F.A.Q. - style i grafika - [problem] jak usun±ć kolumnę "odpowiedzi"
mephy - 12-11-2007, 21:13 Temat postu: [problem] jak usun±ć kolumnę "odpowiedzi" mam takie pytanie, na forum w wejsciu w konkretna kategorie wyswietla mi sie lista tematow z kolumnami :
tematy-----------------odpowiedzi-----------autor----------wyswietlen--------ostatni post
gdzie i jak moge usunac wyswietlanie kolumny "odpowiedzi"??
tak by kolumna "tematy" byla szersza??
joli - 12-11-2007, 21:42
usunac?
Trzeba pzrerobic index_box.tpl
zajrzyj do faq
moze to ci wystarczy
http://www.przemo.org/php...p=271999#271999
mephy - 13-11-2007, 09:36
tak przerobilem to jak napisane w faq, ale to zmiana wygladu kolumn kategorii, a ja potrzebuje zmienic kolumny listy tematow, a tutaj tego nie ma
joli - 13-11-2007, 10:13
Zle Cie zrozumiałam, odpowiedzi - myslałam o ostatni post na głównej. Viewforum_body.tpl -
mephy - 13-11-2007, 10:21
oki juz dziala, bardzo dziekuje
a przy okazji...mam taki problem, strona portal.php wyswietla mi sie z bledem...ponoc chodzi o plik overlib...czy moglby mi ktos pomoc jak to moge naprawic?? wiem, ze mozna to wylaczyc w PA ale szukalem i nie wiem gdzie
joli - 13-11-2007, 10:24
Z jakim błedem?
mephy - 13-11-2007, 10:37
wlaczajac strone www.drumsilezja.pl pojawia sie w przegladarce blad, jednak tylko w IE...a FF wszystko jest ok...
joli - 13-11-2007, 10:45
No wła¶nie nie widze tego błędu, w zadnej przegladarce, dlatego pytam, jaki
mephy - 13-11-2007, 10:57
IE wpisuje : bledy na stronie...gdy sie wchodzi w szczegoly takie oto dane :
wiersz : 281, 308, 328, 345
znak : 1
blad : oczekiwano obiektu
adres : www.drumsilezja.pl
joli - 13-11-2007, 11:02
Nie wyglada to na blad portalu, raczej na problemy z wyswietlaniem fotek z myspace.
mephy - 14-11-2007, 10:24
Joli...mam do ciebie jeszcze jedno pytanie. Na stronie portalowej lewe menu i prawe menu mam ustawione szerokosc 160 pixeli, srodkowe newy maja 450 pixeli. Jednakze w zwiazku z tym, ze na lewej i prawej sa moje wlasne moduly [ustawiona szerokosc 160 pix] oraz moduly z PA - Ostatnie Tematy i ankiety.
W zaleznosci od tego co dokladnie jest wyswietlane w Ostatnich tematach, czy Ankiecie raz sie wyswietlaja szersze a raz takie jak pozostale moduly.
Co moge zrobic, by Ostatnie tematy nie rozszerzaly sie w zaleznosci od zawartosci, myslalem, ze gdy ustawie szerokosc na 160 pixeli, to nigdy nie bedzie sie rozszerzac. tak sie dzieje z wlasnymi modulami, ale moduly z PA niestety sie rozszerzaja.
drugie pytanie...jak zrobic by Search nie byl taki rozciagniety??
z gory dziekuje za pomoc
joli - 14-11-2007, 15:07
Tabelka "ostatnie tematy" rozszerza sie, jesli co własciwie? przeciez tytuł sie zawija do nastepnegow iersza, jak moze rzoszerzac tabelke?
search rozciaga w dwoch miejscach długa nazwa strony - Cytat: | DRUMSILEZJA.PL - ¦l±ski Portal Muzyki Połamanej Strona Główna | , raz, w opcjach wyszukiwania, tam gdzie ejst wybor forum, drugi raz na dole po lewej w "skocz do"
Musisz usunac chocby to "strona główna"
wycich - 25-11-2008, 22:39 Temat postu: Re: [problem] jak usun±ć kolumnę "odpowiedzi" Ten sam problem
mephy napisał/a: | mam takie pytanie, na forum w wejsciu w konkretna kategorie wyswietla mi sie lista tematow z kolumnami :
tematy-----------------odpowiedzi-----------autor----------wyswietlen--------ostatni post
gdzie i jak moge usunac wyswietlanie kolumny "odpowiedzi"??
tak by kolumna "tematy" byla szersza?? |
mój styl to subEarth
pozdrawiam
|
|
|