Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2007) - Problem z uprawnieniami
mcocattery - 09-12-2007, 22:44 Temat postu: Problem z uprawnieniami Witam chce zrobić coś takiego , że niezarejestrowani ludzie mogą widzieć tematy oraz kto je napisał, mogą widzieć ilość postów itd ale nie mogą przeczytać treści tematu... Jak to zrobić, pomocy :] ??
Gilu - 10-12-2007, 08:23
Jeśli chcesz to zrobić ogólnie dla wszystkich for to wejdź: PA --> Fora --> Zezwolenia ogólne i rubryczki:
Czytanie, Pisanie, Odpowiedzi zmień na 'ZAREJESTR.' Widoczny zostaw dla wszystkich.
Jeśli chcesz dla konkretnych for tylko to wejdź: PA --> Fora --> Zezwolenia --> Wybierasz forum i analogicznie.
Edit:
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem. Chodzi Ci o fora widoczne na stronie głównej czy tematy w każdym z nich?
mcocattery - 10-12-2007, 18:15
chodzi mi o Tematy, żeby ludzie mogli widzieć temat (np lista Tematów w kategorii muzyka ) Ale żeby nie mogli go przeczytać, żeby podczas wejścia do tematu wyskoczyło okienko: aby przeczytać temat musisz być zarejestrowany.. Da sie to jakos zrobić?
Miki_ - 10-12-2007, 18:26
Takie rzeczy to tylko w erze. Nie da się tak zrobić na phpBB by Przemo.
Centurion - 10-12-2007, 18:30
sposob nie testowany
w viewforum.php
zamien
Kod: | if ( !$is_auth['auth_read'] || !$is_auth['auth_view'] ) |
na
Kod: | if (( !$is_auth['auth_read'] || !$is_auth['auth_view'] ) && $userdata['user_id'] == 0) |
(oczywiscie usera o id 0 nie ma - to tylko tak zeby warunek byl zawsze niespelniony)
+ dodatkowo wylaczenie w PA dymkow z pierwszym i ostatnim postem w temacie
|
|
|