To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Konwersje, przenoszenie, łączenie forów, integracje - Â zamiast polskich znaków

Superpippo - 06-11-2007, 21:06
Temat postu: Â zamiast polskich znaków
myślę, że to nie jest jakiś duży problem więc proszę o jasną i szybką odpowiedź

przeniosłem forum i bazę danych z serwera ovh.org na serwer webd.pl. wszystko się udało, forum działa jak należy, tylko zamiast polskich znaków pojawia się znaczek 'Â'. zrobiłem wszystko tak jak jest opisane tutaj. przenosiłem bazę przez phpMyAdmin. próbowałem zmieniać metodę porównywania napisów: w poprzedniej bazie było 'latin1_swedish_ci' a w nowej 'latin2_general_ci' ale to chyba nie o to chodzi. proszę o pomoc i z góry dzięki

Zumi - 06-11-2007, 21:14
Temat postu: Re: Â zamiast polskich znaków
Superpippo napisał/a:
myślę, że to nie jest jakiś duży problem więc proszę o jasną i szybką odpowiedź

przeniosłem forum i bazę danych z serwera ovh.org na serwer webd.pl. wszystko się udało, forum działa jak należy, tylko zamiast polskich znaków pojawia się znaczek 'Â'. zrobiłem wszystko tak jak jest opisane tutaj. przenosiłem bazę przez phpMyAdmin. próbowałem zmieniać metodę porównywania napisów: w poprzedniej bazie było 'latin1_swedish_ci' a w nowej 'latin2_general_ci' ale to chyba nie o to chodzi. proszę o pomoc i z góry dzięki

jak na moje oko to właśnie oto chodzi ale nie wiem nie mówie bo dokładnie nie wiem ale kiedys tak dla zabawy zmieniłem na swoim i też sie tak zrobiło wiec chyba to jest to

Superpippo - 07-11-2007, 12:52

ale na jakie powinienem zmienić??
Zumi - 28-11-2007, 15:04

wiesz jest Tutaj na forum taki skrypt przema http://www.przemo.org/php...t=33530,start,0

możesz tego spróbowac moze cos pomoże albo zmienić

Cytat:
System porównań dla połączenia MySQL:

zmienic na

Cytat:
utf8_unicone_ci

u mnie przynajmniej tak działa.... chocia kiedyś po przeniesieniu bazy umiekły polskie :P ale teraz działa wiec spróbuj sobie albo jedno albo drugie zrobić