HydePark - Linux - księżka
Paszczak000 - 01-09-2004, 21:26 Temat postu: Linux - księżka Jak? księżk? polecacie by Poznań system linux? Nie mówi? tu o jakieś ksi??ce dostosowanej do jedenj dystrybucji tylko o jakims wprowadzeniu w ?wiat linuxa
vegetagt - 01-09-2004, 21:57
ja proponuje manuale i zainstalować linuxa na virtual pc albo jako drugi sys obok windy i sie bawić
ja NIE UCZY?EM się linuxa, jedyne co robiłem na nim to instalacja z pomoc? taty (żeby nie instalować niepotrzebnych pakietów) i własnoręcznie,bez pomocy zainstalowałem apache2, php(które uaktualniam regularnie) i mysql`a i serwer działa. jak czegoś niewiem to szukam na google albo pytam na forum
pozatym teraz wykopałem windowsa jak stwierdziś że nie może notatnika znaleźć i zainstalowałem mandrake 10
Paszczak000 - 02-09-2004, 07:58
Księżka nie jest dla mnie lecz dla kumpla. Nie mam on neta a chce wejść w ?wiat linuxa. Ja próbuje zainstalować MDK 10 ale on się nie chce. Chyba zainstaluj? 9.2 i go upgradn?
vegetagt - 02-09-2004, 12:10
hmmm jaki masz błąd? ja teraz mam tylko mdk10...
Chavez - 02-09-2004, 15:47
Znajomy ma ksiazke "Linux" autorstwa Welsh/Dalheimer/Kaufman i bardzo sobie sa chwali, choc ja jej nie przegladalem jeszcze, bo ucze sie od znajomych i z sieci:)
Paszczak000 - 02-09-2004, 16:32
vegetagt napisał/a: | hmmm jaki masz błąd? ja teraz mam tylko mdk10... |
Błąd występuje zaraz po tym jak system zaczyna wykrywa? urządzenia podl?czone do portu USB. Nie pamiętam dokładnie, ale zraz spojrz?.
yyyyy
zainstalować się ale niechce się zabootowa?. jakoś sobie z tym poradz?
vegetagt - 02-09-2004, 21:13
hehe
masz może p?yte główn? asusa?
Paszczak000 - 02-09-2004, 21:26
mam Abita NF7
Mam dwa dyski. Jedem jest SATA a drugi IDE. Na SATA mam XP a IDE jest w kieszeni jako przeno?my. Chodziło mi o to aby kiedy są dwa dyski to żadowa? się boot manager linuxa z IDE i można było wybiera? albo winde albo linucha. A jak jest tylko SATA to startuje XP. Miałem mały problem z hdb, hda bo się pomyliłem w partycjach Teraz jest gites. Musz? tylko rodzicom XP skonfigurować i parę gierek im dać i mykam na lina
Viper - 07-10-2004, 08:49
Polecam "Linux administracja - kurs podstawowy". Steve Shah. ~670 str. Dobre na start, choc sam startowalem tylko na krotkim zarysie instalacji linuxa, a potem ukochane man...
|
|
|