Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2008) - Jak zrobić forum pod forum
Stanko88 - 22-12-2007, 16:00 Temat postu: Jak zrobić forum pod forum Witam, mam taki oto problem.
Na moim forum jest forum o nazwie suplementy i odżywki.
chciałbym w nim zrobić leksykon suplementów i odżywek, czyli takie jakby podforum.
Ale z tą różnicą, że po wejściu do nich pokazują nam się fora, i każde forum poświecone jest produktom innego producenta
zrobiłem tak:
dodałem forum podpięte pod forum suplementy i odżywki, do tego dodałem kategorie i w tych kategoriach zakładałem forum kazdego z producentów, to dość skomplikowanie brzmi,
ale problem polegał na tym, ze mi sie ikonka, ta obok nazwy forum zmieniła na inną, taką małą i niepasującą, jak temu zaradzić?
albo inaczej, chciałbym, zeby w forum suplementy i odżywki był link i po jego kliknięciu otwierają nam się fora z producentami(w tematach tych for wypisane mają byc produkty), moze jest na to jakiś prosty sposób, bo próbowałem już chyba wszystkiego
jesli ktoś zrozumiał co mam na mysli bardzo prosze o pomoc
INIM - 22-12-2007, 16:30
Po prostu forum w forum zrób.
PA > Fora > Zarządzaj > na górze masz napisane jak to zrobić.
Stanko88 - 22-12-2007, 16:40
INIM,
tak, tylko ze jest kilka problemów...
po pierwsze zmienia mi sie ta ikonka www.kulturysci.com.pl zobacz sam.
na początku była taka malutka, potem podmieniłem z główną ikonką for na stronie głównej i sie tak paskudnie zmniejszyła do rozmiarów poprzedniej
po drugie nie chcę by w tym forum leksykon było można pisac tematy, tylko dopiero w producentach - w moim przypadku Biogeniź tam podany jest
INIM - 22-12-2007, 17:02
Zrob te subfora, zrób kopie pliku bLock.cfg a potem otwórz ten plik co jest na serwerze. Znajdź tam:
Kod: | $images['category'] = "$current_template_images/cat_folder_big.gif\" width=\"16\" height=\"16";
$images['category_new'] = "$current_template_images/cat_folder_new_big.gif\" width=\"16\" height=\"16";
$images['category_locked'] = "$current_template_images/cat_folder_locked_big.gif\" width=\"16\" height=\"16"; |
zamień to na:
Kod: | $images['category'] = "$current_template_images/folder.gif\" width=\"19\" height=\"18";
$images['category_new'] = "$current_template_images/folder_new.gif\" width=\"19\" height=\"18";
$images['category_locked'] = "$current_template_images/folder_hot.gif\" width=\"19\" height=\"18"; |
Zobaczymy czy będzie grało...
Stanko88 - 22-12-2007, 17:13
nie zmieniło rozmiaru
a teoretycznie powinno, może to zależeć od tego, że podmieniłem oryginalną ikonke?
w sumie i tak musze mieć tą...
EDIT:
thx bro...
dzieki tobie dowiedziałem się gdzie się zmienia rozmiary
a problem rozwiązałem w ten sposób, że zamias pobierać ta małą ikonkę do subforum, pobiera ją tak jka do głównej kategorii
kozak
INIM - 22-12-2007, 17:35
Fakt, zapomniałem o rozmiarach. Sorry .
Stanko88 - 22-12-2007, 17:41
to moze jeszcze szybkie pytanie,
jest możliwość usunięcia tego menu dolnego, gdzie normalnie są tematy?
link
http://www.kulturysci.com.pl/viewforum.php?f=43
tak zeby zostały tylko te fora z nazwami producentów?
INIM - 22-12-2007, 18:15
Zamiast forum w forum zrób kategorie w forum. Mam nadzieje, ze rozumiesz .
Stanko88 - 22-12-2007, 22:46
INIM,
tak, tlyko ze tych firm jest na prawde dużo
i zeby zobaczyć tematy w dziale suplementy i odzywki trzebaby 30 firm na dół zjechać
juz lepiej zostawie jak jest
ostatnie juz na prawde pytanie, bo Ty mi zawsze tu pomagałeś zauważyłem...
jest jakiś FAQ w którym pisze co się zmienia w którym pliku?
wtedy bym nie musiał Was tak czesto nachodzić
INIM - 23-12-2007, 00:11
Jeśli chodzi o zmiane wizuale (pliki stylu) to dużo odpowiedzi znajdziesz w FAQ dla styli. A jeśli chodzi o zmiany w php, to z tego co pamiętam, to nie ma takiego FAQ.
Stanko88 napisał/a: | ostatnie juz na prawde pytanie, bo Ty mi zawsze tu pomagałeś zauważyłem... |
Bo ty z tego samego miasta co ja kiedyś .
Stanko88 - 23-12-2007, 15:44
to super
jaki ten internet mały
hehe
pozdrawiam i dziękuję za całą pomoc raz jeszcze...
|
|
|