witam, od pewnego czasu po wejściu na moją stronę a dokładnie forum "www.ngage-site.net/forum" wyświetla mi się komunikat o treści "SQL Error : 2006 MySQL server has gone away" na forum o phpbb by przemo wyczytałem że jest to problem z bazą danych i że najlepiej jest się skontaktował z administratorem hostingu.
jest to baza o nazwie "***"
z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
27-05-2008 09:09:14Obsługa 8p.pl
Witam,
Chodzi prawdopodobnie o to, że połączenie jest zbyt długie i nie mieści się w limitach.
Pozdrawiam serdecznie,
Arkadiusz Paździora
28-05-2008 16:13:14
myślałem że problem znikł lecz dzisiaj kiedy chciałem się zalogować do panelu administratora wyskoczył mi podobny błąd
screen zamieszczam w załączniku
28-05-2008 16:22:47Obsługa 8p.pl
Witam,
Niestety skrypty by Przemo mają tego typu problemy, że nie mieszczą się w limitach obciążenia.
Pozdrawiam serdecznie,
Arkadiusz Paździora
28-05-2008 20:26:54
mam na tym hostingu 2fora i oba są na skrypcie by przemo, jesli podepnę te 2gie forum pod bazę danych z innego hostingu czy wtedy problem zniknie?
28-05-2008 20:42:50Obsługa 8p.pl
Witam,
Nie umiem Pau odpowiedzieć na to pytanie, nie znam tego skryptu aż tak dobrze.
Pozdrawiam serdecznie,
Arkadiusz Paździora
29-05-2008 23:57:41
w takim razie proszę o zwiększenie limitów do bazy mymql ponieważ użytkownicy mojego forum skarżą się na to codziennie i statystyki forum spadają w dół, ludzie opuszczają forum i idą do konkurencji.
30-05-2008 09:05:38Obsługa 8p.pl
Witam,
Zwiększyliśmy limity wczoraj.
Pozdrawiam serdecznie,
Arkadiusz Paździora
30-05-2008 21:58:15
Witam,
No niestety nie widzę żadnej zmiany, błąd występuje podczas próby logowania się na forum
30-05-2008 22:07:17Obsługa 8p.pl
Witam,
Jedyne co mogę doradzić, to zmianę skryptu (usunięcie nakładki powinno wystarczyć). Modyfikacja by Przemo to jeden z najgorzej napisanych skryptów w historii.
Pozdrawiam serdecznie,
Arkadiusz Paździora |
Tavaro - 30-05-2008, 21:19
lolex - 8p.pl gratulujemy obsługi:
Cytat: | Niestety skrypty by Przemo mają tego typu problemy, że nie mieszczą się w limitach obciążenia. |
Standardowa odpowiedź... I do tego przestarzała.
(przepraszam że tak się wtrącam, ale gdy widzę ten "argument" to mnie krew po prostu zalewa...)
lolex - 30-05-2008, 21:21
Tavaro napisał/a: | lolex - 8p.pl gratulujemy admina:
Cytat: | Niestety skrypty by Przemo mają tego typu problemy, że nie mieszczą się w limitach obciążenia. |
Standardowa odpowiedź... I do tego przestarzała.
(przepraszam że tak się wtrącam ,ale gdy widzę ten "argument" to mnie krew po prostu zalewa...) |
to teraz mi powiedz co ja mam zrobić skoro kasa została wydana na hosting a hosting sobie w h** leci ? a ja nie mam już an nowego hosta... a z dnia na dzień statystyki spadają...
edit:
Cytat: | domena regionalna GRATIS |
czy to oznacza że powinienem mieć jakąś domenę typu "domena.net"?
fatherdirector - 30-05-2008, 22:48
lolex napisał/a: | to teraz mi powiedz co ja mam zrobić skoro kasa została wydana na hosting a hosting sobie w h** leci ? a ja nie mam już an nowego hosta... a z dnia na dzień statystyki spadają... |
Przedstawić sprawę adminowi. Być może zgodzi się na zwrot należności.
A jeśli nie to niestety nie masz wielkiego pola manewru, pozostaje Ci zmiana skryptu lub hostingu.
Cytat: | czy to oznacza że powinienem mieć jakąś domenę typu "domena.net"? |
Raczej czegoś takiego jak:
domena.slask.pl
domena.nysa.pl
etc.
Pełna lista: http://www.dns.pl/dns-regiony.html
lolex - 31-05-2008, 01:28
nawet yoyo.pl sobie radzi z tym skryptem... a tu "profesjonalny hosting" za 42zł z vat nie... coś nie tak...
arti123 - 01-06-2008, 09:27
Również używam tego hostingu. Miałem ten sam błąd, ale tylko o tym napisałem i już go nie mam.
gops - 06-09-2009, 18:53
Nie polecam tego hostingu
Forum z kilkunastoma użytkownikami online co drugi dzien przekracza limit CPU lub RAM.
Na forum czesty blad 500 przy otwieraniu stron...
Asty1988 - 05-10-2009, 22:26
miałem u nich konto ponad 2 lata, i przyznaje że support mają jednak bardzo dobry. A w zasadzie mieli, za dawnych czasów. Ostatnio (kilka miesięcy temu) firma zmieniła właściciela, i poleciało to na łeb na szyje. Takie jest moje zdanie. A informacjami ni ma sie co przejmować, ja miałem tam ~15 witryn, (fora, większe portale etc) i co noc dostawałem info o przekroczeniu limitów, ale nie wiązało się to z żadnymi nieprzyjemnościami. Duży plus to fakt że jak przekroczy się transfer a zdarzyło mi się to parę razy, to wystarczyło ładnie poprosić, i konto odblokowywali
|
|
|