Hosting - [Problem] www.cyberdusk.pl
rskrysiek - 14-12-2007, 12:48 Temat postu: [Problem] www.cyberdusk.pl Witam. Ostatnio przeglądalem polecane na forum przemo firmy hostingujące. I natknąłem sięna cyberdust. Oferta mi się spodobała wiec złozylem zamówienie. Wpłaciłem pieniadze ale serwera niema.(domeny tez) przelew z mbank do mbank to kwestia max 5 godzin. Wysłałem kase 2 dni temu dostałem maila ze kasa niedoszła wiec znów wysłałem wczoraj i znów mi przyszedł mail ze kasa niedoszła. Pisałem do administracji próbowałem się dodzwonic ale mam totalnie zero odzewu z ich strony. Co w takiej sytuacji mogę zrobic? Ma ktoś kontakt z administratorem cyberdust? Pozdrawiam
arcy - 14-12-2007, 13:14
rskrysiek napisał/a: | Co w takiej sytuacji mogę zrobic? | Sprawdzić czy numer konta się zgadza. jeśli dane podane na przelewie sa poprawne to drukujesz potwierdzenie przelewu i przesyłasz im z żądaniem właczenia usługi.
Głupio zrobiłeś, że wysłałeś 2 raz. Trzeba było wyjasnić sprawę, a nie drugi raz puszczać przelew. Za pierwszym razem bank cofnął przelew czy co?
rskrysiek napisał/a: | Ma ktoś kontakt z administratorem cyberdust? | http://www.cyberdusk.pl/kontakt.php
Jeśli wpłaciłes pieniądze na poprawne konto i bank twierdzi, że przelew wykonał to piszesz do adminów z załączeniem potwierdzenia przelewu - jeśli oni zgubili pieniądze to nie jest Twój problem. Na podstawie umowy i regulaminu wykazujesz, że Ty za usłiugę zapłaciłeś i żądasz jej włączenia. Jeśli nie zostanie włączona to żądasz zwrotu pieniędzy.
Jeśli firma Cię oleje to zgłaszasz sprawę do federacji Konsumentów http://www.federacja-kons...y.php?story=342
lub do Inspekcji Handlowej http://www.giih.gov.pl/ma...&id=1&Itemid=13
Tam dowiesz się szczegółowo co dalej można zrobić, uzyskasz pomoc. Instytucje te zajmują się mediacjami i pomagają w takich przypadkach.
Ale najpierw zażądaj wyjaśnienia sprawy od firmy Cyberdusk.
rskrysiek - 14-12-2007, 13:45
Przelew został wykonany poprawnie. Mam potwierdzenia tych dwóch przelewów. Pisałem maile do cyberdust ale zero kontaktu. Pokusilo mnie zeby znów napisac na gg:
I o to rezultat:
Cytat: | Rikardo 12:01:04
witam jest Pan ?
Rikardo 12:01:50
Byłbym wdzięczny za kontakt
Rikardo 12:03:14
halo
Cyberdust 12:03:53
witam
Rikardo 12:04:03
Dzień Dobry
Rikardo 12:04:07
Moje nazwisko *****
Rikardo 12:04:55
Mam problem wysłałem pieniazki 2 dni temu razem koło 100złotych przelew z mbank do mbank. I wciąz mi pisze ze niezapłaciłem. Wysłałem wam na maila dowód płatności.
Rikardo 12:05:03
Czy moglibyście sprawdzic to jeszcze raz?
Rikardo 12:06:40
<prosi>
Cyberdust 12:07:21
dobrze.. prosze za 1-2 godziny zobaczyc czy platnosc bedzie juz uwzgledniona
Rikardo 12:07:48
ok dziękuje bardzo.
Rikardo 12:08:12
Invoice # 6226 |
Poczekam te dwie godziny i zobaczymy. Dzieki
[ Dodano: 14-12-2007, 15:00 ]
Tak jak się spodziewałem zero kontaktu a hostingu nadal niema. ehhh. Co za ludzie.
[ Komentarz dodany przez: shqvarny: 15-12-2007, 11:42 ]
edytowałem tego posta: dodałem rozmowę w quote, bo ciężko się czytało bez żadnego wyróżnienia.
Didżejownia - 28-12-2007, 11:29
Heh ja też się męczę z tą firmą, tylko że oni mi w ogóle nie odpisują. Przelałem im 100 zł, a oni mi piszą że dostali 50.. co za typy...
|
|
|