Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2008) - [Problem] Nie posiadasz uprawnień administratora.
rataj - 11-03-2008, 17:44 Temat postu: [Problem] Nie posiadasz uprawnień administratora. Mam taki problem jak w temacie
Przed chwilką założyłem forum i wszystko pięknie działało, wylogowałem się zalogowałem wchodzę w PA i pisze Nie posiadasz uprawnień administratora. Na forum nie ma żadnych userów, ani tematów, mógłby mi ktos pomóc ?
Leone - 11-03-2008, 17:49
Podaj adres tego forum.
Zapewne źle ustawiłeś domenę i masz problem z właściwym zalogowaniem się na forum.
meschiash - 11-03-2008, 19:21
Może to też być w FF kiedy pracujesz na dwóch kartach. W jednej się wylogujesz a w drugiej chcesz pracować w PA. Wtedy nie ma sesji i klapa.
W takiej sytuacji należy wejść na stronę główną forum, zalogować się i z niej wejść do PA.
Leone - 11-03-2008, 19:28
meschiash, proszę, nie pisz głupot..
meschiash - 11-03-2008, 19:34
Wołodia,
1. dodaj adres forum
2. sprawdź wpierw w Firefox taką sytuację a potem pisz o głupotach.
edit:
Rataj. Ty też dodaj adres forum.
Demonical Monk - 12-03-2008, 09:31
Wołodia nie prosi o pomoc tylko pomaga, a do tego nie jest potrzebny adres forum. Bo z tego co mówisz wynika że jak ktoś nie ma forum to nie może się tu zarejestrować. W lisku pracuje już chyba rok i jeszcze nigdy nie miałem takiej sytuacji, żeby sesja zgasła, nawet teraz mam otwarty PA tego samego forum w kilku zakładkach (a nawet dwóch for). Może być to drogi rataju problem z adresem domeny (w takim przypadku wejdź do phpMyAdmina i zaktualizuj wpis script_patch lub script_domain w tabeli config. Jeśli sesja by wygasła to serwer zwrócił by błąd: "Sesja wygasła lub numer sesji jest nieprawidłowy.", wtedy należy się tylko zalogować ponownie. Jeśli masz dobrze ustawione ścieżki w tabeli Config, wyczyść pamięć podręczną i ciasteczka w przeglądarce. No a jeśli to nie wystarczy to znaczy że coś Ci się porobiło z plikami (zbyt mocne obwieszanie forum modami jest niekorzystne).
meschiash - 12-03-2008, 09:39
Demonical Monk, zrób to zgodnie z poniższą instrukcją:
1. FF uruchom w jednej karcie forum (bądź zalogowany jako admin)
2. w nowej karcie (CTRL+T) uruchom PA i też się zaloguj
3. Wyloguj się z forum
4. kliknij w PA na Indeks Administracji
efekt : Nie posiadasz uprawnień administratora.
Demonical Monk - 12-03-2008, 09:45
To jest chyba logiczne że jak się wylogujesz to tracisz dostęp do całego PA. Tylko że ja już 2 godziny mam otwarty ten sam PA w 3 kartach i mi sesja nie zgasła bo co chwilę coś grzebie. Taka sytuacja zdarza się tylko jak siedzisz w PA kilka godzin i nic nie robisz albo kliknąłeś Wyloguj. Nie będę tu dyskutował, wyloguj się -> wyczyść wszystko co można w przeglądarce -> zaloguj się -> wejdź do PA. Jeśli komunikat dalej wisi to po prostu zmień ścieżki.
joli - 12-03-2008, 09:46
meschiash, gadanie. Własnie to sprawdziłam. Nie masz racji - normalnie weszlam do PA, mimo ze w drugiej karcie sie wylogowałam. Moge tez normalnie przegladac cale PA.
Te opcje jesli juz w jakis sposob zaleza od przegladarki, to raczej od indywidualnych ustawien zezwolen na zapisywanie coockies.
Demonical Monk - 12-03-2008, 09:48
Ahh... Zapomniałem! Joli, pewnie masz włączone autologowanie albo inną zabawkę Ja dzięki Autologowaniu utrzymuje się na tej samej sesji kilka godzin, kiedy niczego nie robię.
joli - 12-03-2008, 14:28
Demonical Monk, mam, ale autologowanie na przykład u mnie na localu nie działa. Ale sprawdzałam i atm gdzie działa, i tam gdzie nie działa.
Goroman - 12-03-2008, 16:33
rataj napisał/a: | Mam taki problem jak w temacie
Przed chwilką założyłem forum i wszystko pięknie działało, wylogowałem się zalogowałem wchodzę w PA i pisze Nie posiadasz uprawnień administratora. Na forum nie ma żadnych userów, ani tematów, mógłby mi ktos pomóc ? |
rataj, a mam pytanie...
jak się zalogujesz , potem do PA i masz:
Kod: | Nie posiadasz uprawnień administratora |
i potem jak usuniesz (za adresem) admin/index.php
i potem jak klikniesz ENTER to jesteś logged in czy out ?
jak jesteś wylogowany (out)
to wejdź do dbloader/dbloader.php
wyłącz sprawdzanie adresu
i usuń Domena Cookies
zmień nazwę Nazwa cookies
może pomoże
kierek11 - 29-08-2012, 12:50
Ja mam tak jak napisał Goroman, loguję na stronie głownej normalnie wchodze do logowania admina wpisuje pasy i pisze : Nie posiadasz uprawnień administratora .
Robiłem przez dbloader ale gdy zapisuje zmiany wyskakuje : Fatal error: Call to undefined function sql_cache() in /home/xxxxx/public_html/dbloader/dbloader.php on line 283
|
|
|