To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

HTML/PHP/AJAX/JS - Ranga VIP (Premium)

lDesirl - 25-03-2008, 14:34
Temat postu: Ranga VIP (Premium)
Witam ponownie!
Chciał bym wprowadzić u siebie na forum range VIP (premium) która dawała by możliwość oglądania danego fora tylko dla tej grupy. Powie mi ktoś jak to zrobić? W zezwoleniach ogólnych wodze tylko MOD i ADMIN. Jak dodać tam VIP?
(VIP = akurat tak nazwalem range)

lord.nitos - 25-03-2008, 14:35

Tworzysz Grupę VIP która jest ukryta, ustawiasz tą grupę moderatorem działu VIP i robisz ze widzą tylko moderatorzy ale edytować tematy itp może tylko admin. (Po to żeby ci vipowie nie edytowali cudzych tematów w strefie VIP)
lDesirl - 25-03-2008, 15:01

Ale gdy ustawie im moderatora wyskakuje im nick zielone a nie żółty jak dałem w randze VIP ;/
sebb2PL - 25-03-2008, 15:11

Cytat:
Ale gdy ustawie im moderatora wyskakuje im nick zielone a nie żółty jak dałem w randze VIP ;/

On jak zawsze Cię źle pokieruje ...

Zrób Dział VIP ... w zezwoleniach ustaw na "PRYWATNY"
Zrób grupę VIP ... obojętnie zamkniętą czy ukrytą
w zezwoleniach grup zmień przy dziale VIP na "Dostęp zezwolony" i po sprawie ;)

lDesirl - 25-03-2008, 15:15

Dzieki wielkie juz dziala :D Repucik dla Ciebie :)
lord.nitos - 25-03-2008, 15:15

Mr.Krecik napisał/a:
Cytat:

On jak zawsze Cię źle pokieruje ...

Jakoś ja tak jak napisałem robiłem u siebie na forum i było dobrze...

sebb2PL - 25-03-2008, 15:20

Shunkiano napisał/a:
Jakoś ja tak jak napisałem robiłem u siebie na forum i było dobrze...

Ale czemu osoby mają być z miejsca moderatorami tego forum ? (by edytowali sobie posty bądź robi sobie jaja ? admin, może nie chce by ktokolwiek był moderatorem tego działu i trzeba podać najprostsze rozwiązanie) - pomyśl ... jakby chciał jakaś osobę zrobić moderatorem tego działu to chyba wie jak.

Piszesz na pałe ... nie ważne jest dla Ciebie by zrozumiale, dokładnie, najprościej pomóc użytkownikowi tylko by nabić bezsensownego posta. Pamiętaj, że ilość postów nie świadczy o użytkowniku i posady moderatora ;)

lord.nitos - 25-03-2008, 15:25

Chodzi mi o to że można przecież dać moderatora tego działu i dostęp tylko dla moderatorów a edycje tematów itp ustawić na adminów...
koziolek - 25-03-2008, 16:09

Shunkiano napisał/a:
Chodzi mi o to że można przecież dać moderatora tego działu i dostęp tylko dla moderatorów a edycje tematów itp ustawić na adminów...
a dawanie warnów? pomyślałeś o tym? :roll:
lord.nitos - 25-03-2008, 16:17

A no fakt nie pomyślałem :(